Mert Fırat İyi Niyet Elçisi Seçildi!

Çok yakında televizyon ekranlarına Ufak Tefek Cinayetler dizisi ile gelmeye hazırlanan Mert Fırat İyi Niyet Elçisi Seçildi!

Berfu Gürle
04 Ekim 2017 - 11:00
Magazin

Sevilen oyuncu Mert Fırat gönüllü yaptığı yardım projeleri nedeniyle Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) Türkiye'yi temsil edecek İyi Niyet Elçisi seçildi. Çok yakında Ufak Tefek Cinayetler dizisi ile ekranlara gelmeye hazırlanan oyuncu bu ünvan ile çok mutlu olduğunu söyledi.

Mert Fırat İyi Niyet Elçisi Seçildi

Şişli'de bir tören ile İyi Niyet Elçisi olan Mert Fırat konuşmasında bu görevi ile sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda, özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği, iklim değişikliğini ve kültür-sanat kalkınması konularına odaklanacağını belirtti.

17-10/04/mert-firat-iyi-niyet-elcisi.jpg

Fırat, "Üzerinde çalışacağım konular aslında kadın, eğitim ve iklim meselesi olacak. Türkiye'de ve dünyada göçmen problemi var. Bizim de halihazırda Suriyelilerle ilgili yaptığımız birçok çalışma var. Türkiye yaptığı olumlu çalışmalardan dolayı dünyada birçok yerde örnek olarak gösteriliyorken bizim konularımızdan biri de Suriyeliler olacak. Hem entegrasyon hem de birlikte yaşama kültürü konusu üzerine çalışacağız." dedi. 

Mert Fırat'ın kalkınması adına üzerinde çalışacağı diğer konunun da kültür-sanat olacağını söyledi. Açıklamasında "Sanat kalkınmanın çok önemli bir ayağı. Bu coğrafya sanatla kalkınmayı ve sanatla iletişim sağlamayı çok iyi başarmış. Kalkınmanın en önemli ayaklarından biri de kültür-sanat dolayısıyla bu konuda üzerime düşeni yapacağım." ifadelerine yer verdi.

"Sürdürülebilir kalkınma fikrine kendini adamış olması lazım"

Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  Mukim Temsilcisi olan Irena Vojackova-Sollorano, "Mert Fırat da iki yıldan uzun bir süredir bizimle birlikte elinden geleni yapmakta. Dolayısıyla Mert Fırat'ı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın Türkiye'deki iyi niyet elçisi olarak seçmek bizim için zor olmadı. İyi niyet elçisi herhangi biri değil. Bu kişinin farklı olması lazım. Yani, sürdürülebilir kalkınma fikrine kendini adamış olması lazım." dedi.

Törende açıklamaların ardından Irena Vojackova-Sollorano, Mert Fırat'a İyi Niyet Elçisi sertifikasını takdim etti.

Mert Fırat Kimdir?

17-10/04/mert-firat-iyi-niyet-elcisi-oldu.jpg

10 Ocak 1981 yılında Aankara'da dünyaya gelmiştir. 1980'li yılların tanınmış arabesk sanatçısı olan Nihat Fırat'ın oğludur. Ortaokul çağlarından beri tiyatro ile hep bir arada olmuştur. İsveç'te bir dönem yaşayan oyuncu, orada radyo televizyon bölümünü yarım bırakarak Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden 2006 yılında mezun oldu. Birçok sinema, tiyatro ve dizi projesinde bulunan sanatçının 7 adet ödülü bulunuyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin