Münir Özkul'a büyük ayıp!

Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde 50’nci Yıl Özel Ödülleri dağıtılırken bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, hayatını kaybeden sanatçıları anarken, Münir Özkul’un da adını saydı.

resim yok
07 Ekim 2013 - 10:01
Magazin

Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde 50'nci Yıl Özel Ödülleri dağıtılırken bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, hayatını kaybeden sanatçıları anarken, Münir Özkul’un da adını saydı.

 

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde, önceki akşam, sinema sanatçılarına '50'nci Yıl Özel Ödülleri' dağıtıldı. Ödül törenine Türkan Şoray, Fatma Girik, Ediz Hun, İzzet Günay, Oya Aydoğan, Nebahat Çehre, Göksel Arsoy, Tanju Gürsu ve Nebahat Çehre gibi birbirinden ünlü sanatçılar katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Antalya Büyülşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof Dr. Mustafa Akaydın:

 

"Bu sene yaprak dökümü yaşandı. Tuncel Kurtiz, Turgut Özakman gibi ustaları kısa bir süre önce kaybettik. Daha önce yitirdiğimiz Adile Naşit, Ayhan Işık, Belgin Doruk gibi ustaları saygıyla anıyoruz" dedi.

 

Mustafa Akaydın konuşmasında dil sürçmesiyle Münir Özkul'u da vefat eden sanatçılar arasında saydı.

 

CAHİT BERKAY'DAN ÖZEL BESTE

 

Antalya Valisi Sabahattin Öztürk'ün de katıldığı törende, Nebil Özgetürk'ün 50'nci yıl için hazırladığı 'Venüs'ün Seyri' belgeselinin bir bölümünün gösterildi. Cahit Berkay ise Altın Portakal Film Festivali için özel olarak bestelediği eseri senfoni orkestrası ile birlikte seslendirdi. 1964'teki ilk festivalde ödül alan Türkan Şoray ve İzzet Günay, gecede bir kez daha ödüllendirildi.

 

Ayrıca Göksel Arsoy, Şerif Gören, Ahmet Mekin, Tanju Gürsu, Halit Refiğ, Agah Özgüç, Süleyman Turan, Yusuf Sezgin, Sefa Önal, Yılmaz Atadeniz, Duygu Sağıroğlu, Fatma Girik, Nebahat Çehre, Ediz Hun, Cahit Berkay ve Eşref Kolçak da 50. Yıl Özel Ödülü' aldı. Refiğ'in ödülü eşi Prof. Gülten Refiğ'e takdim edildi.

 

''BU FESTİVALLE BÜYÜDÜM''

 

Törende bir konuşma yapan Türkan Şoray, şunları söyledi:

 

"50 yıl süresince Türk sinemasının kalbi burada attı. Nice nice 50 yıllar diliyorum. Bu festival Türk sinemasının hep yanında oldu. Oyuncular mutlu oldu, onurlandırıldı, taçlandırıldı. Benim ayrıca bu festivale ayrı bir gönül bağım var. İlk kez 1. Antalya Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu' ödülü'nü aldım. Ben bu festivalle birlikte büyüdüm ve bugünlere geldim. Bugün buradayım.[reklam]Benim canım arkadaşlarım, sinemaya emek verenler buradayız, kaynaşıyoruz, burada inanılmaz bir sevgi seli yaşanıyor. Güzel gözlü Fatma'm (Girik) burada. Bu festivali ben çok seviyorum. Festivale katılacak filmleri izlerken, Antalya halkanın ilgisini gördüm. Onları sahip çıktıkları için tebrik ediyorum."

 

''BEN HEPSİNDEN ESKİYİM''

Fatma Girik ödülünü aldıktan sonra, "Ben hepsinden daha eskiyim. Yaşım çıkacak meydana ama 70 oldum. Şimdiki çalışma koşulları başka, bizimki başka ne kadar anlatsak onu yaşamadığınız zaman anlatmamızın imkanı yok" dedi.

 

''70 YILLIK HAKKIMI İSTİYORUM''

Ödülünü yönetmen Reis Çelik'in elinden alan Eşref Kolçak "Benim 70'inci, Altın Portakal'ın 50'inci yılı. Ne yazık ki hala telif haklarımı alamıyorum. Sinemamız dünya sinemasından 100-150 yıl geri. Hala sesli sinema çekemiyoruz.

 

Gerçekleri söylediğim için bana 30 yıldır iş vermiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım, Atatürk'ün bize büyük şevkle bıraktığımı sinemamızı daha iyi yerlerde görmek istiyorum. Bana ödenmeyen haklarımı istiyorum" diye konuştu.

 

 

TÜRK SİNEMASININ ŞİŞKO NURİ'Sİ HANGİ DİZİDE OYNAMAK İSTİYOR? DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin