Küçük Gelin'in Melek Öğretmen'i ile çok özel!

Bengi Öztürk: 'Annem de küçük gelin'

resim yok
07 Eylül 2014 - 10:55
Röportaj

Bengi Öztürk: 'Annem de küçük gelin'

Dila Hanım, Şöhret ve Sessiz Fırtına gibi birçok dizide rol alan Bengi Öztürk, artık STV'nin reyting rekorları kıran 'Küçük Gelin' dizisinin Melek Öğretmen'i…


* Küçük Gelin'le yollarınız nasıl kesişti?

Hissettim, iyi olacağını. İçime sindi.

* Nasıl bir Melek Öğretmen izleyeceğiz?

Daha güçlü, daha çok sesi çıkan, daha ayakları yere basan bir Melek Öğretmen var artık.

* Hikayeye 41. bölümde dahil oldunuz. İzliyor muydunuz daha önce?

Takip ettiğim bir iş değildi ama duyduğum bir işti, reytingleri çok yüksek olduğu için. Konusuna aşinaydım sadece.

* Sizden önceki Melek Öğretmen'i izlediniz mi?

Hayır, izlemedim. Hikayeyi okuduğumda benim kafamda bir Melek Öğretmen oluştu zaten. Oluşmasında da annemin yaşadığı hayatın etkisi çok fazla.

* Anneniz de küçük yaşta bir evlilik yapmış…

14 yaşında evlenmiş. 15 yaşında ağabeyimi doğurmuş. O da bir küçük gelin. Bu iş bana geldiğinde belki de içsel olarak iyi olacağını hissetmişimdir.

 

ÇOCUK GELİN HİKAYELERİYLE BÜYÜDÜM

* Anlatır mıydı size o günleri?

Onun hikayeleri çok. 33 yaşındayım, çocukluğumdan beri dinliyorum hikayelerini, hazmedilir şeyler değil. Çok çabuk olgunlaşmış. Doğurduktan sonra burada bırakıp, Almanya'ya çalışmaya gitmiş. Hepsi üst üste gelmiş ve 16 yaşında bir anda küçük kadın olmuş. Nasıl yapmış bilmiyorum ben öyle güçlü bir kadın görmedim.

* Zorla mı evlendirilmiş anneniz?

Mecbur bırakılmış. Okuldan gelmiş, çantasını almışlar, üzerine bir şeyler giydirmişler, 'Hadi sen evleniyorsun' demişler. Bu kadar basit, 14 yaşında bir çocuk ne diyebilir ki…

 

SETTE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİM

* Bir bakıma kendi hayat hikayesinin anlatıldığı bir dizide rol almanıza nasıl tepki verdi?

Küçük Gelin'e başlıyorum dedim. Çok şaşırdı. Bak senin hayatını anlatıyoruz dedim. İlk bölümü izlerken çok duygulandı, gözleri doldu.

* Siz oynarken neler hissediyorsunuz?

İkinci bölümü çekerken sinir krizi geçirdim. Zehra'yı nehirden kurtardım, tükendiğim bir anda yönetmen bize bıraktı. Ne hissettim bilmiyorum ama annemin bana anlattıkları geldi aklıma.[reklam]

* Reytingi iyi bir işe girdiniz. Bu sizi rahatlatıyor mu?

Kendimi bu anlamda şanslı hissediyorum. Ancak bu benim sorumluluğumu azaltmıyor aksine yükseltiyor. Önemli olan bu işi vermiş izleyiciyi tutmak. O yüzden benim sorumluluğum daha büyük.

* Dizinin bu kadar ilgi görmesini neye bağlıyorsunuz?

Bizim hikayemiz. Küçük yaşta evlendirilen çocuklar, köy hayatı, intikam, berdel, töre… Çok biz. Her yer İstanbul, Ankara değil. Bu memleketin Doğusu var, güneyi var. İnsanlar çok kendilerinden bir şeyler buluyorlar bence.

 

'TÜRKİYE'NİN YILDIZLARINA ZORLA KATILDIM'

* Türkiye'nin Yıldızları yarışmasıyla oyunculuğa başladınız. Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiniz?

Annemin zoruyla oldu. Çünkü benim yapmak istediğim iş şarkı söylemek ya da oyunculuk yapmaktı. Gazi Üniversitesi'nde Ekonomi okurken annem yarışmanın ilanını görmüş, 'Denemek ister misin' dedi. O dönemde Popstar yarışmaları çok modaydı ve biz dalga geçiyorduk. İstemedim ama annem beni ikna etti. Katıldım ve 4’üncü oldum. Daha sonra da dizilerde rol alarak oyunculuğa devam ettim.

 

'BEREN SAAT'LE KARDEŞ GİBİYDİK'

* Beren Saat ve Engin Akyürek de aynı yarışmadan. Görüşüyor musunuz?

Engin Akyürek'le görüşüyoruz, kopmadık. Beren'le koptuk ama nedenini bilmiyorum. Öyle olması gerekiyormuş. 3.5 ay aynı odayı paylaştık. Çok güzel bir dostluğumuz oldu hatta abla kardeş ilişkisi diyeyim. Çünkü o benden 4-5 yaş küçük. Ben ona kardeşim diyorum. Neden koptuğumuzu bilmiyorum. Tek kırgınlığım bu. Çünkü ben ona bir şey yapmadım. O da bana bir şey yapmadı. 3.5 ay aynı odada kaldık. Çok şey paylaştık. 24 saatimiz yan yana geçti. Sonra insan bir anda kopunca anlam veremiyor. Bir yerde karşılaşırsak soracağım.

 

'BANKACI OLSAYDIM MUTSUZ OLURDUM'

''Birbirimize çok düşkün bir aileyiz. Annemin bana bu kadar düşkün olup da beni İstanbul'a göndermesi büyük çelişki aslında. Hâlâ 'Ben bunu nasıl yapabildim' diyor. O bana destek olmasaydı. Ben 17 yaşında kalkıp da İstanbul’a gidiyorum, oyuncu olacağım diyemezdim. Mümkün değildi böyle bir şey. O bana çok inandı ve güvendi. Hiçbir zaman da gözleri arkada kalmadı. Ben de onların yüzünü kara çıkarmadım. Sadece işimi yaptım. Magazinlerde yer almadım.

Ama bu benim için zor olmadı. Çünkü benim yaşam tarzım öyleydi. Geceleri gezmeyi seven, çok sosyal hayatı olan biri değildim. Ekonomi okuduğum için söylüyorum. Kendimi bankacı olarak hiç görmedim. Bankacı olsaydım mutsuz olurdum.''

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin