Muhteşem Yüzyıl sonrası Osmanlı hanedanı mensuplarına hakaret mesajları!

Şehzade Mustafa'nın katlini Osmanlı hanedanı mensupları yorumladı...

resim yok
14 Şubat 2014 - 13:50
Magazin

Şehzade Mustafa'nın katlini Osmanlı hanedanı mensupları yorumladı.

'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde, katledilen Şehzade Mustafa sahnesi nedeniyle, Osmanlı Hanedanı üyelerine telefon ve sosyal medya aracılığıyla gece boyu hakaret yağdı.


Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinden biri olan 'Muhteşem Yüzyıl'ın son yayınlanan bölümünde Şehzade Mustafa’nın öldürüldüğü sahne sosyal medyada başlıca gündem oldu.

 

HAKARET MESAJLARI

Öyle ki Osmanlı Hanedanı’nın Türkiye’de yaşayan üyelerine hakaret mesajları yağdı.

Osmanlı ailesinin en kıdemli üçüncü kişisi olan Sultan Abdülhamid’in torunu Harun Abdülkerim Efendi Osmanoğlu ve oğlu Orhan Osmanoğlu yaşadıklarını Al Jazeera’ye anlattılar.

 

"HÜRREM'İN TOHUMUSUNUZ!"

Dizinin Çarşamba akşamki 123. bölümünü kendisinin de seyrettiğini söyleyen Orhan Osmanoğlu, dizi biter bitmez telefonlarının çalmaya başladığını, sosyal medya hesapları üzerinden mesaj yağmuruna tutulduğunu söyledi:

''Sabah dörde kadar telefonlarım hiç susmadı, sosyal paylaşım sitelerinden tutun da telefonuma kadar hakaretler yağdı. En yakın dostlarımdan bile rencide edici mesajlar aldım. Telefonumun sesini kıstım fakat yine de uyuyamadım.''

Mesajlarda neler yazıyordu sorusuna Osmanoğlu şu yanıtı verdi:

''Örneğin, 'Hürrem’in tohumundan geliyorsunuz soyunuz ortada' diyorlardı. 'Hiç mi acımadınız? Saltanat sürseniz kim bilir kaç oğlunuzu öldürürdünüz' diye yazıyorlardı. Diğer mesajlardan bahsetmiyorum bile.

Gece boyunca gözümü kırpmadım. 500 yıl önce yaşanan bir olay nasıl olur da bugün böylesine bir patlamaya yol açar anlamış değilim.''

 

"BEN DE BABAYIM"

''Bizler de insanız'' diyen Orhan Osmanoğlu, kendisinin de oğlu olduğunu ve filmden çok etkilendiğini söyledi ve şöyle dedi:

''Ben babayım, filmi izlerken büyük hüzün yaşadım… Oğlumun kafasına bir sinek bile konsa ben sineği nasıl öldürürüm diye düşünürüm. Seyretmesi bile gerçekten kolay değildi.''[reklam]

Kendinizi Şehzade Mustafa'nın yerinde düşündünüz mü sorusuna Orhan Osmanoğlu şu yanıtı verdi:

''Düşünmek, aklımın ucundan bile geçirmek istemiyorum.''

 

"DAVA AÇMADIM ÇÜNKÜ..."

Muhteşem Yüzyıl'ın yaklaşık üç yıldır devam ettiğini ve Osmanlı Hanedanı'nın sadece bu filmle hatırlandığını belirten Orhan Osmanoğlu, bu yüzden büyük bir hüzün duyduklarını söyledi.

Dizinin her karesinde yanlışlıklar olmasına ve kendilerine mahkeme açılması için telkinde bulunulmasına karşın bugüne kadar böyle bir adım atmadıklarını söyleyen Osmanoğlu gerekçesini şu sözlerle aktardı:

''Orada yüzlerce kişi ekmek yiyor, beğenelim ya da beğenmeyelim insanların ekmeğiyle oynamaya hakkımız yok.''

Harun Abdülkerim Efendi Osmanoğlu ise diziyi hiç seyretmediğini söyledi. Osmanlı Hanedanı’nın sadece harem ve dedikodularla gündeme getirilmesine anlam veremediğini söyledi ve bu durumu haksızlık olarak nitelendirdi.

''Sultan devlet işlerini bırakıp sanki sürekli haremle ilgileniyor imajı yansıtılmaya çalışılıyor'' diyen Harun Abdülkerim Efendi Osmanoğlu, ailesinin bu şekilde gündeme gelmesinden de büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti.

 

İŞTE O ANLAR!

 

DÖNEMİN ŞAİRLERİNDEN KANUNİ'YE İSYAN! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin