resim yok
02 Kasım 2012 - 00:00

 

Muhteşem Yüzyıl dizisine bir güzel daha katılıyor.
 
Miss Turkey 2012 Türkiye güzeli olan Açelya Samyeli Danoğlu Muhteşem Yüzyıl'da oynayacak. Türkiye Güzeli seçildikten sonra gelen projeleri reddeden güzel manken, Muhteşem Yüzyıl'da geçtiğimiz iki bölümde adı geçen Giulia Gonzaga karakterini canlandıracak.
 
Muhteşem Yüzyıl'da Piri Reis ile İbrahim Paşa arasındaki sahnelerde Giulia Gonzaga adı geçmişti. İbrahim Paşa, Sultan Süleyman için Giulia Gonzaga'nın kaçırılmasını istemişti.
 
Açelya Samyeli Danoğlu'nun 78. bölümde diziye dahil olması bekleniyor.
 
GİULİA GONZAGA KİMDİR?
 
İtalya’da 1513′te doğan Giulia, 13 yaşında Fondi kontu ve Traetto Dükü olan Vespasiano Colonna ile evlendi. Üç yıl sonra kocası öldü.Giulia sarayını bir kültür merkezi yapınca pek çok sanatçı ve Giulia hayranı saraya gelmeye başlar .
 
Bir zaman sonra güzelliği namı Barbaros Hayreddin’e dek gelir. Barbaros, Giulia’yı yakalayıp, Sultan'a hediye olarak göndermek için 1534 Ağustos şehre saldırır. Fakat saldırı bilindiği için Barbaros,Giulia’yı elinden kaçırır. Rivayete göre ölen kontun akrabaları Barbaros’u saldırı için ikna etmiş böylelikle mallarını dul kontesin elinden almayı düşünmüşlerdir.
 
Abdullah Ziya Kozanoğlu Türk Korsanları isimli kitabında Giulia Gonzaga bahsetmektedir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin