Küçük Gelin'e RTÜK'ten şok ceza!

Küçük Gelin'e RTÜK'ten şok ceza!

resim yok
24 Ekim 2014 - 09:32
Magazin

Küçük Gelin'e büyük ceza!

Samanyolu TV'de yayınlanan Küçük Gelin adlı dizi RTÜK'e takıldı.

Dizide işlenen çocuk gelin karakterine ilişkin intihar ve şiddet sahnelerinin, çocuk ve gençleri fiziksel-zihinsel olarak olumsuz etkilediği gerekçesiyle kanala 76 bin TL para cezası kesildi.

 

RTÜK'E TAKILDI

STV'de yayınlanan Küçük Gelin dizisi RTÜK'e takıldı. Küçük bir kız çocuğunun zengin ve nüfuzlu bir aileye töre gereği berdel olarak verilmesinin ve bu küçük gelinin hayatında yaşadığı zorlukların anlatıldığı dizi RTÜK tarafından sakıncalı bulundu.

 

RAPORA GÖRE...

RTÜK Uzmanlarının hazırladığı rapora göre dizinin yayınlanan bir bölümünde küçük gelin Zehra karakteri ağlayarak tarım ilacı içiyor, intihara kalkışıyor. İlacı içtikten sonra ormana koşarak maruz kaldığı fiziksel ve psikolojik şiddet anları ekrana getiriliyor.

Çocuk Hakları Sözleşmesine ve İstatistik Kurumu'nun verilerine de atıf yapılan raporda;

 

Benzer durumda bulunan ve intihara eğilimli çocuk gelinlerin bir çözüm olarak intihara yönelebileceği, bu şekilde taklit intihar vakalarına yol açabileceği, özellikle çocuklar açısından intiharı öğretici nitelikte olduğu, bununla birlikte küçük yaşlardaki kız çocuklarının kendilerinin de bir çocuk gelin olabileceği ve sürekli olarak şiddete maruz kalmasının özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine zarar verecek nitelikte olduğunu değerlendirilmektedir'' ifadesi yer aldı.[reklam]

76 BİN TL

RTÜK Üst Kurulu'nda yapılan toplantıda değerlendirilen rapor sonucu Üst Kurul Üyeleri, STV'nin "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde yayınlanamaz" ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle kanala 76 bin TL para cezası kesti.

 

KÜÇÜK GELIN HAKKINDA

Türkiye'nin kanayan yarası çocuk gelinlerin dramı Samanyolu TV ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor.

14 yaşında zeki ve gelecek vadeden bir kız çocuğunun zengin bir aileye berdel olarak verilmesini ve çocuk yaşta zorla evlendirilmesini konu alan Küçük Gelin, istemediği bir hayatı yaşamak zorunda kalan çocuk gelinleri, aile içi çatışmaları, iktidar entrikalarını ve duygusal çıkmazları da odağına taşıyor.

 

KÜÇÜK GELİN - YENİ BÖLÜM FRAGMANI
 

 

 

'KÜÇÜK GELİN' SON BÖLÜMÜYLE NE KADAR İZLENDİ?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin