Muhteşem Yüzyıl Şehzade Mustafa'nın ölüm sahnesi

Reytingi en yüksek dizi olan Muhteşem Yüzyıl'ın efsane sahnesi son bölümde ekrana geldi. Kanuni Mustafa'yı boğdurttu, ekranlar bu sahneye kilitlendi.

resim yok
13 Şubat 2014 - 00:37
Yeni Bölüm

Türkiye'de ve dünyada büyük ilgiyle takip edilen Muhteşem Yüzyıl'da Şehzade Mustafa'nın katli herkesi gözyaşlarına boğdu.

 

Özellikle Muhteşem Yüzyıl dizisi ile çokça merak edilen Şehzade Mustafa çeşitli suçlamalardan dolayı babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından sağır ve dilsiz cellatlarca öldürülüyor.

 

Büyüdükçe sivrilen bir isim olan Şehzade Mustafa'ya ilgi de artar. Ordu arkasındadır. O da fark yaratan isimler gibi ölüm listesine alınmıştır. Tabi 'devletin bekası' denilerek kardeş ve oğul katledilişleri yaşanmıştır. Şahzade Mustafa'nın bir de mektup yazması vardır.

 

Kanuni, zaten Şehzade'yi izletiyordu. Şehzade'nin İran Şahı'na yazdığı mektuplar ele geçirildi. Mektuplarda, "Babam yaşlandı, tahta benim geçmem gerekli, dedem Yavuz Sultan Selim gibi..." yazıyordu.

 

ŞEHZADE MUSTAFA ÖLDÜRÜLDÜ

Şehzade'nin ölümüne karar veren Süleyman, sessizliğe büründü. Şehzade Mustafa, Süleyman’dan gelen emirle ordugâha çağrıldı. Süleyman’ın halinden korkan Hürrem ise Mustafa’nın sona yaklaştığını anladı. Herkes Mustafa’nın ordugaha gitmesini engellemeye çalışırken, Mustafa babasının kendisine kıyacağına inanmak istemedi. Cihangir, babasından Mustafa’yı öldürmeyeceğine dair söz aldı. Atmaca ve Taşlıcalı Mustafa’dan gizli bir isyan tertip etti. Son anda ihaneti anlayan Atmaca, ölümle burun buruna geldi ve şehzade Mustafa çadıra girdi.

 

Daha sonra Mustafa, babasının çadırında cellatlarla karşılaştı. Uzun bir mücadeleden sonra cellatlar Mustafa'yı öldürdü. Muhteşem Yüzyıl'ın, ekrana geldiği günden itibaren en merak edilen sahnesinde Şehzade Mustafa'yı Mehmet Günsur canlandırdı.

 

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin