resim yok
20 Mayıs 2012 - 00:00

 

Sabah Gazetesinin Pazar ekinin önümüzdeki sezon yayına başlayacak dizilerle ilgili yaptığı araştırmanın sonuçları…
 
“Aşağı yukarı tüm kanalları hesap edersek, her akşam ekran başına oturan kişi günde 12 ayrı dizi seçeneğiyle karşı karşıya. ‘Hayatımız dizi oldu,’ desek yalan olmaz. Eee durum böyle olunca yapım şirketleri, ki 20′ye yakın yapım şirketinden söz ediyoruz, her sezon başı harıl harıl yeni senaryolar, yeni dizi projeleri üretiyor. Bunların çok azı, hem yayınlanan kanalı hem de yapımcıyı tatmin ediyor, ama üretim hız kesmeden devam ediyor. Mesela önümüzdeki sezon için hazırlıklar başladı, başlamak ne kelime, neredeyse tamamlandı! Biz de yeni dönem hangi dizileri izleyeceğiz, hangi oyuncuları, ne rollerde göreceğiz konusunda geniş bir araştırma yaptık, sektör dedikodularına kulak verdik. İşte 2012-2013 sezonu için hazırlanan projeler…
 
Hayatımın Rolü
Ali – İnci Gündoğdu çiftinin yapımcılığında Süreç Film’in çekeceği Hayatımın Rolü adlı dizide Haluk Bilginer kadın kılığına girecek. Yan karakterlerin seçimlerinin sürdüğü dizide Bilginer’in eşini, son olarak Anneler ve Kızları adlı dizide izlediğimiz Ebru Özkan canlandıracak. Özkan’ın ağabeyi rolünü ise Aliye dizisindeki performansıyla herkesin büyük beğenisini kazanan, başarılı müzisyen İlhan Şeşen canlandıracak. Sadullah Çelen’in yöneteceği yapımın senaryosu ise reyting rekorlu dizilerin başarılı kalemi Gamze Özer’e ait. Konu şöyle: Devlet Tiyatrosu emeklisi, üç çocuk sahibi bir adamı canlandıracak olan Bilginer, aynı zamanda tiyatrodan arkadaşı olan İlhan Şeşen’in kız kardeşi, iç mimar eşiyle boşanmaya karar veriyor. Üç çocuğundan ayrı kalmaya dayanamayan Bilginer’in aklına, eski eşinin ‘dadı aranıyor’ ilanını görünce, şeytani bir plan geliyor. Kadın kılığına girip eşiyle görüşmeye giden Bilginer, evi ve çocuklarını çok iyi tanıdığı için işi hemen kapıyor. Dizide Haluk Bilginer, Ebru Özkan ve İlhan Şeşen’in yanında, Bekir Aksoy, Güzin Özyağcılar, Emel Göksu ve Ebru Aykaç da rol alacak…
 
Sultan Kanal D’de yayınlanacak. Nurgül Yeşilçay, Şahin Irmak’la ekran karşısına geçiyor. Çekimleri bir süredir Diyarbakır’da devam eden dizi çok yakında yayınlanacak. Azime Kanal ile Şengül Halat’ın yönettiği, Settar Tanrıöğen, Nur Sürer ve Seray Gözler gibi oyuncuların rol aldığı dizi, Sultan’ın Şeyhmus ile yaşadığı aşkı ve kendi başına ayakta kalma çabasını konu alıyor. Dizide hikaye, yıllar önce yaşanan büyük bir aşktan geriye kalanlar üzerine oturuyor.
 
Küçük Hesaplar dizisinin çekimlerine 7 Mayıs’ta başlandı. İlk bölümün 22 Mayıs’ta, yani bu salı günü Star TV’de yayınlanması planlanıyor. Most Production imzalı dizinin yönetmeni Ali Yorgancıoğlu. Senaryo ekibi ise Deniz Alnıtemiz, Kaan Sezyum ve Nazlı Elif Durlu’dan oluşuyor. Küçük Hesaplar, 30′larına merdiven dayamış üç genç adam, üç genç kadın ve o genç kadınlardan birinin ailesinin hikayesi. Hepsi de büyük hayalleri olmayacak kadar küçük insanlar. Hepsinin de küçük hesapları var. Hayatlarının geri kalanında ne yapacaklarını kestirmeye çalışıyorlar. Ne yapacakları onlar için de sürpriz. Durumlarını tarif edecek bir cümle varsa bu da ‘Yaparlarsa olay olur, yapmazlarsa kolay olur,’ olabilir. Dizide Mazhar Alanson, Seray Sever, Deniz Alnıtemiz, Ali Yoğurtçuoğlu, Erman Koç, Ayşe Melike Çerçi, Arzu Oş ve Gözde Türkpençe rol alıyor.
 
Cevdet Bey ve Oğulları
Yeni sezonun en merak edilen, en iddialı dizilerinden birine Ay Yapım imza atıyor. Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un romanı Cevdet Bey ve Oğulları’nın uyarlamasına Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu imza atacak. Dizinin başrolünde ise, iki sezon süren fenomen dizi Ezel’in ardından ekrana bir sene ara veren Kenan İmirzalıoğlu olacak. Eylül ayında ekrana gelecek olan dizinin oyuncu kadrosunda Muhteşem Yüzyıl’dan ayrılacak olan Nebahat Çehre’nin de adı geçiyor.
 
Arabulucu
AT Yapım imzalı Arabulucu isimli dizi, yeni sezonda TRT1 ekranlarında olacak. Dizinin çekimleri ağustos ayında başlayacak. Dizinin oyuncu kadrosu ise şöyle: Şebnem Bozoklu, Cemal Toktaş, Kaan Çakır, Tomris İncer, Adnan Bilicik, Ayşe İnci… Dizinin içeriği hakkında yapımcı Atalay Taşdiken şunları söylüyor: “Arabulucu, bütün kozlarını aile üzerine oynayan, bütün derdini aile üzerinden anlatan bir tür dizisi olarak tasarlandı. Türkiye’de son 20 yılda hızla artan boşanmalar, bu boşanmaların ilginç içerikleri, toplumun bu artışa direnemeyişi, ülkenin doğusuyla batısı arasında farkın bu açıdan gittikçe kapanıyor olması bize bir şey işaret ediyordu. Şüphesiz, boşanma denen şey, aile mefhumuyla ilgili en büyük kriz noktasıydı. Aileyi, bütün veçheleriyle anlatmak istiyoruz. O yüzden Arabulucu’yu, boşanmaları ve özelde ailelerin parçalanmasını engellemeye çalışan bir ekibin, her bölüm farklı bir aileyle, her bölüm farklı bir boşanma sebebiyle, her bölüm farklı bir çatışmayla ve sonuç olarak her bölüm farklı bir mesajla karşı karşıya kalacağı bir dizi olarak tasarladık.”
 
Star Yapım imzalı bir proje Çıplak Gerçek. Şirketin ilk projesi olan dizinin her bölümü 45 dakika olacak. Yönetmenliğini Ümit Ünal’ın yaptığı, 16 bölüm sürecek dizide Yetkin Dikinciler, Derya Alabora, Mustafa Uğurlu, İdil Fırat, Cem Bender ve Erdem Akakçe rol alacak. 18 yaşındaki bir kızın kaybolmasından sonra yaşananları konu alan dizinin çekimlerine yakında başlanıyor. Orijinal adı Naked Truth olan Çıplak Gerçek’in Amerika versiyonunun hakları HBO’ya ait.
 
The Harem
Tükenmez Kalem Yapım’ın imza attığı projelerden biri de The Harem. Dizi için Fox TV ile el sıkışıldı ama henüz sözleşme imzalanmadı. Eylül-ekim gibi yayınlanması düşünülüyor. The Harem, Kahpe Bizans tadında absürt bir komedi olacak. Mezopotamya’da Basurlular döneminde geçen dizide, Valide Sultan’ın yüzünü göremeyecek izleyiciler. Yüzü mozaiklenecek, çünkü ‘Padişah’, çirkin diye haremdeki herkesten bu yöntemle gizliyor yüzünü, ‘Padişah’ öyle emretmiş. Kadrosu belli değil henüz.
 
Babam Sınıfta Kaldı
Gani Müjde’nin başında olduğu Tükenmez Kalem Yapım’ın dizisinin ismi Babam Sınıfta Kaldı. Temmuzda yayınlanması planlanıyor. Başrollerinde, Cem Davran, Ezgi Asaroğlu, Paşhan Yılmazel yeralıyor. Babam Sınıfta Kaldı, öğrenciyken üniversiteden atılan bir babayla, üniversiteye yeni başlayacak olan kızı (Ezgi Asaroğlu) arasında geçecek bir komedi. Baba (Cem Davran), YÖK öğrencilere af çıkarınca, yıllar önce atıldığı üniversiteye döner. Babakız artık aynı üniversitededir. İkisi arasında yaşanacak komik olayları anlatan bir dizi.
 
Veda
Ayşe Kulin’in çok satan romanı Veda, pahalı bir dönem dizisi olarak çekiliyor. Daha önce Gece Sesleri, Köprü, Geniş Zamanlar ve Türkan adlı kitapları TV’ye uyarlanan Kulin’in bu kez en çok satan ve en çok bilinen romanlarından Veda ekrana gelecek. Romanın yayın haklarını satın alan Fatih Aksoy’un sahibi olduğu Medyapım, dev bütçeli dizinin senaryo çalışmalarını başlattı. Kulin, Veda adlı romanında Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul’da bir konakta yaşananları anlatıyor. Son maliye nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizen Veda, çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü dile getiriyor.
 
İstanbul Üsküdar’da uzun yıllar önce yaşamış ve namı uzak diyarlara ulaşmış bir yiğidin, vatanseverliği ve aşklarıyla dillere destan bir kabadayının hikayesini konu alan Ustura Kemal, mütarekenin, yokluk yıllarının, yorgun ama gururlu İstanbul’un, bir milletin kurtuluş mücadelesini anlatacak. Haldun Sevel’in eserinden uyarlanan Ustura Kemal’in yapımcılığını, Süreç Film/Ali Gündoğdu, senaryosunu H. Baykut Badem, Filiz Ekinci, Hülya Şahin ve Savaş Saylan üstleniyor. Ustura Kemal’de, ünlü isimler bir araya geliyor: Oktay Kaynarca, Emre Kınay, Naz Elmas, İpek Karapınar ve Esra Ruşan’ın yanı sıra Gökhan Bekletenler, Ali İpin, İskender Bağcılar, Emin Gürsoy, Ferda Yalçın, Ezgi Sözüer, Fatih Dönmez, Bertan Dirikoğlu gibi oyuncular yer alıyor. Dizi, önümüzdeki günlerde yayınlanacak.
 
Sinetel’in yeni projesi Show TV’de yayınlanacak. İsmi Düşman Kardeşler. Yönetmen koltuğunda Semra Dündar oturuyor, supervizor Mustafa Şevki Doğan, senaryosunu Baykut Badem ve Filiz Ekinci yazıyor. Başrollerinde Tarık Pabuçcuoğlu, Oya Aydoğan, Kaan Urgancı, Hande Subaşı ve Murat Eken var.
 
BİTENLER / DEVAM EDENLER
 
 
Bitenler : Firar , Al Yazmalım , Son , Adını Feriha Koydum , Mor Menekşeler , Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kurt Kanunu , Bir Kadın Tanıdım.
 
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin