resim yok
30 Ocak 2012 - 00:00

 

TRT’de yakında ‘Kurt Kanunu’ başlıyor. Bir devrimin iç hesaplaşması kısaca. Tarihle roman arasındaki fark, belki de en çok bu örnekte tartışılmış geçmişte. Atatürk’ü eleştirmekle, kabul etmemek arasındaki ince çizgideki bu roman, yayınlanacak diziyle tekrar gündeme gelecek. Geçmişte yaşananlardan ders çıkarmakla intikam peşinde koşmanın neresinde olduğumuzun da bir göstergesi olacak. Dizi olarak çekilmesi, bu tartışmaları da beraberinde getirecek. “İşte çok sevdiğiniz Atatürk devrimleri ve sonrası” diyenlerle “Atatürk’ü karalamaya devam eden zihniyetin bir seçimidir bu dizi” diyenlerin konuşmalarına şahit olacağız.
Ben bir kanalın bu konuyu mutlaka gündeme getirmesini bekliyorum. Bağırmadan çağırmadan ama! Diziye gelirsek; fragman afili olmuş. Sonuçta gözardı edilemeyecek bir gerçek daha var; ideolojik halinden çok olayların kareler halinde izlenir şekilde sunumu galiba daha önem kazanıyor. Fragmandaki sahne seçimleri bunu gösteriyor; asılma sahnesi, mahkeme sahnesi, ateşli bir öpüşmeyle sarmalanmış.
 
Sina Koloğlu-Milliyet

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin