resim yok
05 Aralık 2011 - 00:00

 

Keşanlı Ali Destanı’ müzikalinin bestecisi Yalçın Tura, eserin D Yapım tarafından dizi yapılmasına izin veren Haldun Taner’in son eşine tepki gösterdi: Para yüzünden çok büyük hata yaptı
 
Haldun Taner’in ünlü müzikali “Keşanlı Ali Destanı”nın müziklerine imza atan usta müzisyen Yalçın Tura, eserin yeni dizi versiyonunun çekilmesine karşı... 1968 yılında Haldun Taner’in eserle ilgili aldığı noter belgesinde “Bu müşterek eser Yalçın Tura’nın müzikleri olmadan başka bir müzikle kesinlikle oynanamaz” maddesinin bulunduğunu belirten Tura, dizinin müziklerini Aria’ya yaptıran yapım şirketi D Yapım’ın buna uygun davranmadığını belirtti.
İlk bölümü 10 Aralık’ta ekrana gelecek olan ve başrollerini Nejat İşler ile Belçim Erdoğan'ın oynadığı dizinin tanıtım bültenlerinde belirtildiği gibi projede müzik danışmanlığı da yapmadığını belirten Yalçın Tura, “Müzikalin dizi yapılmasına karşıydım ama Haldun Taner’in son eşi Demet Hanım parayı görünce maalesef bu diziye baştan ‘evet’ demiş. Oysa Haldun’un noter belgesine koyduğu şart belli. Bu bir müzikli oyun ve şarkılarıyla var. Duruma müdahale edince tabii mecburen benim müziklerimin koruyucusu Onka Ajans’la bir anlaşma yapmak zorunda kaldılar. Müziklerimin kullanma haklarını 39 bölüm karşılığında komik bir paraya satın aldılar. Bu arada bana da her bölüm için danışmanlık teklif ettiler ama müziklerimde değişiklik yapma hakkı istediler. Bunu kabul etmem mümkün değildi, anlaşamadık” dedi.
 
Eserin şu günlerde Sadri Alışık Tiyatrosu’nda sahnelenen oyununda kendi müziklerinin kullanıldığını ve sorun yaşamadıklarını belirten Tura, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Keşanlı Ali Müzikali dizi yapılmaması gereken bir iş. Çünkü bakarsanız eğer mesela Yaprak Dökümü parmak kalınlığındaki bir kitap 5 sene sürdürüldü ve dizinin eserle alakası kalmadı. Şimdi bu yapılan dizinin de orijinal metinle bir alakası olmayacak. Bence Haldun’un eşi çok büyük bir hata yaptı. Haldun’un metninin tahrip edilmesine göz yumdu.”     

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin