Kuzey Güney'in Cemre'si hakkında bilmedikleriniz!

Ekranın dışında pek ortalarda olmayı sevmeyen, ‘Kuzey Güney’in sona ermesiyle sakin bir yaza başlayacak Öykü Karayel, InStyle’ın sorularını yanıtladı.

resim yok
29 Mayıs 2013 - 11:07
Magazin

Kuzey Güney’ dizisinin Cemre'si Öykü Karayel, “Bundan sonraki tekliflerde başrol gibi bir koşul olamaz. Hatta yan roller bana hep çok avantajlı gelmiştir. Çünkü daha özgürsünüz o rollerde. Başrolün daha keskin sınırları var” diyor.

 

İlginç açıklamalar!


Ekranın dışında  pek ortalarda olmayı sevmeyen, ‘Kuzey Güney’in  sona ermesiyle sakin bir yaza başlayacak Öykü Karayel, InStyle’ın sorularını  yanıtladı.

- Sanki her durumda sakinliğinizi koruyabilirmişsiniz gibi duruyorsunuz?

Kontrolümü kaybettiğim durumlar nadir oluyor. Çocukken de böyleydi sanırım. Bunun hayat içinde avantajları oluyor zaman zaman. Fakat oyunculuk için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Orası kontrollü bir şekilde kontrolünüzü kaybetmeniz gereken bir alan çünkü. Ben henüz işin o safhasında sınıfta kalıyorum, beceremiyorum daha. Orada sakinliği bir tarafa bırakmanız gerek sanırım.

- İkiz kardeş sahibi olmak dünyaya hazır bir arkadaşla gelmek gibi... Fiziksel özellikleriniz kadar karakter özellikleriniz de benziyor mu birbirinize?

Aynı söylediğiniz gibi, daha çok arkadaş ilişkisi var aramızda. İki farklı insanız, beğenilerimiz ve hayat anlayışımız çoğunlukla örtüşüyor. Tabii ki sosyal çevremizin ortak olmasından kaynaklanıyor bu durum. Onun arkadaşları, bir zaman sonra benim de arkadaşlarım oluyor, benim arkadaşlarım onun da arkadaşı. İnsanlar başta bizi karıştırsa da ikimizi de tanıdıkça farklarımızı öğreniyorlar. “Senin koluna vurunca onun da canı acıyor mu?” diye sorarsanız.

Öyle bir şey yok.

- Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?

Okul hayatı boyunca kafamda olan bir şeydi oyunculuk. Küçük yaşta mı başlamak gerekir bilmiyorum ama çocukluktaki o ‘oyun’ hissini hatırlamak önemli olan sanırım. Evcilik oynarken de çok ciddiye alıyordum ben mesela, gerçekten çok içinde oluyordum. Yaptığım şeyi ‘mış’ gibi yapmıyordum, gerçekten yapıyordum. Büyüdükçe mantık, akıl devreye girdikçe ‘mış’ gibi yapmaya çalışıyorsun. Çocuk oyuncuların iyi olmasının sebebi de bu galiba, ciddiye alıyorlar. Hepsi de değil ama bazılarının yaptığı şeyi yemiyorum ben. Çünkü şimdi beş yaşındaki çocuğa bakıyorsunuz, üç çocuk annesi gibi konuşuyor.

-Sinemada en çok kimlere gülüyorsunuz?

Şener Şen. Adı gibi komik. Zerrin’e de (Tekindor) çok gülüyorum. Sahnelerine ayrı, kendine ayrı... Meryl Streep’e çok gülüyorum, ufak ufak şeylerine ama.. Bir filmde bir sahnede ayağıyla buzdolabını kapatıyor mesela ama öyle bir kapatıyor ki güldürüyor beni.

-Dizi birkaç bölüm sonra sona erecek, gelecek sezon yeni bir dizi olacak mı?

Henüz belli olan bir şey yok.
[reklam]
- İlk dizinizde başrol oynadınız. Bundan sonraki tekliflerin başrol olmaları sizin için önemli mi?

Öyle bir koşul olamaz. Hatta yan roller bana hep çok avantajlı gelmiştir. Çünkü daha özgürsünüz o rollerde. Başrolün daha keskin sınırları var. İkisi arasındaki tek fark bu olabilir, yoksa rol roldür, küçüğü büyüğü olmaz.

- Ailenizle mi yaşıyorsunuz?

Ailemden ayrı yaşıyorum 1.5 senedir. İnsanın kendi evi olması güzel bir şey.

“DEĞiŞiK YEMEKLER YAPMAYI SEVERiM”

- Mutfakla aranız nasıl? Yemek yapar mısınız?

Yemek yaparım, severim değişik yemekler yapmayı. Dışarda bir şey yiyip beğenmişimdir, hemen hemen tahmin ederim de içinde ne olduğunu ve sonra eve gider yaparım onu. Kötü denemelerim de olmuştur ama genelde tutturuyorum. Çok yemek programı izliyorum.

- Eğlence anlayışınız nasıldır? Arkadaşlarla evde toplanmayı mı, yoksa dışarıda eğlenmeyi mi tercih edersiniz?

Kırk yılda bir dışarı çıkıyorum. Genelde güzel sofralar kurup, evde toplaşırız.

“ŞiiR HEP OKUNUR”

- Çalışmadığınız bir gününüzü evde nasıl geçirirsiniz? Neler yaparsınız?

Ev işi. (Gülümsüyor) Ne bileyim; belgesel izlerim. Bunun espirisi o kadar çok yapıldı ki izleyen varsa da artık çekiniyor söylemeye. Taksici amcalar hiç çekinmiyorlar ama. Ben arabaya biniyorum; “Sizi bir yerden tanıyacağım ama nereden?” diye soruyorlar. Ardından, “Diziyi bizim hanım seyrediyor yoksa ben belgesel seyrediyorum” diyorlar. Ben de seyrediyorum belgesel. Şaka-maka bazıları dizilerden daha sürükleyici oluyor. Bir şeyler seyrederek geçiriyorum günü. Adam akıllı okumaya yazları başlıyorum. Çok yoğun çalışırken kitaba veremiyorum kendimi. Çünkü ‘iyi’ bir kitap okurken -çok romantik olacak ama- yaşamaya başlıyorum orada anlatılanları.  Çalışırken pek olmuyor ama şiir hep okunur.

 

 

KIVANÇ TATLITUĞ İKİZLERİ KARIŞTIRDI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin