resim yok
21 Eylül 2011 - 00:00

 

Kıvanç Tatlıtuğ’un Kanal D’de yayınlanan Kuzey Güney dizisi için kilo vermesi sonrasında baklava dilimli ve kaslı bir vücuda sahip olması yeni bir gündem yarattı. Medyada şu günlerde yakışıklı oyuncunun rol yeteneğinin kazandığı derinlik ve fiziksel değişimi üzerine kaleme alınan güzellemelerden geçilmiyor. Özellikle kadın yazarlar, Kıvanç Tatlıtuğ’un oyunculuğunun vardığı boyut ve kaslı vücudu hakkında neredeyse söylenebilecek sözleri şimdiden tüketmiş durumdalar.
 
Hürriyet’ten Ömür Gedik, Kelebek’ten Yonca Tokbaş, Sabah Pazar ekinden Nur Çintay, Habertürk’ten Rahşan Gülşan ve Pınar Erbaş, Akşam Pazar ekinden İpek Özbey, Milliyet Cumartesi ekinden Pelin Çini, Tatlıtuğ’un bu çok yönlü dönüşümüne ilgisiz kalamayan kadın yazarlardan bazıları.
 
Dikkati çeken konu, kadın yazarlarımızın Kıvanç Tatlıtuğ’la ilgili yorumlarında objektifliği ıskalayıp yazılarını methiye boyutuna vardırmaları. İşte size birkaç örnek:
 
Sabah Pazar ekinden Nur Çintay’ın, yazısı için uygun bulduğu başlığa bakın:” İstediği Kadar Kıvanabilir!”…”kıvanabilir” ibaresindeki güdüklüğe dikkatinizi çekmeye gerek var mı?E böyle başlığı olan bir yazıdan da pek objektif yorumlar sadır olmayacağı çok ortada.
 
Nitekim, spottaki cümle Çintay’ın yorumlarında ne kadar aşırıya kaçabileceğinin sinyalini veriyor: “ Çoğumuza fazla sarı gelen o hanım evladının bedeninden bunca baklavaya ilaveten müthiş bir kamera yaratığı çıkacağını kim bilebilirdi? Kıvanç Tatlıtuğ artık başka bir lige yükseldi. Denginin Tarkan olduğu bir kredisi bitmezler ligine”
 
Akşam gazetesinden İpek Özbey’in Kıvanç Tatlıtuğ ile ilgili yazısının başlığı ise “ Efsane Kaslarıyla Döndü”…Tabii başlıkta geçen “efsane” kelimesinin kime işaret ettiğini anlamak hiç de zor olmasa gerek.
 
RAHŞAN GÜLŞAN: “KIVANÇ’IN KASLARINA DOKUNDUM”
 
Habertürk’ten Rahşan Gülşan, diğerlerine göre daha şanslı. Çünkü o, Kıvanç Tatlıtuğ’un baklava görünümlü kaslarına dokunma ayrıcalığını yakalayan nadir kadınlardan biri. Rahşan Güşan, Bloomberg TV’de Gündem programında Gülin Yıldırımkaya’nın konuya ilişkin sorusunu yanıtlarken ekranın altındaki başlık şöyleydi: “ Gülşan: Kıvanç’ın karın kaslarına dokundum”…Böylelikle yazarımız, yakışıklı oyuncunun baklava görünümlü kaslarının fotoshop değil gerçek olduğunun tanıklığını milyonlarla paylaşmış oldu.
 
Ömür Gedik ise “ Kıvanç Tatlıtuğ tamamdır” başlıklı yazısında “Zayıflamış, kas yapmış, yüzü şekillenmiş, oturmuş.Heykel gibi bir vücut, hem bebek hem erkek bir yüz.” Diye yazdıktan sonra “Ve tabii kaslardan ve yakışıklılıktan vakit kalmadığı için daha az konuşulsa da aslında en önemli olanı; ileriye gitmiş oyunculuğu.” Şeklindeki yorumuyla durumu özetlemiş.
 
Nihayet, Kelebek’ten Yonca Tokbaş’ın Kıvanç Tatlıtuğ ile ilgili düşüncelerinin başlığına yansıması biraz tuhaf olmuş: “Kıvanç Leonardo Di Tatlıtuğ Caprio”
 
Kadın yazarlarımız belli ki Kıvanç Tatlıtuğ ile ilgili görüşlerinde objektiflikten uzak bir görüntü veriyorlar. Oysa genç oyuncu kıyas edildiği Brad Pit ve Leonardo Di Caprio’nun sahip olduğu kariyer ve mesleki yeteneklerin henüz çok uzağında.
 
Çünkü Tatlıtuğ’un şimdiye dek sinemada ortaya koyduğu dikkate değer bir performans yok. Zaten bugüne kadar bir-iki film dışında oynadığı sinema filmi yok. Kaldı ki sözkonusu filmlerin sinema tarihimizde herhangi bir önemi yok.
 
Öte yandan Kıvanç Tatlıtuğ’un otoritelerce kayda değer bulunan mesleki geçmişi Ezel dizisinde en fazla 5-10 bölümlük oynadığı “sekiz” karakteri ve Kuzey Güney’deki bir bölümlük oyunculuğu ile sınırlı.
 
Ama ortak görüş genç oyuncunun iyi yolda olduğu, hergün mesleki kariyerinin üzerine bir şeyler koyduğudur. Muhtemeldir ki Tatlıtuğ, sinemada da iyi işler yapacak. Ama şimdiden yapılan ölçüsüz yorumları doğrulayacak bir veri elimizde olmadığını kabul etmemiz gerekiyor.
 
Bu ölçüsüz yorumlar devam ederse şımarık olmadığı her zaman iyi bir duruş sergilediği söylenen Kıvanç Tatlıtuğ’un bu meziyetleri ortadan kalkacak. Böylesi bir sonuçta kaslı ve yakışıklı bir oyuncu karşısında hemencecik yelkenleri suya indiren kadın yazarların abartılı övgülerinin büyük payı olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin