Medcezir'in yıldızı Metin Akdülger oyunculukla ilgili konuştu!

Genç oyuncu Metin Akdülger, son dönemin öne çıkan isimlerinden...

resim yok
16 Ocak 2014 - 10:45
Röportaj

Ekranların başarılı oyuncusu Metin Akdülger: ''Bence kolay rol diye bir şey yoktur. Her karakter, her rol benim için bir şans. Oynadığım her rol için mutlaka gözlem yaparım.''

Genç oyuncu Metin Akdülger, son dönemin öne çıkan isimlerinden...

 

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu olan Akdülger, oyunculukla ilgili konuştu...

'MedCezir'de 'Orkun' karakterini çok gerçekçi oynuyorsunuz. Herkes sizi bayağı kötü biri sanıyor....


Teşekkür ederim. (Gülüyor) 'Orkun' için 'kötü çocuk' tanımlaması yapmak pek istemem. Bu her rol için geçerli. Hiçbir insan kötü değildir aslında. Eğer bir rolü canlandırmak için kolları sıvamışsanız, karakterin bütün derinliğini keşfetmeniz gerekir. Karakter derinlik kazandıkça, seyirci empati kurma şansına sahip olur. 'Orkun' bence devler liginde oynayan, üzerinde büyük baskı ve sorumluluk olan bir çocuk. Ben 'Orkun'u çok seviyorum.

 

OYUNCULUĞU ÖĞRENİYORUM

Diziden önce 'Bensiz' adlı filmde 'Necip' adlı felçli bir futbolcuyu canlandırdınız. Karakter için kilo verdiğinizi ve gözlem yaptığınızı öğrendik. Peki, 'Orkun' karakteri için neler yaptınız?


Büyük bir laf olacak ama bence kolay rol diye bir şey yoktur! Üç cümlesi olan küçücük bir rol için bile o karakterin derinliğini yakalamak zorundayım. Ben oyunculuğu paylaşmak, karakter üzerinden dünyaya bir şeyler bırakmak için yapıyorum. Her karakter, her rol benim için bir şans.

 

'Bensiz'de felç geçiren bir futbolcuyu canlandırmadan önce karakterin gerçekliğini daha iyi anlamak için fiziksel bir değişim geçirmem gerekti. 17 kilo verdim. 'Orkun' için bu role 'Bensiz'de çalıştığım hocam Merve Taşkan ile hazırlandım, çevremdeki zengin ailelerin çocuklarını gözlemledim.

 

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldunuz ama şimdi oyunculuk yapıyorsunuz. Neden?


Oyunculuğa lise yıllarımda okul tiyatrosunda ufak ufak bir şeyler yaparak başladım. Üniversite okumak için Bursa'dan İstanbul'a geldiğimde üniversitede Yıldız Kenter'in ders verdiğini öğrendim ve bir süre onun asistanlığını yaptım.[reklam]

Başka tiyatrolarla, insanlarla tanıştım. Sonra bu oluşumlar beni Craft Tiyatro'ya götürdü. Orada bir yıl boyunca yaklaşık 30 temsil kadar 'Kaset' adlı bir oyunda oynadım ve oyunculuğu iş üzerinde öğrenmeye başladım.

Aileniz oyuncu olmanızı nasıl karşıladı peki?


Hiçbir zaman karşı çıkmadılar. Bir dönem resimle ilgilendim. Genel olarak sanatsal şeylerle ilgileniyordum ve ailem 'Metin bunu hobi olarak yapıyor' diye düşündü. Ama ben oyunculuğu çok sevdim.

 

KISKANÇ BİRİ DEĞİLİM

Özel hayatınızda kıskanç mısınız?


Asla kıskanç biri değilim. Karşımdakini anlamaya çalışırım. Yaptığı bir hareket hoşuma gitmediyse, neden öyle davrandığını sorar, iletişim kurmaya çalışırım.

 

Ama iletişim kuramıyorsam ve ilişkinin bir yere gitmeyeceğini düşünüyorsam, bir yerde ilişkiyi keserim.

Şu an özel hayatınızda biri var mı?


Yok, şu an kariyerim ön planda açıkçası...

Set haricinde neler yapıyorsunuz?


Tiyatro oyunu yazıyor, Amerikan futbolu oynuyorum.

 

 

METİN AKDÜLGER YENİ PROJESİNİ ANLATTI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin