Kenan Işık 1 milyonluk ödülü ne zaman verecek?

Atv'nin üç yıldır ilgiyle takip edilen ve zirveden inmeyen yarışma programı 'Kim Milyoner Olmak İster?', 300'üncü programını geride bıraktı.

resim yok
21 Aralık 2013 - 11:28
Röportaj

Geçtiğimiz günlerde 300'üncü bölümü çekilen 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasının sunucusu Kenan Işık; üstlendiği görevi, tiyatroda rejisörlük yapmasına benzetiyor: ''Bu yarışmada da benim sahneye koyduğum iki kişilik bir oyun oynanıyor.''

Atv'nin üç yıldır ilgiyle takip edilen ve zirveden inmeyen yarışma programı 'Kim Milyoner Olmak İster?', 300'üncü programını geride bıraktı.

Programın sunucusu Kenan Işık, bir gün birinin gelip 1 milyonluk büyük ödülü alacağına inandığını söylüyor…

300'üncü programı geride bırakmak size neler hissettiriyor?


Alıştık, nasıl geçmiş bilmiyorum. TV'de bir yarışma programının uzun süre ekranda kalması çok önemli bir şey. Yarışma dünyanın diğer ülkelerinde de gösteriliyor ama en uzun süreli gösterilen ülkelerden biri Türkiye.

'Kim Milyoner Olmak İster?'in diğer ülkelerdeki örneklerinden farkı ne?


Her ülkenin kendine has kültürel anlayışı var. Bilgiye karşı ilgisi, hayata bakışı farklı. Bilgi sadece Google'a girip bulabileceğin şeylerden ibaret değil. Bizim yarışmada, özellikle Atv'de başladıktan sonra kültür ağırlıklı sorular çok öncelikli oldu. Bu ülkede binlerce yıldan beri süregelen kültürel bir birikim var; bu anlamda, diğer ülkelerle soru soruş şeklimiz farklı.

 

İŞİ ŞANSA BIRAKMIYORUZ

Programın sevilmesini ve uzun soluklu olmasını neye bağlıyorsunuz?


Kanal yönetiminden başlayıp programda yer alan en küçük birime kadar herkesin çok büyük emeği var. İşi şansa bırakmadan disiplinli ve heves ederek çalışıyoruz. Başarı gelince heves de artıyor. Motive oluyoruz başarılı olunca.

Siz adeta yarışmayla özdeşleştiniz; bunun size ne kattığını düşünüyorsunuz?


Benim işim bu, ekmek paramı buradan kazanıyorum. Bir dizide çalıştığınız zaman haftada beş gün gece gündüz çalışıyorsunuz ve çok yıpratıcı oluyor. Yaş da biraz ilerleyince daha seçici oluyorsunuz. Bu yarışma, dizilere göre çok daha rahat bir program. Bana kattığı en önemli şey; zaman. Bu program olmasaydı, bu yaşımda biraz daha ağır şartlarda çalışıyor olacaktım.

Yarışmacılar karşısında soğukkanlı olabilmenizde tiyatrocu olmanızın etkisi var mı?


Muhakkak. Ben rejisörüm ve dünyanın en önemli yazarlarının eserlerini sahneye koydum. Burada da benim sahneye koyduğum iki kişilik bir oyun oynanıyor. Biri geliyor, onunla sohbete başladığımız zaman iki kişilik bir oyun çıkıyor ortaya. Belki benim kattığım şey bu olabilir. Bundan habersiz olan bir sunucunun başarılı olması zor; sadece karizmayla halledilecek bir şey değil.

 

AVRUPALILAR'IN TUZU KURU

Yarışmaya çok donanımlı, bilgili, üst düzey kişiler de katılıyor ama bazen ilk soruda eleniyorlar. Bazen de bir çoban ya da pazarcı teyze pek çok soruyu açtırabiliyor. Bu çelişkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?


Öncelikle, herkes her soruyu bilecek diye bir şey yok. Ayrıca bir de heyecan var; adını söyleyemeyecek kadar heyecanlananlar oluyor. Heyecan baskın olduğu zaman ilk sorularda elenenler oluyor.[reklam]

1 milyonluk soruyu sadece bir kere gördük. Neden sizce?


Batı'da böyle değil bu. Avrupa'daki yarışmacıların tuzu kuru. Buraya kıyasla, orada yarışan yarışmacının en azından bir hayat garantisi var ve cesaretle sonuna kadar gidiyor. Bizde bu olmuyor maalesef. Yarı yarıya jokeri ve çift cevap jokeri yurt dışında yok. Çünkü bu iki joker kaldığı zaman bir sonraki soru garanti oluyor. Mümkün olduğunca yarışmacılar bilsin ve ilerlesin mantığı var bizim programda. Biri gelecek ve biliyorsa en büyük ödülü alacak diye ekip olarak inanıyoruz.

 

'ÜNİVERSİTEYE GİRMEK DAHA KOLAY!'

* 2000 yılında başladık biz bu yarışmaya. 14 sene geçmiş ve yarışmacılar geçiyor karşımıza, "Dedemle izliyorduk" diyor. Bir kuşak bizimle büyümüş. Bu sadece bir TV programı değil benim için; bir sorumluluk. Nesiller yetiştiriyoruz. İnsanlara sadece televizyon seyrettirmiyoruz; düşünmelerini sağlıyoruz.


* Bugüne kadar 1.7 milyon kişi yarışmacı olmak için başvuruda bulundu. 1051 yarışmacı Kenan Işık'ın karşısına çıktı. 8 bin soru soruldu ve toplamda 16 milyon 500 bin lira para ödülü dağıttık.


* Yarışmacılar önce Atv'nin internet sitesinden başvuruyorlar. Üç kişi başvuruları inceliyor. Seçtikleri adayları görüşmeye çağırıyoruz. Her gün yaklaşık 250 kişiyle görüşülüyor. Seçilenlerle 20 soruluk mülakat yapılıyor. O sınavda başarılı olanlar yarışmacı olmaya hak kazanıyor. Bir yarışmacı "Üniversiteye girmek daha kolaydı" demişti.


* Yarışmaya çok farklı beklentileri olan hayata çok farklı pencerelerden bakan insanlar geliyor. Rektörler, dekanlar, profesörler gelip yarışmacı oldular. Bir profesörün ardından bir pazarcı kadın da çıkabiliyor. Böyle bir yarışma yok Türkiye'de.

 

YARIŞMACIDAN YANA BİR EKİBİZ

* Yakaladığımız başarının en büyük sırrı; ekibin büyük bir uyumla ve özveriyle çalışması. Ben 18 yıldır televizyoncuyum; çalıştığım en iyi ekiplerden biri bu. Ön hazırlık süreci, mülakat, soruların hazırlanışı, sorular, yarışma sırasında reji olarak yarışmacıların heyecanını doğru aktarıyor olmak; hepsi bir bütün.


* Yarışmacı ilerledikçe biz de çok heyecanlanıyoruz. Şimdiye kadar 1 milyonluk soruyu açtıran bir kişi oldu. Bilsin, alsın ve konfetiyi patlatalım diye bakıyoruz. Yarışmacıdan taraf bir yarışma programıyız.

 

 

REKABET KIZIŞTI! 4'E KATLADI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin