Kurtlar Vadisi'nin yeni sezon misyonu Gezi mi olacak?

Yeni sezonda Kurtlar Vadisi'nin yeni misyonunu anlatan Cüneyt Özdemir "hükümetin gerçeklerle dolduramadığı pek çok mesele dizi icabı halledilecek." dedi.

resim yok
06 Eylül 2013 - 12:50
Magazin

Yeni sezonda Kurtlar Vadisi'nin yeni misyonunu anlatan Cüneyt Özdemir "hükümetin gerçeklerle dolduramadığı pek çok mesele dizi icabı halledilecek.'' dedi.

Kurtlar Vadisi'nin yeni sezonda "Penguenleri izlemek istemiyorsak, gerçekleri Kurtlar Vadisi’nden izleyin" sloganıyla anons edilmesi Radikal yazarı Cüneyt Özdemir'in de dikkatini çekti.

 

İŞTE VADİ'NİN YENİ SEZONDAKİ MİSYONU

Özdemir, ünlü dizinin yeni sezonda Gezi eylemlerine odaklanarak "dış mihrakları" ete kemiğe büründüreceğini yazdı.

 

"Dış güçlerin sinsi oyun planlarını, Otporu motporu hepsini bu sezon Kurtlar Vadisi’nde izleyip öğreneceğiz" diyen Özdemir;

 

"Bir tek Gezi de değil Suriye'den Mısır’a kadar hükümetin gerçeklerle dolduramadığı pek çok mesele dizi icabı ‘halledilecek.’" diyerek yeni sezonda Vadi'nin misyonunu özetledi.

 

İŞTE O YAZI

Türkiye’nin en başarılı dizisi hangisi” diye sorsanız ben hiç düşünmeden “En başarılılarından bir tanesi Kurtlar Vadisi” derim. 11 sezondur hangi kanala giderse gitsin gerçek bir fenomene dönüşmüş durumda. Üstelik yıllar içinde transfer olmadığı kanal da kalmadı. Dizi izleyicisini gittiği kanala taşımakla kalmıyor yaptığı sinema filmleriyle de hem izleyicisini hem de yapımcıları maddi manevi mutlu ediyor. Bu yıl yeni sezonunda ilginç bir slogan ortaya atıyorlar.

Penguenleri izlemek istemiyorsak, gerçekleri Kurtlar Vadisi’nden izleyecekmişiz. Yeni tanıtım öyle diyor! Dizinin başarılı senaristleri ve yapımcıları gündemi yakından takip ettikleri için en kışkırtıcı sloganı da her zamanki gibi bulmuşlar.
Zaman zaman filmlerde veya dizi filmlerde biz gazeteciler gerçeklik duygusunu verebilmek için yer alıyoruz. Bundan yıllar önce Kurtlar Vadisi’nin bir bölümünde ben de rol almıştım. O dönem komplo teorisyenlerinin diline pelesenk olan ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ adında bir zırvalık vardı. Ben de rol icabı bu ‘Büyük Ortadoğu Projesi’yle ilgili (yanılmıyorsam sonradan öldürülecek) yüzlerce ‘kahramandan’ biri olan Baron ile 5n1k stüdyosunda bir söyleşi yapmıştım. İtiraf edeyim izleyicilerin kafasını hayli karıştıran ve neyin gerçek neyin hayal olduğu konusunda pek çok soru işareti uyandıracak bir performans sergilemiştik.

Kurtlar Vadisi’nde hakkın rahmetine kavuşan ‘kahramanlardan’ biri de hatırlarsanız Memati rolündeki Gürkan Uygun’du. Gürkan geçen gün gazetemizden İpek İzci’ye çok konuşulan bir röportaj verdi. Uygun bu röportajının bir yerinde Kurtlar Vadisi fenomenini özetleyen güzel bir cümle kuruyordu. “… zamanla insanlar sizi bir yere getirince, soruyorlar: ‘Bu konuda ne diyorsunuz?’ Sallıyorum, anlatıyorum, ‘Şöyle olur, böyle olur bu işler’ filan” diyormuş. Kurtlar Vadisi fenomenini bu kadar içeriden ve bu kadar net özetleyen bir cümle bulmak kolay değil. En son Gürkan Uygun’un Memati olarak fırtına gibi estiği yıllarda bir gece kulübünün tuvaletinde rastlayan arkadaşım şaşkınlıkla gelip “Abi, Memati ile aynı pisuara işedik düşünebiliyor musun” diye sorduğunda, okumuş yazmış bir mimar bile böylesine etkileniyorsa acaba kahvede pişpirik oynayıp mahallede duvarın üzerinde arkadaşları ile takılan genç kitle gözünde nasıl görüyordur diye düşünmekten kendimi alamamıştım.

 

Nicedir haberlere inanmayıp dizi filmlerden hayatı takip ettiğimiz bir ülkede yaşıyoruz. Hayatın içinde haberlerin gücü zayıfladıkça, dizi kahramanlarının rolü güçleniyor. Bugün bir haber programının slogan cümlesi olabilecek ‘gerçekleri öğrenmek’ klişesinin Kurtlar Vadisi tanıtımlarında kullanılması rastlantı değil. Tam tersi biraz da böylesi bir atmosferin ürünü. Bugün artık Kuzey Irak’ta başlarına çuval geçirilen askerlerimizin öcünü illa gerçek hayatta almamıza ya da Türkiye’nin ABD’ye meydan okumasına gerek yok. Çekiyorsunuz bir Kurtlar Vadisi Irak filmi alıyorsunuz kitlenin gazını. Benzer bir durumu Mavi Marmara olayında da yaşadık. Türk Rambosu Polat Alemdar İsrail’den öyle bir hesap soruyordu ki İsrail özür dilemese bile sıradan vatandaş için mesele çoktan kapanıp gitmişti.[reklam]

HÜKÜMET GEZİ İÇİN NE ANLATTIYSA VADİ'DE ONU İZLEYECEĞİZ

Gezi olaylarının zirveye çıktığı bir dönemde Necati Şaşmaz'a Başbakanlık kapılarını açtıran da kuşkusuz toplumun gözündeki Polat Alemdar imajının gücüydü.

 

O talihsiz basın toplantısı olmasa muhtemelen bu ziyaret sokakta bambaşka yankılanabilirdi.  Ama ah o kedi gözü yok mu…Neyse, konuyu dağıtmayalım!

Muhtemelen Gezi olaylarının arkasındaki çakma kukuletalı faiz lobilerinin toplantılarını, dış güçlerin sinsi oyun planlarını, Otporu motporu hepsini bu sezon Kurtlar Vadisi’nde izleyip öğreneceğiz. Böylece bugüne kadar Gezi olaylarında bulunmayan dış mihraklar canlı, diyaloglarıyla ete kemiğe bürünmüş bir şekilde karşımıza çıkacaklar.

 

Gezi’nin aslında nasıl bir ‘oyun’ olduğunu tüm Türk halkına anlatacaklar. Üstelik bu sefer Necati Şaşmaz’ın sesinden değil Polat Alemdar’ın kendine güvenen sesinden. Recai Şaşmaz’ın güçlü kaleminden.

 

Anlayacağınız Gezi sonrası binbir dereden su getirerek doldurulamayan büyük bir boşluk da böylece dolacak. Bir tek Gezi de değil Suriye’den Mısır’a kadar hükümetin gerçeklerle dolduramadığı pek çok mesele dizi icabı halledilecek.

 

CNN TÜRK PENGUEN'İ YİNE YAYINLAYACAK MI?

CNN Türk'ün tepe ismi Barış Tünay ile arasında geçen penguen geyiğini de paylaşan Özdemir kanalın bir efsaneye dönüşen belgeseli bu sezon yayınlayıp yayınlamayacağını da açıkladı:

Bütün bunları anlatırken böylesine bir başarıdan dolayı dizinin yapımcılarını ya da senaristlerini veya oyuncularını suçlayacak değilim. Tam tersi hepsini tebrik etmek gerekiyor. Yanarım da bizim penguen belgeseline yanarım.

 

Geçen gün yeni sezon hazırlıkları için görüştüğüm CNNTÜRK Genel Müdürü Barış Tünay’a “Bu sezon penguen belgeselini yayımlayacak mısınız” diye sordum.  “Valla belgesel şahane ama görünen o ki yayımlamayacağız” dedi.

Yani izlemek isteseniz de bu yıl penguen belgeseli yok. Gerçekleri nereden izleyeceğinizin adresini de artık biliyorsunuz zaten!

 

YENİ SEZON FRAGMANI

 

KURTLAR VADİSİ PUSU'NUN SENARİSTİNDEN YENİ SEZON TÜYOLARI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin