Medcezir'in Hale'si oyunculuk hayallerini anlattı!

'MedCezir'le ekran serüvenine devam eden Aral, sinema filmi 'Unutursam Fısılda'yı ve oyunculuktaki hayallerini anlattı.

resim yok
17 Kasım 2014 - 10:02
Röportaj

MedCezir'in Hale'si ile çok özel bir sohbet...

 

''Çağan Irmak'la çalışmak hayalimdi...''

'Unutursam Fısılda' filminde 'Mediha' karakterini canlandıran Meriç Aral, ''Hâlâ düşündüğümde inanamıyorum. Çağan Irmak'la çalışmak beni çok mutlu etti'' diyor.


MedCezir'in 'Hale'si Meriç Aral, aslında bir hukukçu. Üniversite yıllarında dahil olduğu Yeni Sinemacılar aracılığıyla oyunculuğa başladığını söylüyor. 'Sultan' dizisinden sonra 'MedCezir'le ekran serüvenine devam eden Aral, sinema filmi 'Unutursam Fısılda'yı ve oyunculuktaki hayallerini anlattı.

Hukuk Fakültesi mezunusunuz. Oyunculuk kariyeriniz nasıl başladı?

Ailem hukukçu. Babam ''Hukuk oku, sonra ne istersen yapabilirsin'' demişti. Türkiye'de avukatlık yapmanın zor, stresli ve sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Sevmeme rağmen yapmayı hiç düşünmedim. Okuldayken Yeni Sinemacılar'la çalışıyordum. O dönem Sultan dizisinin cast'ı yapılıyordu. Bana da deneme çekimi yapmak istediler ve diziye dahil oldum. Olduğunu görünce de, devam ettim. Sonrasında iki sinema filminde çok kısa rollerim oldu. Ardından 'MedCezir' geldi.

'Unutursam Fısılda' filmine nasıl dahil oldunuz?

Yapım şirketinden teklif geldi, görüşmeye gittim. İlk deneme çekiminden sonra da Çağan Irmak'la tanıştım. Çağan Hoca'nın beni beğendiğini, 'Mediha'yı oynamamı istediğini duyduğumda inanılmaz mutlu oldum.

Çağan Irmak'ın setinde olmak birçok oyuncunun hayalidir... Sizin böyle bir hayaliniz var mıydı?

Tabii ki vardı. Hâlâ düşündüğümde inanamıyorum! Çağan Hoca çalışırken seni çok rahat bırakıyor ama mutlaka istediğini alıyor. Çok iyi bir yönetmen olmasının yanında, çok iyi bir insan. Onun yanında iyi hissetmemek imkansız!

 

KENDİMİ BEĞENDİM

Filmi izlediğinizde performansınızı nasıl buldunuz?

Beklediğimden iyi buldum kendimi. Gelen yorumlar da güzeldi.

Farklı karakterleri canlandırmak, o değişim neler hissettiriyor?[reklam]

Her karakteri farklı bir yanından yakalayıp, oradan hareket etmeye çalışmak benim çok hoşuma gidiyor. Bu yüzden farklı ve ters köşe roller oynamayı çok isterim. 'Unutursam Fısılda'daki Mediha ile 'MedCezir'de canlandırdığım Hale karakteri birbirinden çok farklı. Sultan'da canlandırdığım Diyar da bambaşkaydı; evin beslemesini oynamıştım. Canlandırdığım tüm karakterleri anlayabiliyorum ve hepsini kendime yakınlaştırdığımı düşünüyorum.

 

AŞK iNSANIN GÖZÜNÜ KÖR EDER

Dizide Orkun'un Hale'yi hiç takdir etmediğini ve haksızlık ettiğini düşünüyorum. Çünkü Hale neredeyse ölümüne aşık, yani en azından bunun için hakkını teslim etmek gerekir. Orkun fazla pervasız, çoğu zaman da Hale'ye karşı! Evet, karakterimin amacına ulaşmak için seçtiği yollar aklıselim değil ama aşktan gözü kör olmuş birinin aklıselim davranmasını bekleyemeyiz. Herkes aşık olup ulaşamadığında bir şekilde çırpınır durur, Hale'ninki de biraz daha fırtınalı ve değişik oluyor. Ben takdir ediyorum bu kadar gözü kara davranmasını.

 

ÇAĞATAY VE SERENAY ÇOK DiSiPLiNLi

Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya ile çalışmak nasıl?

Çağatay ve Serenay'la çalışmak gerçekten çok keyifli. Öncelikle her ikisi de disiplinli ve profesyonel. Bunun haricinde çok iyi anlaştığım ve yanında rahat hissettiğim ve sevdiğim insanlar. Biz çok uyumlu bir ekibiz ve buna her zaman şükrediyoruz. Hem yaşlarımız çok yakın, hem de çok iyi anlaşıyoruz. Bu inanılmaz büyük bir şans. Beraber zaman geçirmeyi de çok seviyoruz. Özellikle kızlarla bir araya geliyoruz.

 

OYUNCULUĞUMU GELiŞTiRDiM...

''Sultan dizisi Diyarbakır'da geçtiği için şiveli konuşuyor-duk. İlk işim için o şiveyi iyi kotardığımı düşünüyorum. Çok önemli isimlerle birlikte çalıştım, onların arasında olmak ayrıcalıktı. Craft da oyunculuğumu geliştirmek için çok doğru bir adresti, ciddi bir eğitim sürecinden geçtik. Şu anda kendimi izlediğimde performansımdan mutlu olduğumu söyleyebilirim.''

 

TERS KÖŞE BiR ROL İSTİYORUM

'MedCezir' reytingi yüksek bir iş... Size geri dönüşler nasıl?

Tanınma ve popüler olma hali benim için çok yeni. Hale'yi seven de var, sevmeyen de ama hayatı pervasız yaşaması hoşuma gidiyor. Ters köşe yanlarını severek oynuyorum. Yaptığınız işin karşılığını almak güzel bir duygu.

 

 

SERENAY SARIKAYA'NIN BOMBA İTİRAFLARI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin