resim yok
01 Temmuz 2014 - 17:02
Röportaj

'Aşk bana benden yakın'

Bugüne kadar onu pek çok rolde izledik, çok kere hayran olduk.

MedCezir'in Ender Serez'i Mine Tugay, Elele Dergisi'nin sorularına yanıt verdi...

 

Güzelliği sıradan kalıpların çok dışında, çok farklı. Saçları, mimikleri, tavrı, tarzı, duruşu... O gerçekten özel kadınlardan. Genleriyle doğuştan şanslılardan, yeteneğiyle de kendi şansını yaratanlardan.

MedCezir'in Ender Serez'i olarak izlediğimiz Mine Tugay, gerçek hayatta da annelik duygusunu yaşamayı çok istiyor. Tek başınalığı özümsemiş biri olarak bu sorumlulukları sevgiyle kucaklayacağını söylüyor.
 
MedCezir'de gördüğünüz ilgi sizi şaşırtıyor mu?
 
Hayır, çünkü çok sevilen popüler bir işin içinde olmanın getirisi bu. Bir de çok özdeşleşti karakterle seyirci. Televizyonlarda pek az gördüğümüz bir aile kutsallığı var Serez ailesinde. Seyircinin bu kadar özümsemesi şaşırtmaktan çok mutlu ediyor beni. Beğenmeleri ve yaptığınız işi ilgiyle takip etmeleri kadar oyuncuyu mutlu eden pek az şey var zaten.

MedCezir neden özel?
 
Başta içinde olup olmamayı ciddi ciddi düşünüp, sonrasında hislerime güvenip bir maceraya atılmak oldu benim için MedCezir. Çünkü bir anneyi oynamak için erken olduğunu düşünmüştüm. Bir sezon boyunca çok kısa zamanda nitelikli iş yapmaya çalışmanın bütün zorluklarına rağmen ekip ruhu sarsılmadı. Yıllar sonra gerçekten 'ne kadar güzeldik' diye anımsayacağım bir iş MedCezir.
 
Ender Serez sert görünümünün altında başka bir kadın barındırıyor... Siz içinizde nasıl kadınlar taşıyorsunuz?

 
Ender Serez'in kalkanı o sertlik. Kendisini ve ailesini öyle korumayı öğrenmiş. Bir de annesiz büyümüş ve kardeşine de annelik yapmış, babasına karşı çıkarak varoluşunu tamamlamış güçlü bir kadın. Ben de içimde birkaç kadın barındırıyorum, çoğumuz gibi. Bir ürkek kız çocuğu vardı mesela pek güvensizdi dünyaya. Ona büyürken hayatın içinde incinmemek için kulağa tezat gelse de masumiyetini koruması ve samimi olması gerektiğini  kabul ettirmem biraz zaman aldı. İçimdeki en yalnız kadın o bu aralar. İçimdeki bir başka kadın da sınırlarda dolaşma heveslisi, adrenalinsever ve hiperaktif. O çok şımartılarak büyümüş bir kız çocuğu olduğundan, onu dizginlemek pek kolay olmuyor. Ama değişen ve dönüşen içimdeki bütün kadınların yansıttığı en güzel şey; koşulsuz sevgi...

 

'KADIN OLMAK ÖZGÜRLÜĞÜN KEŞFEDİLMESİYLE BAŞLAR'

Yaz aylarında yapacağınız projeler var mı? Mesela sinema filmi?
 
Yaz sonu belki. Henüz görüştüğümüz ama netleşmeyen projeler var. O bakımdan şu an bir şey söylemem doğru olmaz.
 
Kararsız mı yoksa keskin çizgileri olan biri misiniz?
 
Bazı konularda sabit fikirli olduğumu söyleyebilirim. Ama bunda ısrar ediyorsam yanılmayacağımdan çok emin olduğumdandır. Çoğunlukla kararsızım. Bir de fikir alışverişini çok severim.

 


 
Kendiniz için en son ne yaptınız?

 
Tatil planları.
 
Kolay güvenir, inanır mısınız insanlara?
 
Şüpheci bir yanım olmasına rağmen insanlara güvenmeyi tercih ederim. Yanılma payımın fazlalığını hissetsem bile yaparım bunu. İyi hissettirir bana. Ama bu, korunaksız olduğum anlamına gelmiyor tabii ki.
 
En büyük zaafınız ne?

 

Büyük zaaflarım yok.[reklam]

30'lu yaşlarındaki kadınlar yaşın getirdiği bir olgunluktan, hayatın değişmesinden ya da kadınlıklarını daha çok hissettiklerinden bahsediyorlar. Geçerli oldu mu bunlar sizin hayatınızda?
 
Bilmiyorum. Bütün bunların yaşla değil, yaşamın öğretileriyle gelen deneyimlerle alakalı olduğunu düşünüyorum. Rahminde hem kadını hem erkeği taşıyan bir canlının, kalbinin yoluyla içindeki özgürlüğü, ruhunun tazeliğini keşfetmesiyle başlar kadın olması bence.
 
Nasıl bir koruma kalkanınız var?

 
Dürüstlük ve samimiyet.
 
Aşk size ne kadar yakın?

 

'Aşk içimizde olduğundan, bana benden yakın'


Peki ya evlilik, çocuk, büyük bir aile?
 
Özlem doluyum bu konuda. Tek başınalığı özümsemiş biri olarak bu sorumlulukları sevgiyle kucaklayacağımı hissediyorum, ama özgürlüklerin sınırlanmadığı ve içinde ego savaşları barındırmadığı sürece.
 
Nasıl bir erkek sizin bütün duvarlarınızı yıkıp içeri girebilir?
 
Keşfetmeyi seven, ilişki içinde değişip dönüşmeye açık, sevgi merkezli bir erkek olmalı. Çünkü Osho der ki: ‘İlişki senin tarafından yaratılır, ama sonrası sırası geldiğinde ilişki seni yaratır.’
 
İkili ilişkilerde zor bir kadın mı yoksa romantik ve teslimiyetçi bir kadın mısınız?

 
Bilmem. Ama ilk başta çok teslimiyetçi olmadığımı söyleyebilirim.

 

'TOPLUMSAL VİCDANSIZLIK BENİ YORUYOR'

Vicdanınızı en çok ne yoruyor?
 
Etrafımızı saran nefret ve öfke söylemleri içinde toplumsal vicdanın hiç gelişmemiş olması yoruyor.
 
Hayatınızdan çıkarmak isteyip de bir türlü çıkamadığınız duygu ne?
 
İnat. Çoğu mecrada beni tökezletiyor, ama aslında çok da hayatımdan çıkartmak istemiyorum. Hayatımda inat olmasaydı bu kadar yol alamazdım işimde.
 
Gözünüzü kapattığınızda çocukluğunuzdan size gelen koku neye ait?

 
O kokuyu tesadüfen buldum. Bir masaj sırasında keşfettiğim böğürtlen yağı kokusu. İlk duyduğumdan beri geçmişimle özdeşleşti.
 
Hiç unutamadığınız film repliği hangisi?
 
Çok var. İlk aklıma gelen; 'İyilik içten gelir. İyilik bir seçimdir. Bir insan seçemezse, insanlıktan çıkar.' Otomatik Portakal'dan...
 
Play list'inizdeki ilk parça hangisi?
 
Anuar Brahem. Okurken, yolculuk yaparken, yazarken.
 
Sık sık aklınıza gelen şiir hangisi?
 
Bugün Pazar, Nazım Hikmet.

 

 

'MEDCEZİR'İN YILDIZI İLK KEZ BİKİNİLİ GÖRÜNTÜLENDİ! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin