resim yok
30 Ekim 2011 - 00:00

 

Show TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Sultan Süleyman'a 'Kadın avcısı' eleştirileri yağıyor. Konu ile ilgili Zaman Gazetesi bu köşe yazısını yayınlayarak senaristlerin Süleyman ile aşk yaşattıkları İsabella'nın evli olmasına dikkat çekti...
 
Kastilya Prensesi Isabella Fortuna dizide önce İstanbul'a evli getirildi, son anda nişanlı olarak gösterildi. Diziye katılan Kastilya Prensesi Isabella Fortuna ile Süleyman arasındaki ilişki eski tartışmaları yeniden alevlendirdi.
 
Show TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl'da Sultan Süleyman'ın 'kadın avcısı' ve 'uçkur' peşinde olarak tanıtılmasına eleştiriler yağmur gibi yağıyor. Zaman gazetesinde 'Kurşunkalem' başlıklı köşe yazısında, senaristlerin Süleyman ile aşk yaşattıkları İsabella'nın evli olmasına dikkat çekiliyor.
 
VİCDANLARI SIZLIYOR MU?
 
"(...)Kanuni'yi bir tarafa bırakalım. Yakın tarihimizden örnek bir şahsiyet alıp Kanuni'nin yerine koyalım. Acaba o şahsiyetlere 'senaryo gereği' Kanuni'ye yaptıklarının onda birini yapabilirler mi? Can Dündar'ın 'Mustafa' filminde Atatürk'e içki içirdi diye başına gelenleri çok iyi biliyoruz. Ama ben dizi senaristlerine kızmıyorum, her fırsatta tarihiyle övünen milletimizin diziyi neden bu kadar sevdiğini, izlerken vicdanlarının sızlayıp sızlamadığını merak ediyorum.
 
PADİŞAH EVLİ KADINLA AŞK YAŞAR MI?
 
Bunları niye mi yazdım? Biliyorsunuz dizinin son bölümlerinde Kastilya Prensesi Isabella Fortuna adlı bir karakter karşımıza çıktı. Karakteri, eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova'nın kızı Melike İpek canlandırıyor. Dizi ekibi İpek'i bir balıkçıda keşfetmiş. Rol gereği Kastilya Prensesi Isabella, Hürrem Sultan'a rakip! Bizim senaristler, Kanuni ile Isabella'ya aşk yaşatmaya başladılar. Senaryoda Isabella ilk önce evliymiş. Yani az kaldı Kanuni, evli bir kadın ile aşk yaşayacakmış. Ya da, tövbe, zina yapacak! Osmanlı'da padişah ile cariyeler arasında yaşanmış aşk hikâyeleri var. Ama bir padişahın evli bir kadın ile aşk yaşaması hem geleneklerimize hem de dinimize aykırı. Senaristlerin o kadar gözü dönmüş ki koskoca padişaha zina yaptırmayı düşünmüşler! Kimin aklına geldiyse, son anda evli Isabella gitmiş nişanlı Isabella gelmiş. Bakalım reyting uğruna Kanuni'yi daha ne hallere sokacaklar?"

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin