Jack Riley hayatını kaybetti

The Bob Newhart Show'un Elliot Carlin'i 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Volkan Küçükel
20 Ağustos 2016 - 13:00
Magazin

The Bob Newhart Show'un Elliot Carlin'i olarak tanınan Jack Riley hayatını kaybetti.

Entertainment Weekly'e konuşan Paul Doherty aktörün Cuma sabahı Los Angeles'ta 80 yaşında zatürre ve enfeksiyondan dolayı öldüğünü bildirdi.

ELLIOT CARLIN KARAKTERİ İLE ÖZDEŞLEŞMİŞTİ

Riley, en iyi olarak Bob Newhart'ın hastalarından biri olan Elliot Carlin olarak tanınıyordu. 1972-1978 seneleri arasında yaklaşık 50 bölümde The Bob Newhart Show'da gözüken aktör 1985 senesinde St. Elsewhere dizisine bir bölümlüğüne yine bu karakterle konuk olmuştu.

KARİYERİ

Kariyerinde High Anxiety (Yükseklik Korkusu), To Be or Not to Be ve History of the World, Part I gibi birçok Mel Brooks filminde rol alan aktör kariyerinin son dönemlerinde All Grown Up! (Stuart 'Stu' Pickles karakterini seslendirme), Rugrats (Stu Pickles karakterini seslendirme) gibi yapımlarda yer alırken ayrıca Yes, Dear (Mr. Shipley), That '70s Show (Old Man Shinsky), Lucky (Piny), Son of the Beach (Chappy) ve Oh, Grow Up (Harry Tatham) gibi dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı.

16-08/20/bob-newhart-show.jpg

Seinfeld, Friends, Night Court ve The Drew Carey Show gibi yapımlara da uğramış bir isim olan Riley, Ginger Lawrence-Riley ile evliydi.

150'DEN FAZLA YAPIMDA ROL ALDI

Oyunculuk kariyeri yaklaşık 50 yıla yayılan aktör bu süre içerinde sayısı 150'yi geçen yapımda karşımıza çıkmıştı.

Riley'ın seslendirdiği Stu Pickley karakteri:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin