Muhteşem Yüzyıl'a 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinden sürpriz transfer!

TIMS Productions'un yapımcılığını üstlendiği ve Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yönetmenliğini yaptığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde 'Sarı Selim' karakterinin kimin oynayacağı belli oldu.

resim yok
05 Ağustos 2013 - 13:46
Magazin

TIMS Productions'un yapımcılığını üstlendiği ve Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yönetmenliğini yaptığı "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde 'Sarı Selim' karakterini kimin oynayacağı belli oldu.
 

Sürpriz isim


"Fatmagül'ün Suç Ne?" dizisi ile parlayan oyuncu "Muhteşem Yüzyıl"da.

 

Karar verildi

Muhteşem Yüzyıl'da 2. Selim'i kimin oynayacağına karar verilemiyordu..

 

Sarı Selim için aday çoktu

Adaylar arasında Kıvanç Tatlıtuğ, "Survivor" birincisi Hilmi Cem, Aras Bulut İynemli vardı.

Posta'nın iddiasına göre 2. Selim rolünü Engin Öztürk kaptı.

 

Üne kavuştuğu dizi

Engin Öztürk, "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisinde Fatmagül'e tecavüz eden kişiler arasındaydı ve bu dizi sayesinde üne kavuşmuştu.

"Muhteşem Yüzyıl" Eylül'ün ikinci haftasında ekrana gelecek.

Engin Öztürk, eğer iddialar doğru ise kariyerinin en önemli sınavlarından birisini Muhteşem Yüzyıl dizisinde verecek.

Tarihte Sarı Selim

II. Selim, Sarı Selim ya da Sarhoş Selim olarak anılır (28 Mayıs 1524, İstanbul – 15 Aralık 1574, İstanbul), 11. Osmanlı padişahı ve 90. İslam halifesidir. Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın oğludur.

1566-1574 yılları arasında Osmanlı Devleti’ni idare etti. Babasının ölümü üzerine, onun tek oğlu olarak 1566 tarihinde on birinci padişah olarak tahta geçti. Dedesi I. Selim, gibi 8 yıl tahtta kalarak kısa bir iktidar dönemi yaşadı.
[reklam]
Padişah olur olmaz ilk seferini Batı’ya yaptı. Ülke sınırlarını Orta Avrupa’ya kadar genişletti. Ülkesinin Doğu bölümünde gelişen olaylar sebebi ile Tatarlarla, Özbeklerle, Çerkezlerle ve Gürcülerle savaştı. Basra, Bağdat, Kıbrıs, Tunus kayıtsız şartsız teslim olanlar arasındaydı.

Babası gibi ülkesinin denizlerde de egemenliğini genişleterek, deniz egemenliğine önem verdi. Barbaros, Oruç Reis, Turgut Reis gibi kaptanlar onun zamanında yetişti. Sokullu Mehmed Paşa gibi çok güçlü bir vezire sahipti, devlet işlerinde en önemli yardımcısı idi. İyi silah kullanmasını bilir, aynı zamanda usta bir okçu idi. Halkına karşı adil davranırdı. İlme açık ve alimleri korurdu.

Onun zamanında İstanbul ve ülkenin çok değişik alanlarında birçok mimari eseri yapıldığı gibi, önemli onarım faaliyetlerini de gerçekleştirdi. Devrinin usta mimarı, Mimar Sinan’a Edirne’de Selimiye Camii'ni yaptırdı. Babasından 14.892.000 km2 olarak devraldığı imparatorluk topraklarını, 15.162.000 km2 olarak bırakmıştır.

15 Aralık 1574 günü vefat etmiş, Ayasofya'daki türbesine gömülmüştür. Ölümüne kadar padişahlığını sürdürmüştür.

 

 

HAYRANINDAN 37 BİN DOLARLIK HEDİYE ALDI! DETAYLAR BURADA!
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin