Muhteşem Yüzyıl'a konuk oldu, çok şey değişti!

Star TV'de yayınlanan 20 Dakika dizisinde rol alan güzel oyuncu Esra Akkaya, Muhteşem Yüzyıl dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı.

resim yok
30 Mayıs 2013 - 10:09
Magazin

Muhteşem Yüzyıl senaryosu, skandalları, oyuncu kadrosundaki isimler ile gündemden düşmezken diziyi gündeme getiren bir diğer unsur ise konuk oyuncular..

 

Akkaya da konuklar arasına katıldı

 

Star TV'de yayınlanan 20 Dakika dizisinde rol alan güzel oyuncu Esra Akkaya, Muhteşem Yüzyıl dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Esra Akkaya, fuhuş yapan müslüman bir kadını canlandırdığı rolle dizide bu sezon yer alan Mehmet Özgür'ün canlandırdığı Lütfi Paşa'nın sonunu getirdi.

 

Karakteri neler yaşadı?

Fuhuş yaptığı için yakalanan kadının (Esra Akkaya) Lütfi Paşa'ya erkekliği ile ilgili suçlaması, paşayı çok sinirlendirdi ve ceza olarak kadınlık organının dağlanmasını emretti.

Başta Kanuni Sultan Süleyman olmak üzere bütün herkesin tepkisini çeken bu uygulamadan sonra zevcesi Şah Sultan'ın da gözünden düşen Lütfi Paşa ne yapacağını şaşırdı.

Şah Sultan ayrılmak istemesiyle deliye dönen Lütfi Paşa, sultanı dövdü.

Bunu öğrenen Kanuni Sultan Süleyman onu Vezir-i Azam'lıktan alarak zindana attı.

 

Sonunu getirdi!

Bir bölüm konuk oyuncu olarak yer alan Esra Akkaya'nın canlandırdığı karakter Lütfi Paşa'nın sonun getirmiş oldu.
[reklam]
Akkaya'nın kariyeri

Mahallenin Muhtarları dizisindeki "Şirin" rolüyle tanınan Akkaya, 1983 yılında Tevfik Gelenbe Tiyatrosu'yla sanat hayatına atıldı. 1988'de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu olan sanatçı öğrenimi sırasında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda "Büyük Miras" adlı oyunda rol aldı.

Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nun "Bedava mı Sandın" ve "Prometheus" adlı oyunlarında çalıştı. Antalya Devlet Tiyatrosu'nda da çalışan Akkaya, tiyatro dışında çeşitli TV dizileri ve filmlerde rol aldı. 1999-2000 yılları arasında oyuncu Yetkin Dikinciler'le bir evlilik yapmıştır.

1994 yılında yazmış olduğu "Bu Masal Bizim" adlı çocuk oyunu Akdeniz Kültürleri Vakfı'nca sahnelendi. 2010 yılında kardeşleri Kaya ve Sarp Akkaya ile beraber AKKAdemi Tiyatro'yu kurmuşlardır.

 

 

İŞTE YENİ HÜRREM SULTAN! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin