Murat Yıldırım'ın küçüklüğüne dair hiç bilinmeyenler!

'Annem Arapça, babam Kürtçe konuşurdu'

resim yok
03 Şubat 2014 - 15:37
Magazin

'Annem Arapça, babam Kürtçe konuşurdu'

MBC televizyonunda yayınlanan 'Turki Ekstra' programında 'Aşk ve Ceza' dizisinde Tuba Büyüküstün ile rol alan Murat Yıldırım ile yapılan röportaj ekrana getirildi.


Ortadoğu, Avrupa ve Kuzey Amerika'ya yönelik olarak uydu aracılığı ile yayın yapan MBC televizyonunda yayınlanan 'Turki Ekstra' programında 'Aşk ve Ceza' dizisinde Tuba Büyüküstün ile rol alan Murat Yıldırım ile yapılan röportaj ekrana getirildi.

Yıldırım, bir soruyu yanıtlarken, annesinin Arapça, babasının Kürtçe konuştuğunu, bu nedenle evde Türkçe konuştuklarını, kendisi ve ablasının Türkçe dışındaki dilleri öğrenemediğini söyledi.

 

SORULARI YANITLADI

Ortadoğu'da gördüğü büyük ilgi nedeniyle daha önce de Dubai'ye davet edilen Yıldırım, MBC 4 kanalında Liana Dahdouh'un İstanbul'dan hazırlayıp sunduğu Türkiye'deki sanatçılara ilişkin programda soruları yayınladı.

Dahdouh'un Murat Yıldırım'a ailece Arap kültürüne yakın Mardinli olduğunu hatırlattı.

Yıldırım, annesinin çok iyi konuştuğu Arapça'yı öğrenemediğini söyledi. Murat Yıldırım, annesinin, 14-15 yaşında bu kentten ayrılarak küçük yaşta evlendirildiğini anlatırken çocukluğu ve ailesinin etnik yapısı ile ilgili şöyle dedi:

 

"ANNEM ARAPÇA, BABAM KÜRTÇE KONUŞURDU"

"Babam da ortaokuldan sonra Mardin'den ayrılıyor. Mardin'i daha sonraları görme şansım oldu. Konya'da doğdum büyüdüm.

Öğretmen babamın memur olmasından dolayı biraz şehir gezdik biz. Sonrasında Adana'ya tayini çıktı. Babam Kürtçe, annem Arapça konuşmasını bilir. Evde Türkçe konuşuluyordu mecbur.[reklam]

Çünkü; ikisi birbirinin dilinden anlamıyorlardı. Dolayısıyla ablam ve ben hiçbir zaman Arapça öğrenemedik. Çok güzel Mardin yemekleri yerdik."

Yıldırım, çocukluğunda İç Anadolu'da yaşadıkları sırada PKK eylemleri nedeniyle 'Mardinli olmanın sıkıntısını' yaşadığını ifade ederken, şöyle dedi:

"O dönemler PKK'nın yeni türediği, çıktığı dönemler; 80'lerin başları henüz. ve ben birden ben duyuyorum ki Doğu'da böyle bir şey var.

 

''HATIRLADIĞIM...''

Daha çok küçüğüm tabii ki. Mardinli olmak, İç Anadolu'da bir köyde Mardinli olmak ve dediğim gibi terörün o zamanlar Doğu'da patlak vermiş, yeni çıkmış olması bir çocuk için ne ifade eder bilmiyorum ama çok da tatlı şeyler değildi benim için. Hatırladığım."

Murat Yıldırım, eşi Burçin Terzioğlu'nun dizi ve sinema oyuncusundan dolayı çok memnun olduğunu, bu sayede kendisini anlayabildiğini ifade ederken, Ortadoğu'da büyük ölçüde tanınmasında etkili olan 'Aşk ve Ceza' filminde baş rolü paylaştığı Tuba Büyüküstün'ün iyi bir oyuncu olduğunu söyledi.

 

 

ORTADOĞU'DA MURAT YILDIRIM İZLENİYOR! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin