resim yok
05 Ocak 2011 - 00:00

Yeni Şafak'ın, dizide Kanuni'ye hakaret edildiği iddialarına sert cevap geldi.

İşte Muhteşem Yüzyıl'dan gelen o açıklama!

 

Yeni Şafak adlı gazete ve yenisafak.com.tr adlı web sitesinde yer alan 31.12.2010 tarihli "Muhteşem Rezalet" ve 02.01.2011 tarihli "Yüzyıllık Rezalete Muhteşem Tepki" başlıklı yazılar ve içerikleri gerçeğe tamamen aykırı olup, gerek yapımcı sıfatıyla müvekkil Timur Savcı'nın gerekse yapım şirketi TİMS Prodüksiyon Film Org. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin yasal haklarını ihlal eder niteliktedir. Konuyu ilişkin Cevap ve Düzeltme Beyanımız muhataplara iletilmiş olup, aynı kaynaktan haberlere yer veren siz ilgililere de duyurulması gerekli ve zorunlu görülmüştür.

Öncelikle Muhteşem Yüzyıl adlı TV Dizisi, yaklaşık 2 yıldır hazırlıkları devam eden, teknik alt yapısı son derece detaylı ve özenli hazırlanmış, tarihi dokusu ve senaryosu uzman tarihçilerin ve sanat tarihçilerin danışmanlığında oluşturulmuş ve kaleme alınmış, özetle büyük emek verilmiş bir projedir. Yapımcı sıfatıyla Timur Savcı tüm detaylara son derece titizlikle eğilmiştir. Ne var ki 31.12.2010 ve 02.01.2011 tarihlerinde Yeni Şafak gazetesinde yer alan ve çok sayıda haber sitesine servis edildiği anlaşılan haberler tamamen gerçek dışıdır.

Ayrıca Muhteşem Yüzyıl adlı TV Dizisi hiçbir şekilde ne resmi ne de gayrı resmi olarak İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'na başvuruda bulunmamıştır. Bu nedenle ilgili ajansın Sinema Direktörü Yusuf Kaplan tarafından yapıldığı belirtilen "dizinin daha önce kendilerine destek almak amacıyla başvurduğu ancak "rezalet" nedeniyle bu talebi kabul etmediklerini dile getiren ve 'Bu senaryoyu yazanlar sömürge kafalı, Recep İvedik zihniyetli adamlardan başkası değil' şeklindeki açıklama asla gerçek değildir. Açıklamasında yer alan hakaret içeren tanımlamalar ve yalan beyanıyla ilgili kendisi aleyhinde gerekli yasa yollarına başvurulacaktır.

Kanuni adlı kitabın yazarı Oktay Tiryakioğlu tarafından yapıldığı belirtilen "salt reyting kaygısıyla çekilen dizinin tarihi saptıracak yönlendirmelerle dolu olduğu" "dizide gay sahnesinin bile olduğu, böyle saçmalık olmayacağı" ve tarihçi yazar Mustafa Armağan tarafından yapıldığı belirtilen "Kanuni'nin içki içtiğine dair tarihi belgenin olmamasına rağmen, dizide bunun kullanılmasının yanlış olduğu" şeklindeki diğer bazı değerlendirmeler de son derece talihsizdir. Dizi yayına girmeden yapılan bu yorumlar Kanuni'nin şerbet içtiği sahneyi içki içiyor gibi algılamak gibi derin yanılgılardan ibarettir.

Yukarıda yer alan açıklamalarımız doğrultusunda, ilgililer hakkında yasal işlemlere giriştiğimizi beyan eder, aynı kaynaktan alıntı ile yer verdiğiniz haberin gerçek dışı olması ve hakaretler içermesi nedeniyle sitenizden kaldırılmasını talep eder, aksi halde gerek Anayasa ve Medeni Kanun'da yer alan kişilik haklarımıza saldırı, gerekse FSEK'ndan kaynaklanan maddi ve manevi haklarımıza yönelik tecavüz içeren haberler nedeniyle web siteniz hakkında da her türlü yasal girişimde bulunmak zorunda kalacağımızı üzülerek bilgilerinize sunarız.

Timur Savcı ve TİMS Prodüksiyon Film Org. San. ve Tic. Ltd. Şti.'ne vekaleten

Av. Hilal Ülker Çahantimur

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin