Küçük Ağa'nın Esma'sı diziyi ve gördüğü ilgiyi anlattı!

Tiyatro sanatçısı Nazan Diper, şu sıralar Kanal D'nin sevilen dizisi 'Küçük Ağa'da Mehmetcan’ın babaannesi Esma'yı canlandırıyor.

resim yok
01 Nisan 2014 - 11:37
Röportaj

''Yolda rahat yürüyemiyorum!''

Tiyatro sanatçısı Nazan Diper, şu sıralar Kanal D'nin sevilen dizisi 'Küçük Ağa'da Mehmetcan'ın babaannesi Esma'yı canlandırıyor.

 

Artık sokakta tanındığını söyleyen Diper, aldığı tüm güzel yorumlara rağmen sitemli: ''32 yıllık tiyatrocuyum, beni tiyatrodan tanıyan çok az kişi var.''

* 'Küçük Ağa', yayınlandığı ilk günden itibaren büyük başarı yakaladı. Sizce izleyici neden sevdi 'Küçük Ağa'yı, bu dizinin diğerlerinden farkı nedir sizce?

- Çok sıcak bir dizi 'Küçük Ağa'. Başarıda senaryonun, yönetmenin, oyuncuların ve set emekçilerinin de payı büyük tabii. Diğer dizilerle kıyaslayamam, çünkü hepsi farklı konuları işleyen projeler.

* Siz 'Küçük Ağa'da oynamayı neden kabul ettiniz? Sizi çeken ne oldu bu diziye?

- Öncelikle bir Erler Film projesi olması. Daha önceki yıllarda da birlikte çalıştığımız diziler vardı; Aşk Bir Hayal, Ay Işığı, Arka Sokaklar gibi... Beni esas etkileyen ise Zeki Alasya'yla birlikte oynamak oldu...

* 'Küçük Ağa' Mehmetcan'ın babaannesi Esma'yı canlandırıyorsunuz. Oynadığınız karakteri sevdiniz mi? Sizinle özdeşleşen tarafları var mı?

- Evet, rolü özelleştiren, bir kişiliğe oturmasını sağlayan torunu. Ama öncelikle kocası. Onunla ilişkilerinde var oluyor Esma aslında. Rolümü sevmemin önemli unsurlarından biri de hem oynarken hem de set aralarında yılların ustası Zeki Bey ile paylaşımlarım, söyleşilerimiz... Bunlar beni hep ileriye taşıyan, heyecanlarımı her daim taze tutan yaklaşımlar...

 

URFA'NIN NERESİNDE YAŞİİSİZ?  

* Rolünüz ve diziyle ilgili nasıl tepkiler alıyorsunuz?

- Çok güzel... Yollarda pek rahat yürüyebildiğim söylenemez. Dizi çok izlenince, tanınıyorsunuz kuşkusuz. Bu, durumun hoş yanı. Ama bir de acı yönü var ki; 32 yıllık tiyatrocuyum, beni tiyatrodan tanıyan çok az kişi var.[reklam]

Bu arada karşılaştığım kişiler genelde daha genç göründüğümü söylüyor ve oyunculuğumdaki doğallığı övüyorlar, sağ olsunlar. Ama benim için belki de en güzeli; Esma'yla beni özdeşleştiren Urfalı bir izleyicinin sorduğu ''Urfa'nın neresinde yaşiisiz?'' sorusuydu...

* Çekimler nasıl gidiyor, yoğun mu?

- Yoğun. Büyük titizlikle çalışılıyor. Yakalanan başarının sürdürülebilmesi için zorunlu bu zaten...

 

TİYATRODA ULRIKE'YİM

* Dizi dışında tiyatro ve sinema projeleriniz var mı?

- Şu anda bir film projesi yok. Tiyatroda ise bu yıl Bizim Tiyatro'nun 'Che ve Ulrike Ne Konuşuyorsunuz Öyle?' adlı oyununda 'Ulrike' rolünü yorumluyorum.

* Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Tiyatro, dizi çekimleri var malum. Ayrıca seslendirme de yapıyorum. Bunlar şu sıralar tüm zamanımı alıyor...
 

 

'KÜÇÜK AĞA'NIN AVUKAT BAŞAK'ININ DİZİDEKİ FAVORİSİ KİM?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin