Merve Çaloğlu yeni projesini ve kariyerini anlattı!

''İçimde Pamuk Prenses var ama Zeyna gibiyim...''

resim yok
17 Nisan 2014 - 09:55
Röportaj

''İçimde Pamuk Prenses var ama Zeyna gibiyim...''

'Uzak Yollar' isimli albümüyle adından söz ettiren Merve Çaloğlu: ''Benim içimde bir Pamuk Prenses var ama masal kahramanı olsam, Zeyna olurdum. Çünkü mücadeleci ve savaşçı bir ruhum var.''


Şimdiye kadar çeşitli dizi, tiyatro ve müzikallerde rol alan Merve Çaloğlu, yeni albümü 'Uzak Yollar' ile dikkat çekiyor.

 

En son 'Sarhoştur Geceler' adlı şarkının Tamer Karadağlı'nın oynadığı klibiyle adından bahsettiren Çaloğlu ile sözü ve müziği kendisine ait olan 10 şarkılık albümünü, aşkı ve kariyerini konuştuk:


* Ben müzikle 5 yaşında piyano çalarak tanıştım. Hayatta iki aşkım var: Biri tiyatro, diğeri müzik. İkisini harmanlamayı çok seviyorum. İkisi de birbirinden besleniyor zaten. Yazdığım sözler oyunculuk yaptığım süreçten sonra değişti, gelişti. Oyunculuk bana çok şey kattı.

 

YOL ALBÜMÜ YAPTIM

* 2004 yılında bir albüm tecrübem olmuştu ama onun pazarlamasını iyi yapamamıştık. Hatta sonrasında piyasadan kaldırdık. Günün birinde elbet tekrar albüm yapacaktım ama doğru şartların ve zamanın bir araya gelmesini bekliyordum. Baktım düzeleceği yok, albümü çıkardım.


* 'Uzak Yollar', tam bir yol albümü. Zaten her şarkının içinde de yol kelimesi geçiyor. Albümü kitap yazar gibi ele aldım. Bu yüzden her şarkının farklı hikayesi var.


* Ben klasik müzik eğitimi aldım, albümde alaturka ve caz alt yapısı var ama şarkılar Latin ezgileri içeriyor. Farklı tarzların bir araya toplandığı değil, geçmiş müzikal birikimimi yansıttığım bir albüm oldu. Piyasadaki pop müzik için alternatif bir müzisyen olduğumu düşünüyorum.[reklam]

HAYALİM SİNEMA

* Şarkılarımı genellikle yaşanmışlıklar üzerine kuruyorum. O yüzden geçmişte yaşadığım duygulardan besleniyorum.


* Masallara inanırım. Zaten masallara inanmayanlar, şarkı yazamaz. Herkesin kendi masalı var. Ben masal kahramanı olsam, içimde her ne kadar bir Pamuk Prenses varsa da Zeyna olurdum. Çünkü mücadeleci ve savaşçı bir ruhum var.


* Ben aşka sadece iki kişi arasındaki ilişki olarak bakmıyorum. Her şeyde bir aşk olabilir diye düşünüyorum ve hayata aşk dolu bakıyorum.


* Ben aşk konusunda eski kafalıyım. Aşk benim hayatımın olmazsa olmazlarından... Aşkı güzel yaşadığımı düşünüyorum. Sinema en büyük hayalim. Yakında vizyona girecek 'Tersine' adlı filmin müziğini yaptım. Bir sinema filminde rol almayı çok isterim.

 

 

SİNEM KOBAL SUSKUNLUĞUNU BOZDU! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin