Münir Özkul'un tepki çeken balmumu heykeli!

'Aman Mahmut Hoca görmesin!'

resim yok
14 Mayıs 2014 - 12:00
Magazin

'Aman Mahmut Hoca görmesin!'

Hababam Sınıfı'nın efsane karakteri 'Mahmut Hoca'yı canlandıran Münir Özkul'un balmumu heykeli tepki çekti...


Heykel, 'Hababam Sınıfı' serisinin çekildiği Koşuyolu Adile Sultan Kasrı'nda sergileniyor.

 

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİLER!

Balmumu heykelini görenler 'Mahmut Hoca'yı tanımakta zorlandı, tepkilerini sosyal medyadan paylaştı:

''Değiştirin şu mumyayı!''

 

KEL MAHMUT

Kel Mahmut, Mahmut Hoca ya da Mahmut Alnıgeniş, Rıfat Ilgaz tarafından yazılmış olan Hababam Sınıfı romanlarında, oyunlarında ve bu eserlerden uyarlanan filmlerde sınıfın bulunduğu okulun, yaşlı disiplinli ama aynı zamanda iyi kalpli müdür muavini ve tarih öğretmenidir.

Okulun paragöz ve öğrenci düşmanı müdürüne karşı öğrencileri korumaya çalışır.

Rıfat Ilgaz karakteri kendi ortaokul öğretmeni Nihat Dicle'den esinlenerek yaratmıştır.[reklam]

FİLMLERDE KEL MAHMUT

Kel Mahmut karakteri, film serisinde Münir Özkul tarafından canlandırılmıştır. Roman ve oyunlar bir devlet okulunda geçerken filmlerde Mahmut Hoca Özel Çamlıca Koleji adlı kurgusal lisede çalışmaktadır.

Okulun haylaz öğrencilerinin toplandığı Hababam Sınıfı öğrencilerinin, her zaman Kel Mahmut ile başı derttedir. Bazen ondan gizli okul tuvaletinde sigara içerler, bazen okuldan kaçıp maça giderler ama Kel Mahmut onları her zaman yakalar.

Liseler arası bilgi yarışması düzenlendiğinde, Hababam Sınıfı öğrencilerini kopya çekerken yakalaması ise, Kel Mahmut'u okulun adı ve çıkarı için ilk kez onlarla işbirliği yapmaya iter.

Öğrencilerinin iyiliği için okul müdürüyle tartışarak kalp krizi geçirecek kadar çok sevmektedir mesleğini ve çocuklarını. Aynı şekilde öğrenciler de Mahmut hocalarını çok sevmektedirler.

 

 

NİSAN AYININ EN ÇOK KONUŞULAN ÜNLÜLERİ KİMLER OLDU?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin