Muhteşem Yüzyıl sergisinin detayları!

Muhteşem Yüzyıl sergisinin detayları!

resim yok
28 Kasım 2014 - 12:01
Magazin

Muhteşem Yüzyıl' sergisi!

İstanbul Uniq Müze'de açılan 'Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam' sergisiyle ilgili detaylı haberler çıkmaya başladı.

 

Reyting rekorları kıran 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin setinin mekânları, 2 bin 500 metrekarelik sergi alanına birebir kurulmuş.

Sabah Gazetesi yazarlarından Mevlüt Tezel'in bugünkü köşesinde yer verdiği yazının detayları şöyle:

''Sergi içindeki ilk bölüm, tıpkı dizide Hürrem'in ganimet olarak gemiyle getirilmesiyle başlıyormuş. O gemi platformuna girdiğiniz anda hazırlanan efektler sayesinde dalgalarının sesini, geminin sallanışını hissediyormuşsunuz.

 

EFEKTLİ SERGİ

'Yurt dışında gördüğüm modern müze ve sergiler bizde niye yok?' diye çok yazdım. Şimdi yeni yeni örnekleri çıkıyor. 'Muhteşem Yüzyıl:

Teşhir-i İhtişam', yurt dışında gördüğüm canlandırmalı, hologramlı müze ve sergilere benziyor galiba; ilk fırsatta gideceğim.

Topkapı Sarayı da bu tarz canlandırmalı, efektli bir müze olsa müthiş olur. Çünkü özellikle çocuklar ve gençler bu tarz gelişmiş müzeleri film seti gibi dolaşıp tarihe daha çok ilgi duyuyorlar. Bizdeki müzeler ise genelde sıkıcı.

Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla 'Muhteşem Yüzyıl' karakterleri için heykeltıraş Murat Daşkın tarafından hazırlanan silikon heykeller, sanki her an canlanacakmış gibi gerçekçi olmuşlar. Yalnız heykellerin yüz ifadesi çok somurtkan. Hürrem cadı gibi bakıyor, Kanuni her an birinin kellesini isteyecek kadar öfkeli. Tamam, 'Muhteşem Yüzyıl' bir komedi dizisi değildi; elbette Kanuni, Şeyhülislam Ebusuud Efendi gibi ciddi şahsiyetlerden gülmesini bekleyemeyiz.

Ancak bu silikon heykeller sanki olması gerektiğinden daha somurtkan ve öfkeliler. Keşke daha normal bir yüz hali oluşturulsaymış.[reklam]

Büyük emek harcanarak ortaya çıkarılan dizinin kostüm ve dekorlarının bir köşede tozlanmayı beklemektense böyle bir sergide yer almaları akıllıca.

 

ÜLKE ÜLKE DOLAŞACAK

Serginin Türkiye'den sonra dünyada birçok ülkeyi dolaşacağı söyleniyor. Timur Savcı, bu sergiden de iyi para kazanacak gibi görünüyor. Kazansın; tarihe, kültüre hizmet eden herkes çok kazansın.

 

BİLET FİYATLARI

Serginin bilet fiyatları bana biraz pahalı geldi; tam 35 lira, öğrenci 28.75 lira. 'Muhteşem Yüzyıl'ın gerçeği Topkapı Sarayı'nda bile tam bilet 30 lira.

18 yaş ve altındaki gençlere, çocuklara ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ise ücretsiz. Hadi 'Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam' özel bir sergi; tam bilet 35 lira olsun da, öğrencilerden alınan 28.75 lira çok yüksek.

Umarım öğrenci bilet fiyatları düşürülür çünkü bu sergiyi gezmeye en çok onların ihtiyacı var.''

 

 

'MUHTEŞEM YÜZYIL'IN LANETİ OYUNCULARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin