Kızılelma'nın senaristi Osman Sınav'dan itiraflar!

''Televizyon izleyicisi sizden akıl istemez...''

resim yok
06 Mart 2014 - 11:03
Röportaj

''Televizyon izleyicisi sizden akıl istemez...''

'Derin' dizilerin yaratıcısı Osman Sınav, beyazcamın röntgenini çekti: ''TV izleyicisi akıl istemez. Düşündürmek, yokuşa su akıtmak gibidir. Benim suyum hep yokuşa akar.''


Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Sakarya Fırat gibi çok izlenen yapımlarda imzası olan Osman Sınav, Türkiye'deki istihbarat savaşlarını anlatan 'Kızılelma'yla ekranda.

 

ALGI BOZUKLUĞU VAR

- 'Kızılelma' olumlu yorumlar alsa da sizi radikal milliyetçilikle suçluyorlar.

Ben radikal milliyetçi olsaydım, Sakarya Fırat'ı bitirmezdim. Hükümet, çözüm sürecine geldi, destek verdik ve orada durduk. Kaldı ki orada radikal bir durum yoktu. Başroldeki oyuncu, karakolun önünde karanlığa bakıp ''Seni seviyorum Kürt kızı'' diye bağırmıştır. Algı bozukluğu var. Bilincimiz yaralı.

- Geçen hafta dizide geçen 'Hedef Recep Tayyip Erdoğan' cümlesi çok konuşuldu. İlk kez bir başbakanın adı geçti.

Bizim söylemek istediğimiz Sayın Tayyip Erdoğan değildir, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'dır. Türkiye siyasi kaosa düşerse feci bir şey olur. Financial Times'ta bir makale yayınlandığında borsa düşüyor. Buna dikkat çekmeye çalışıyoruz.

 

''HİKAYESİ OLMAYAN DİZİLER BATIYOR''

- Halk daha çok pembe dizi seyrediyor.

Televizyon izleyicisi akıl istemez. Kafasını yormaz. Durdurup düşündürmek yokuşa su akıtmak gibidir. Benim suyum hep yokuşa akar.

- Dizileri hikâyeler mi götürür, oyuncular mı?


Kesinlikle hikâyeler. Son zamanlarda batan birçok dizinin hikâyesi yoktu. Birçok değerli oyuncu oynadığı halde hikâyeler iyi çalışılmadığı için pek çok dizi peş peşe yayından kaldırıldı.

 

''KİMSE İNANMIYOR, SİYASETTEN UZAĞIM''

- Düğün Dernek ve Recep İvedik 4 rekor kırıyor…


Ben de suya sabuna dokunmadan çok rahat para kazanmak isterdim! Türkiye'de bir şey anlatacaksanız çok dikkatli olmanız gerekiyor. Arkasını göremediğim komplo teorilerine girmiyorum.[reklam]

Siyasetten uzak durduğuma da kimseyi inandıramıyorum. Yaptığım şey siyasi olabilir. Bir fikrim var. Ben bir aydınsam, yaptığım şey mutlaka bir şey söylemeli.

 

''NURGÜL, MONICA KADAR CESUR''

- Kariyeriniz boyunca altına imza attığınız dizi ve filmlerden pişman olduğunuz oldu mu?


Hayır. 'Aşk Kırmızı'nın senaryosunu ben yazdım. Zarar ettim ama bugün yine yazar, yine çekerim. İnsanlar belki öyle bir şey beklemiyorlardı. Ama ben bir sinemacıyım, tek bir tarza hapsedilemem ki… 

 

Burada bir ikiyüzlülük meselesi var. Herkes Nurgül Yeşiçay'ın jartiyerine takıldı. Niye Monica Belluci'nin jartiyerine takılmıyor kimse? O giyerse 'cesur' oluyor. En az Monica kadar cesur bir oyuncudur Nurgül.

 

O filmden zarar ettim ama olsun. Benim sevdiğim bir yapım, filmografimde dursun.

 

 

OSMAN SINAV'IN BOMBA AÇIKLAMALARI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin