Küçük Ağa'nın büyük ağası Zeki Alasya'nın iddiası!

Zeki Alasya ile hem 'Küçük Ağa'yı hem de Türk sinemasını konuştuk.

resim yok
04 Şubat 2014 - 10:48
Röportaj

Usta oyuncu Zeki Alasya, 'Küçük Ağa' dizisiyle yeniden ekranda...

 

Dizide esprili, sert ama aynı zamanda duygusal bir ağayı canlandıran Alasya ile hem 'Küçük Ağa'yı hem de Türk sinemasını konuştuk.

* Uzun bir aradan sonra 'Küçük Ağa'yla karşımızdasınız. İlk bölümün reytingleri de çok iyiydi...       

- Bu dizi sirkülasyonunda bizim iş uzun ömürlü olacakmış gibi geliyor. Çünkü 'Küçük Ağa' sıcacık, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir dizi.

* Dizide küçük ağa Emir Berke Zincidi, büyük ağa ise sizsiniz...

- Evet, zaman zaman sert, zaman zaman duygusal bir ağayım ben. Her ne kadar arada esip gürlese de söz konusu çocukları ya da torunu olunca gözyaşlarını tutamıyor. Doğuda böyle ağalar var gerçekten...

* Oysa bundan 20 sene önce izlediğimiz ağa tiplemeleri çok daha farklıydı...

- Türkiye eski Türkiye değil, birçok şey değişti. Ağalar da değişti haliyle. Bizimki de daha çağdaş bir ağa. O zamanların ağaları daha kötüydü, bizim ağamız, hoşgörülü ve yer yer komik. Yine de neresinden bakarsak bakalım sonuç itibariyle bir ağa.

* Emir Berke ile çalışmak nasıl?

- Arada sırada kapışıyoruz ama idare ediyoruz (gülüyor). Emir çok başarılı, zeki bir çocuk.

* Şu sıralar Türk filmleri yine revaçta, o konuda ne söyleyeceksiniz?

- Çok güzel filmler yapılıyor. ''Yeşilçam daha iyiydi'' diyenlere katılmıyorum. Geçmiş zamana olan öykünmelerden sıyrılıp günümüze bakmak gerek bence... Bugün her zaman için dünden daha iyidir. Kullanılan teknolojik ekipmanlar, çalıştığımız platolar ne kadar güzel. Oysa biz eskiden her tarafı dökülen kulübelerde çalışırdık. Bu açıdan bakıldığında Avrupa’yla aynı düzeyde olduğumuzu düşünüyorum.[reklam]

* Buna rağmen eski filmlerin izlenme oranları daha yüksek.

- Evet, bizim filmler daha samimiydi, ukalalık azdı. Hikayenin geneline bakıldığında daha çok pastel renkleri görürdünüz, yumuşacık filmlerdi. İtalya ve Fransa hâlâ bu şekilde filmler yapıyor. Oysa biz nedense başka arayışlar peşindeyiz. Bunun dışında günümüz Türk sineması geçmişteki bütün sinema dönemlerinden daha iyi durumda.

 

YILMAZ VE CEM ÇOK İYİLER

* Hangi oyuncuları beğeniyorsunuz?

- Komedyenlerden Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan fırtına gibi çocuklar. Jönlerimiz de çok iyi. Çoğu bu işin eğitimini almış oyuncularımız var, hepsi de çok becerikli. Bu gidişle batıyı zorlarız.

* Bir gün Oscar alır mıyız sizce?

- Alacağız. Çünkü büyük bir reis olan Amerika, ne kadar hoşgörülü ve sevecen olduğunu göstermek için buralara o ödülü verecek. Fransa ya da İtalya'ya verirse çok sıradan olur. Türkiye, Yunanistan, Malezya gibi yerlere verirse ses getirir. ''Amerika'ya bak, ne cömert millet'' deriz. Onlar Oscar'ı bize vermek niyetinde, mutlaka bir Oscar ödülümüz olacak. O zaman ben yaşamıyor olursam ''Zeki demişti'' dersiniz.

 

KAVUK DEVRİ ÇOKTAN BİTTİ

* Beğendiğiniz oyuncular arasında kavuğu devretmeyi düşündüğünüz biri var mı?

- Benim kavuğum yok, bu konuda hiçbir iddiam da yok. Münir Abi, Erol Abi çok büyük oyunculardı. Birlikte çalışmayı bırakın, yanlarında yürümek bile gurur vericiydi. Hepsinden çok şey öğrendim. Bizden sonraki kuşak da bizden öğreniyor, bu işin kuralı bu. Ama kavuk bizden önceki kuşaktaydı. Bence kavuk hâlâ İsmail Dümbüllü’de, Erol Abi ve Münir Abi'de... Kavuk öyle kolay kolay devredilecek bir şey değil.

 

 

''KÜÇÜK AĞA' İLK BÖLÜMÜYLE ÇOK BEĞENİLDİ! İŞTE YORUMLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin