resim yok
24 Ocak 2012 - 00:00

 

Karşısına çok özel biri çıkarsa evlenebileceğini söyleyen Nilgün Belgün, “Aşk acısı da çekerim, üzülürüm de ama bunu insanlarla paylaşmama gerek yok. Kendi içimde hallederim. Bir erkeğe sırtımı dayamadan ayakta duruyorum” diyor
* Yeni yıla Dubai’de girdiniz. Nasıldı?
Eğlendim mi? Çok. Beğendim mi? Yok. Bir daha gider miyim? Sanmam. Çünkü ben daha sade, belli bir tarihi olan yerleri seviyorum. Orada aşırı, görgüsüzce harcanmış bir para durumu var. Onun için Dubai’yi almayayım, alana da mani olmayayım. Bir tat eksikliği hissettim. 
 
* İstanbul... 
İstanbul’a aşığım. Çünkü ben gerçek bir İstanbulluyum. Katıksız. Sıraselviler’deki Alman Hastanesi’nde doğmuşum. Doğduğum gün de deprem olmuş, ne demekse. Hatta dedem bana  “Zelzele hanım” derdi. Bütün genç kızlığım, en güzel zamanlarım, ilk aşkım her şeyim İstanbul’da geçti. Onun için bu şehri çok seviyorum. Ama trafikten ben de çok muzdaribim.
 
* İlk aşk demişken, ilk aşkınızı nerede, nasıl yaşadınız?
İlk aşkım Büyükada’daydı. Ailemizden izin alıp iskelede buluşmalarımız, açık hava sinemalarına gitmelerimiz... Her şeyin değerini bile bile yaşadık. Emek verilirdi, özen gösterilirdi ilişkilere. Şimdi bu özeni görmüyorum. Üç günde aşklar bitiyor. İlişkiler de adım adım gitmeli. Emek verdikçe, özen gösterdikçe onun adı aşk olur. 
 
 
“Uzun süredir dibe vurmuyorum”
* Aşkı nasıl yaşarsınız?
Ben çok seçiciyim artık. Ne istediğimi çok iyi biliyorum. Her yaşta aşık olunur. Aşkın insanı büyüttüğüne, olgunlaştırdığına inanıyorum. Evlenmeyi düşünmüyorum. Ama büyük konuşmayayım. Çok özel, hayatımı paylaşmak istediğim biri çıkarsa, olabilir. Ama şu anda öyle bir duygum yok.
 
* İki program, bir oyun, bir dizi... Hepsine birden nasıl yetişiyorsunuz? 
Yetişemiyorum açıkçası. Beyaz TV’de sunduğum ‘Organik Sarayı’nı bir gün canlı, bir gün bant çekiyoruz. Skytürk’te yayınlanan ‘Bildiğiniz Gibi’ isimli programı Ali Saydam’la birlikte sunuyoruz. Televizyonculuğu çok seviyorum. Canlı yayınlarda özellikle adrenalin patlaması yaşıyorum. Kamera karşısında bambaşka, daha enerjik biri oluyorum. Oyunculuğu tiyatroda çok seviyorum. Sırf para kazanmak için dizilerde oynamak istemiyorum. İyi roller, sevdiğim roller olduğu zaman gelen projeleri kabul ediyorum. 
 
* Bu enerjinizi neye borçlusunuz?
Hayatı seviyorum. Tabii ki bunun birinci sebebi çok sevdiğim bir işim var. Budur mutluluk sebebim bence. Çok dibe vurmuyorum uzun süredir. Daha mantıklı bakıyorum hayata. Daha hoşgörülüyüm. Şaşırmıyorum. Ölümden hiç korkmam, sadece insanlara muhtaç olmaktan çekinirim. Bir de hayatı ıskalamaktan korkarım. Yaşamak istediğim her şeyi yaşamak isterim. Bunları göz ardı etmem. Çünkü bilirim ki, ben bu dünyaya bir kere geldim ve günahlarımla sevaplarımla gideceğim. 
 
* Kendinizi depresyonda, mutsuz hissettiğiniz zamanlar oluyor mu?
Olmaz mı? Aşk acısı da çekerim, üzülürüm de ama kimse beni o halde görmez. Bunları insanlarla paylaşmama gerek yok. Kendi içimde hallederim. Bir erkeğe sırtımı dayamadan ayakta duruyorum. Hem de bu kadar saygın bir şekilde, gençlere örnek olarak... Bana “İdolümüzsünüz” diyen bir sürü genç kız var. İş hayatımda kazıyarak bir yerlere geldim. Ama bu sevgiyi kazıyarak almadım, kendiliğinden oluştu. Twitter’dan bunu daha çok anlıyorum. Orada sahici ve samimi bir platformdayız. Dostluk ilişkilerimde, iş hayatımda, özellikle televizyon seyircisiyle ilişkim de sahici ve samimi. Ama prensiplerim var, onların dışına çıkmam.
 
* İş hayatınızdaki prensiplerinizden mi bahsediyorsunuz?
İş anlamında da, dostluk anlamında da prensiplerim var. Yalancı, sahtekar, sonradan görme, görgüsüz, tam kişiliği oturmamış insanları hayatıma almam. Negatif enerji sevmem. Kıskançlıklarım yoktur. Ama Oprah’ı (Winfrey) kıskanırım, çok başarılı işler yaptığı için. Meryl Streep’i kıskanırım, müthiş bir oyuncu olduğu için.
 
 
“Ufak botokslarım var”
* Çok güzel görünüyorsunuz. Estetiğiniz var mı? Güzellik sırlarız neler?
Sağlıklı ve iyi bir cildim var. İyi de bakıyorum. Çok ufak botokslar yaptırıyorum. Ama estetiğin yüzü bozmasına, yüzdeki o manayı almasına karşıyım. Aynaya günde iki kere bakarım. Bir evden çıkarken, bir de makyajımı silerken. “Neyle bozdun?” dersen, merhametli, vicdanlı, hayata daha olumlu bakan bir insan olmak için kendimi eğittim. Onun dışında bakımlı ve hoş olmak yeterli benim için.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin