resim yok
15 Nisan 2014 - 11:45
Röportaj

Zıt kardeşler!

'Muhteşem Yüzyıl'da rol alan ikiz kardeşler Sarp Akkaya ve Kaya Akkaya'nın tek benzer noktaları ikisinin de oyuncu olması.

Kaya Akkaya, ''Dizide de zıtız, gerçek hayatta da. Çok benzediğimiz söylenemez'' diyor.

 

ZIT KARDEŞLERLE SÖYLEŞİ!

'Muhteşem Yüzyıl' bu sezon final yapmaya hazırlanıyor olmasına rağmen, reytinglerdeki başarısını kimseye kaptırmadı. Hafta Sonu dergisi, son sezonda diziye dahil olan oyunculardan Sarp-Kaya Akkaya kardeşlerle diziyi ve merak edilen setlerini konuştu.

Herkesin 'Muhteşem Yüzyıl'la ilgili gündeminde hâlâ Şehzade Mustafa'nın ölümü var. Biriniz Şehzade Mustafa tarafında, diğerinizde Sultan Süleyman tarafındasınız. Ne düşünüyorsunuz?

Kaya Akkaya: Aslında çok karşı karşıya gelmek gibi bir durum yok. Lokman kendi seçimleriyle yaşayan bir adam değil. Sadece Sultan Süleyman'ın en yakınındaki adam. Gerçekte de ikiz olarak ne kadar benzediğimiz aşikar. O yüzden zıtlık üzerine çok bir şey söylemeye gerek yok. Dizide de zıtız, gerçek hayatta da. Esmer ve sarışın olarak... Ayrıca benim saçım var, onun saçı yok (gülüyor). Yani çok benzediğimiz söylenemez.
Sarp Akkaya: Biz öyle bir ekiple çalışıyoruz ki, herhalde Kaya'nın da benim de en mutlu olduğumuz setlerden biridir. Oyuncu kadrosu, yapım ekibi, teknik kadro herkes tüm gücüyle çalışıyor. O yüzden böyle bir ekibin parçası olmak bizim için çok keyifli.

O zamanlarda yaşamış olsaydınız ve bir seçim hakkınız olsaydı, Hürrem tarafını mı desteklerdiniz, yoksa Şehzade Mustafa'nın tarafını mı?

K.A.: Bunun cevabı yok bence. Çünkü yaşanmış bitmiş bir tarih. Biz şimdi buradan bakıyoruz olaylara. Şu anda tarih sadece bize aktarılanlardan ibaret. Belki de o zamanlarda yaşananlar sandığımız gibi değildir.
S.A.: Bu dizi tarihle ve gerçek hayatla bir tutulmamalı bence. Benim oynadığım Atmaca karakteri tarihte var olan bir karakter değil. Bir televizyon dizisi ve bir masal anlatıyor. Taraf olmak pek mümkün değil.

Lokman ve Atmaca karakterlerinin hangi yönleri cezbetti de rolü kabul ettiniz?

K.A.: Muhteşem Yüzyıl'dan çok oyuncu geçti şimdiye kadar ve hepsinin başına gelen en büyük nimetlerden biridir, öyle bir işte yer almak.

 

MUHTEŞEM YÜZYIL BİR İLK

Herkes 'Muhteşem Yüzyıl'ın setini merak ediyor...

S.A.: Türkiye standartlarının üzerinde bir set. Çalışma koşulları genelde oyuncu arkadaşlarımızın alışık olmadığı bir lüksü içeriyor. Ayrıcalıklı bir çalışma ortamı... Gece çalıştığımı hatırlamıyorum bile; en geç 20.00'de işimiz biter. Bu anlamda bir ilk.

Canlandırdığınız roller içinde en keyif aldığınız hangileriydi?

S.A.: Şanslıyım ki, çok iyi senaristlerle çalıştım. Ezel'deki ve Suskunlar'daki karakterlerim benim için özeldir ama şu şöyle bir şey anlatmak istiyorum: Ben 35 yaşındayım. Bu zamana kadar bir hobim yoktu. Artık var. Bunu da şimdiki Atmaca karakterim bana sağladı. At biniyorum, dünyanın en güzel şeyiymiş. Dövüş sahnelerinde koreografi yapıyoruz ve çok çalışıyoruz. İleride de aksiyon gerektiren roller olacaktır, Atmaca sayesinde buna da hazırlanmış oluyorum.
K.A.: Ulak'ta oynadığım Ömer karakteri çok temiz bir karakterdi. Ben biraz saflıkla kafayı bozmuş bir adamım. Duygusal bir karakterim.
S.A.: Ağlarmışsın şimdi (kahkahalar)...
K.A.: Yok artık (gülüyor).[reklam]

SARP AKKAYA: iNSAN ACI ÇEKMEK iÇiN AŞIK OLMAZ

Ezel'de ve Suskunlar'da canlandırdığınız karakterlerde hissettiği aşk uğruna acı çeken adamlar vardı. Aşk beraberinde acıyı mı getirir?

Acı kelimesi çok doğru gelmiyor. Aşk içinde zorluk içeriyor elbette. Bir mücadele var ama her insan acı çekmek için aşık olmaz. Aşık olduğu için acı çekebilir. Aşık olduysanız eğer bir kısmında mutlaka bir acı çekmişinizdir.

Nasıl kadınlar sizi etkiler?

Samimi kadınlar beni etkiler. Hayattaki derdim biraz samimiyetle ilgili; işte de böyle, arkadaşlıkta da böyle. Bir de kendi ayakları üzerinde duran kadınlardan hoşlanırım.

Var mı peki böyle biri şu anda hayatınızda?

Hayır, şu an biri yok.

 

KAYA AKKAYA: BENİM DÜNYAM EŞİM

Evliliğiniz nasıl gidiyor?

İyi gidiyor. Ben karısına çok aşık bir adamım ve çok mutluyum. Duygusal bir insanım ve hayatımda aşk çok önde olan bir şey. Benim dünyam, eşim. Bence yaşam amacımız aşk.

Çocuk düşünüyor musunuz peki?

Bilmem. Tabii ki bir gün baba olmayı istiyorum. Şu an düşünmüyoruz.

 

 

'MUHTEŞEM YÜZYIL' 132. BÖLÜM FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin