Kurtlar Vadisi Pusu'da tarihi gerçekler

Kanal D’nin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu’nun bu hafta yayınlanacak bölümünde iç savaşın bütün şiddetiyle sürdüğü Suriye’de, tarihi eserlerin nasıl talan edildiğinin arka planı anlatılıyor…

resim yok
07 Ocak 2016 - 17:00
Yeni Bölüm

Geçtiğimiz günlerde uluslararası ajansların geçtiği bir haber bu durumu daha da önemli hale getirdi… 

 

GÖLGE’NİN YAĞMA PLANI 

Kurtlar Vadisi Pusu’da bu hafta, Polat’ın baş düşmanlarından Gölge, Suriye’de antik bir kenti ele geçirerek değerli tarihi eserleri Avrupa’ya kaçırma planı yapar. Tarihi kenti ŞEDİD’in yakıp yıktığını göstermek için adamlarına ŞEDİD kıyafetleri giydirir. Hazırladığı sahte bir video kaydını medyaya servis ederek 2 bin 500 yıllık tarihi eserlerin havaya uçurulduğuna herkesi inandırır. Amacı tarihi kentin bütün kalıntılarını Avrupa’ya kaçırmaktır. Ancak Polat Alemdar Gölge’nin bu planını anlar ve bölgede bulunan Yasin’e Gölge’yi durdurma talimatı verir. Yasin ise yağmayı önlemek için hemen harekete geçer.  

 

NEW YORK VE LONDRA’DA SERGİLENECEK

Kurtlar Vadisi Pusu’da işlenen bu konu ajansların birkaç gün önce geçtiği bir haberle daha bir anlam kazandı. 

Geçtiğimiz günlerde, DAEŞ tarafından yok edilen Suriye’deki antik Palmyra  şehrinin tarihi sütunlarının birebir kopyasının yapılarak Londra ve New York’ta sergileneceği belirtiliyordu.   

Hatırlanacağı gibi, Palmyra’daki Baal Tapınağının sütunlarının bir kopyasının Londra’daki Trafalgar ve New York’taki Times meydanlarında sergilenmesi Harvard ve Oxford Üniversiteleri ile Digital Arkeoloji Enstitüsü tarafından önerilmişti. 

Dünya tarih mirası Palmira’daki Baal Tapınağı geçtiğimiz yılın mayıs ayında DAEŞ tarafından ele geçirilmiş ve önemli bir bölümü tahrip edilmişti.  

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin