Mehmetçik-Kut’ül Amare dizisi için Riva'da dev hazırlık!

Mehmet Bozdağ'ın yapımcılığını üstlendiği Mehmetçik-Kut’ül Amare dizisi için Riva'da dev hazırlık başladı.

Berfu Gürle
10 Ekim 2017 - 17:42
Gündem

İki yıldır çalışmalarının sürdüğü dizinin Ekim ayında ekranlara gelmesi bekleniyor. Bugün Mehmetçik-Kut’ül Amare dizisi için Riva'da dev hazırlık çalışmalarının görselleri paylaşıldı. Dizinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından özel olarak istenildiğini söyleyen Bozdağ, dizide reytingin ön planda olmayacağının altını çizerek diziyi seyircinin kalbine dokunmasının önemli olduğunu diziyi müjdelerken açıklamıştı.

17-10/10/kutul-amare-1.jpg

Dizinin yönetmen koltuğunda Mustafa Şevki Doğan yer alıyor. Dizi Mehmetçik-Kut’ül Amare 1914-1916 yılları arasında yaşanan 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'na kadar gelen süreci anlatacak.

17-10/10/mehmetcik-kutul-amare.jpg

İngiltere'nin yaşadığı en büyük mağlubiyetlerden biri, Kut’ül Amare Kuşatması Riva'da kurulan dev platoda çekimlerine başlanılacak.

17-10/10/mehmetcik-kutul-amare1.jpg

Dizinin çekimleri ile ilgili hem dizinin yapımcılığını hemde senaristliğini yapacak olan Bozdağ, 3 sezon sürecek bir proje planladıklarını ve birinci sezonda ‘Mehmetçik-Kut’ül Amare’yi, ikincisinde ‘Mehmetçik-Seydi Beşir’i, üçüncüde ‘Mehmetçik-Milli Mücadele’yi çekeceklerini açıkladı. 

17-10/10/mehmetcik-kutul-amare2.jpg

Dizi ile ilgili bilgiler paylaşan Bozdağ, "Mehmetçik-Kut'ül Amare’nin ilk sezonu 700 kişilik gönüllülerden oluşan Osmanlı Taburu’nun seçmeleriyle başlayacak. Osmanlı Taburu’na girmeye hevesli üniversite öğrencisi Mehmet (İsmail Ege Şaşmaz), elemeleri geçecek" dedi.

17-10/10/mehmetcik-kutul-amare3.jpg

Mehmet Osmanlı Taburu'na seçilmenin mutluluğunu yaşarken, Osmanlı Taburu'nu savaşa hazırlayan komutan Süleyman (Kaan Taşaner) ile İngiliz casus P. Cux (İlker Aksum) arasında çarşıda bir çatışma çıkar. Bu çatışmada komutan Süleyman yaralanır. Mehmet'in ayağı kırılır ve kangren olur. Bu halde orduya alınamayacak olan Mehmet gizli bir şekilde Osmanlı Taburu’nun olduğu trene biner. Bağdat’a giden bu trende Mehmet rüyasında gördüğü Arap aşiretinden Zeynep’le ile tanışır.

17-10/10/mehmetcik-kutul-amare4.jpg

Riva'da kurulan plato için 250 çadır yerleştirildi. Çadırların, güneş ve yağmur tarafından zarar görmemesi için geçici olarak bu bölgeye kuruldu. Çöl sahnelerinin çekimi için Adapazarı, Kefken veya Konya’ya gidileceği söylendi. 

17-10/10/mehmetcik-kutul-amare5.jpg

Mehmet Bozdağ'nın kurduğu şirket Bozdağ Film tarafından çekilen proje için tüm hazırlıklar titizlik ile gerçekleştiriliyor. Dizide giyilecek her kostüm aslına uygun olarak dikildi. 

17-10/10/mehmetcik-kutul-amare6.jpg 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin