resim yok
25 Eylül 2014 - 09:35
Magazin

Fahriyeli fiyasko!

'Kurt Seyit ve Şura' Fahriye Evcen takviyesine rağmen reytinglerde 23'üncü sıraya düştü.

 
Yeni sezonda Fahriye Evcen takviyesi de 'Kurt Seyit ve Şura'yı kurtarmaya yetmedi.  Dizi, Tüm Kişiler'de 2.00 reytingle 23'üncü, AB'de 3.35'le 7'nci oldu. Bölüm başına 1 milyon liralık maliyetiyle en iddialı yapımlardan biri olan Kurt Seyit neden başarılı olamıyor?

 

SORUN HİKAYEDE

Oyuncular, senaristler, yönetmen  harika. Sorun hikayenin kendisi. Bu dizi ne vaad etmişti? Kurt Seyit ve Şura'nın muhteşem aşkını. Peki ne gördük?

Sevdiğinden kolayca vazgeçen, gözü başkasına kayan bir adam! İşte bu yüzden izleyici Kurt Seyit'i inandırıcı bulmuyor.

 

FAHRİYE DE KURTARAMADI!

Yapımcılığını Ay Yapım-Kerem Çatay'ın, yönetmenliğini Hilal Saral'ın, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah, Fahriye Evcen, Birkan Sokullu, Demet Özdemir, Ushan Çakır ve Zerrin Tekindor'un üstlendiği 'Kurt Seyit ve Şura İstanbul' yeni sezonunu Salı akşamı Star TV'de açtı.

Dizide iki yenilik vardı. İlki, senaryoya iki yeni isim katıldı. Artık senaryoda Ece Yörenç, Murat Uyurkulak ve Aylin Alıveren imzası var. Ama en dikkat çeken fark şüphesiz diziye Murka'nın katılması yani Fahriye Evcen'in dahil olmasıydı.

Dizi geçen sezon kaldığı yerden başladı. Şeref Oteli'nde çıkan yangın sonrasında Kurt Seyit tutuklandı ve Celil'e Şura'yı İngiltere'ye göndermesini söyledi. Aradan geçen aylarda değişen şey, Seyit'in sakallarının uzaması, Şura'nın çamaşırhanenin işletmecisi olması, Celil ve Güzide aşkının içten içe alevlenmesi, Pedro'nun iyice palazlanması olmuştu.[reklam]

Son anda idamdan kurtulup Pera'ya dönen Kurt Seyit ve Şura'nın karşılaşma anında ise tutkudan ve anlatılan o büyük aşktan eser yoktu. Tam tersi Şura'nın gitmediğini gören Seyit'in bıkkınlığı vardı Tatlıtuğ'un oyununda… O nedenle öleceğini zannettiği için Şura'ya yazdığı o süslü aşk cümlelerinin geçtiği mektup izleyici gözünde inandırıcılıktan yoksundu. Hikâye, oyunculuk performansları ve reji kendisine ilk golü burada attı.

 

BU BÖLÜM 1 MİLYON LİRA EDER

Farkında mısınız, Kurt Seyit ve Şura gitgide güzel kadınların toplandığı bir dizi haline döndü. Bir Şeref Otel var ki, içindeki kadınların her birini başka bir diziye koysanız en az 5 dizi çıkarırsınız. Farah Zeynep Abdullah, Fahriye Evcen, Melisa Aslı Pamuk, Demet Özdemir, Elçin Sangu, Zerrin Tekindor, Seda Güven… Sırf kadın kastına ödenen parayı düşünün, üstüne Kıvanç Tatlıtuğ, Birkan Sokullu, Ushan Çakır, Çağlar Ertuğrul, Osman Alkaş, Tolga Savacı'yı ekleyin, mekanı, prodüksiyonu koyun bu bölümün maliyeti 1 milyon lira eder.

Peki, biz bu bölüm ne izledik? Şura'dan vazgeçip gözü Münevver'e yani Murka'ya kayan bir Seyit vardı karşımızda. Böylece dizi kendi kalesine ikinci golü attı. Bize bu dizi ne vaat etmişti? Kurt Seyit ve Şura'nın muhteşem aşkını… Peki, biz ne gördük? Gözü daha genç ve güzelini gördüğünde başkasına kayan Seyit'i… Aşkına sahip çıkmayan, Şura'yı her an aldatma potansiyeli olan Seyit'i neden sevelim ki… Böyle bir karakter çizdikten sonra bölümde yaratılan sözde kıskançlık olayları da ehemmiyetini yitiriyor. Sadece 120 dakikayı dolduruyor.

 

EVCEN İÇİN DE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Gelelim, Fahriye Evcen'in dizideki performansına… Elimi vicdanıma koyup söylüyorum. Çok ama çok güzel bir kadın Evcen. Ama dizide onu Murka olarak göremedik. Sanki, Çalıkuşu'nun Feride'si Kurt Seyit'e girmiş gibiydi. Buna karşın, Emine olarak dizide Zerrin Tekindor harikalar yaratıyordu.

Reyting sonuçları gösteriyor ki, Fahriye Evcen de Kurt Seyit ve Şura'yı kurtaramadı. Bundan sonra Evcen'in kariyeri için tehlike çanları çalıyor. Çünkü Yaprak Dökümü'nden sonra Yalancı Bahar dizisini yaptı ve kısa sürede yayından kaldırıldı. Ardından Veda'yla karşımıza çıktı ve onun da kaderi aynıydı. Geçtiğimiz sezon Çalıkuşu'nun Feride'siydi ve olmadı. Şimdi Kurt Seyit ve Şura'yı kurtarmaya geldi. Sonuç mu? Dizi, Tüm Kişiler'de 2.00 reytingle 23'üncü, AB'de 3.35'le 7'nci, ABC1'de 2.94'le 11'inci oldu. Bu saatten sonra bu diziyi kurtarmak çok zor.

 

DİZİNİN ASIL SORUNU SEYİT'İN HİKAYESİ

Bence bu dizide zaten iyi oyuncular, iyi senaristler, iyi yönetmen ve teknik ekip var. Bundan sonra kim gelirse gelsin sonuç değişmeyecek. Çünkü bu çocuk ölü doğdu. Daha doğrusu bu çocuk doğmamalıydı. Asıl sorun hikâyenin içinde yatıyor.

Nermin Bezmen'in dedesini anlattığı Kurt Seyit ve Şura romanı çapkın bir asker olan Seyit'i anlatıyor. Seyit, bir gün Şura diye güzel ve genç bir kıza âşık oluyor. Atlatılan onca badireden sonra bile Müslüman olmadığı için Şura'yla evlenmiyor. Aşkını onlarca kadınla aldatıyor. Sonra Murka'yı görünce bu kez gönlü ona da kayıyor ve Müslüman Mürvet'le evleniyor. Ona da Murka diyor. Bir süre Murka ve Şura'yı idare ediyor. Sonunda da Şura'dan tamamen vazgeçip onu İstanbul'dan gönderiyor.

Dizilerde görmek istediğimiz kahraman ve aşkına sahip çıkan adamlar değil mi? Şimdi elinizi vicdanınıza koyun, siz bu aşkın muhteşem olduğuna inanır mıydınız? Sanırım, ekipte bu aşkın gözü kara olduğuna inanmamış olacak ki, hikâyenin başından beri seyirciyi de inandıramıyor.

 

 

'KURT SEYİT VE ŞURA! 15. BÖLÜM FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin