Muhteşem Yüzyıl'da Sarı Selim'i kim canlandıracak?

Meryem Uzerli yerine Hürrem Sultan rolü için Vahide Gördüm’ü getirmesiyle eleştirilen Tims Prodüksiyon yeni sezon hazırlıklarına başladı.

resim yok
10 Temmuz 2013 - 09:28
Magazin

Meryem Uzerli yerine Hürrem Sultan rolü için Vahide Gördüm’ü getirmesiyle eleştirilen Tims Prodüksiyon yeni sezon hazırlıklarına başladı.

 

Sarı Selim belli oldu!

Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde dört aydır kimin geleceği merak konusu olan Sarı Selim rolü için Aras Bulut İynemli ile anlaşıldı.

 

Kıvanç'ın da adı geçiyordu

Bu rol için bir ara Kıvanç Tatlıtuğ’un da adı geçiyordu.

Tarihte Sarı Selim

II. Selim, Sarı Selim ya da Sarhoş Selim olarak anılır (28 Mayıs 1524, İstanbul – 15 Aralık 1574, İstanbul), 11. Osmanlı padişahı ve 90. İslam halifesidir. Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın oğludur.

1566-1574 yılları arasında Osmanlı Devleti’ni idare etti. Babasının ölümü üzerine, onun tek oğlu olarak 1566 tarihinde on birinci padişah olarak tahta geçti. Dedesi I. Selim, gibi 8 yıl tahtta kalarak kısa bir iktidar dönemi yaşadı.

Padişah olur olmaz ilk seferini Batı’ya yaptı. Ülke sınırlarını Orta Avrupa’ya kadar genişletti. Ülkesinin Doğu bölümünde gelişen olaylar sebebi ile Tatarlarla, Özbeklerle, Çerkezlerle ve Gürcülerle savaştı. Basra, Bağdat, Kıbrıs, Tunus kayıtsız şartsız teslim olanlar arasındaydı.

 

Babası gibi ülkesinin denizlerde de egemenliğini genişleterek, deniz egemenliğine önem verdi. Barbaros, Oruç Reis, Turgut Reis gibi kaptanlar onun zamanında yetişti. Sokullu Mehmed Paşa gibi çok güçlü bir vezire sahipti, devlet işlerinde en önemli yardımcısı idi. İyi silah kullanmasını bilir, aynı zamanda usta bir okçu idi. Halkına karşı adil davranırdı. İlme açık ve alimleri korurdu.
[reklam]
Onun zamanında İstanbul ve ülkenin çok değişik alanlarında birçok mimari eseri yapıldığı gibi, önemli onarım faaliyetlerini de gerçekleştirdi. Devrinin usta mimarı, Mimar Sinan’a Edirne’de Selimiye Camii'ni yaptırdı. Babasından 14.892.000 km2 olarak devraldığı imparatorluk topraklarını, 15.162.000 km2 olarak bırakmıştır.

15 Aralık 1574 günü vefat etmiş, Ayasofya'daki türbesine gömülmüştür. Ölümüne kadar padişahlığını sürdürmüştür.

İynemli'nin kariyeri

Ağabeyi tiyatrocu, ablası da ses sanatçısı olan Aras Bulut İynemli, bir reklam filminde İtalyan futbolcuyu canlandırırken yönetmen Zeynep Günay Tan'ın dikkatini çekmiş, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin deneme çekimlerine çağrılmış ve deneme çekimlerinde başarılı olmuştur. Aras Bulut İynemli'yi geçtiğimiz haftalarda final yapan Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Mete karakteriyle izledik.

Ayrıca, 2012 yılında çekimleri tamamlanan ve 2013 Mart ayında gösterime giren Mahmut ile Meryem filminde başrolde yer almıştır.

 

 

MERYEM UZERLİ'NİN TÜRKİYE'YE DÖNÜŞ ŞARTLARI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin