Kemal Topal Röportajı

Filinta dizisinde Sadrazam karakterini canlandıran Kemal Topal ile röportajımız.

resim yok
03 Şubat 2015 - 16:16
Röportaj

Filinta’da Osmanlı Devleti’nin ikinci adamı. Padişah’a büyük bir sadakatle bağlı Sadrazam’ı Kemal Topal ile konuştuk.

 


Dizi nasıl gidiyor?

-          Gayet güzel, iyi, sağlıklı. Sıkıntısız ekip olmaz zaten, işin işleyişi çok hızlı. İnsan zamanlaması ile işin süresi çakışabiliyor fakat burada bu sorunları aşmasını becerebilen tecrübeli bir ekip var. Bu sıkıntıları bize yansıtmıyorlar.


Senaryo hakkında ne düşünüyorsunuz?

-          Şöyle bir görüntü çıktı ortaya; modern bir Amerikan polisiye filmi Osmanlı giysileriyle oynanıyor. Enteresan geldi bana. Hep alışılagelmiş Osmanlı oyunları, dizileri, görselleri ağır, ağdalı bir dil… Kaideli kaideli oynanan bir havayla… Fakat bu, çok hızlı geçiyor ve aksiyonu bol.


Padişaha çok sadıksınız sanırım?

-          Çok! Padişah’ın en güvendiği adam.


 Esat Paşa’dan rahatsız mısınız?            

-          An be an rahatsız olduğum yerler var ama Padişah’a sadakatten ve hata yapmama gibi bir düsturdan dolayı çok fazla açığa vuramıyor. Başbakan… Sonuç olarak cumhurbaşkanı ve ardından gelen bir başbakan. Devletin ikinci kademesinde çok temkinli adımlar atması gereken bir adam. O nedenle bazı şeyleri örtbas edebiliyor. Devlet tecrübesi çok geniş bir sadrazam. Hatta biz Bülent (Alkış)’le konuşmadan anlaşıyoruz. Bazı kararlarda bana bakarak “olur” bekliyor mesela. Böyle bir dil de gelişti aramızda. Dolayısıyla cumhurbaşkanı ile başbakan arasındaki resmi iletişim de sağlanmış oldu. Bu senaryonun bize kazandırdığı bir şey. Önü açmaz bir sürü şey var, onlar da yerini buldukça bizim tarafımızdan sergilenmeye çalışılıyor.


Kadı Gıyaseddin de Sadrazam’ın güvendiği ve sevdiği kişilerden biri.

-          Güvenilir adamlardan biri. Namus, onur, haysiyet dediğimiz üçayağın oluşmasında çok önemli yerler edinmiş, bu üçayağı bozmayan, dokunulmazlar çerçevesinde tutan biri. Zaten Osmanlı’nın son dönemlerine ait bir bozulma, bozulmanın tam karşıtında dengeleyen bir yönetim.


Karakterinizden memnun musunuz?

-          Ben devlet tiyatrosu camiasından geliyorum. Bizde verilen rolü hakkaniyetiyle oynamak var. 35 senelik sanat hayatım boyunca iki rolü reddettim. O da şu şekilde, bu başrolü değil şu başrolü oynamak isterim ki; bunlar da kabul gördü nihayetinde.


Dizide en sevdiğiniz karakter kim?

-          Kadı Gıyaseddin... Davranış biçimi, zenginlik olarak hem de senaryodaki zenginlik olarak iyi bir karakter. Mehmet (Özgür) Bey de bunu hakkaniyetli bir şekilde yerine getiriyor.


Boris Zaharyas?

-          Çok başarılı. Bakışları her şeyi anlatan, yetenekli bir oyuncu kendisi (Serhat Tutumluer). Boris, çok önemli, bük noktalarından önemli birini tutuyor. Bu oyunu sergilemek zaten bir yetenek ve ustalık gerektiriyor. O da yılların tiyatro oyuncusu… Bunun üzerine çok konuşmaya gerek yok, yetenekli çünkü.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin