Mustafa Avkıran için yeri çok özel olan dizi hangisi?

''Kıvanç gibi yakışıklı değilim jön olamadım...''

resim yok
02 Haziran 2014 - 10:22
Yeni Bölüm

''Kıvanç gibi yakışıklı değilim jön olamadım...''

'Kaçak' dizisinin oyuncusu Mustafa Avkıran'dan ilginç itiraf: ''Kıvanç Tatlıtuğ gibi yakışıklı olmadığımı bile bile jön oynamak, kadınların peşinden koştuğu biri olmak istemedim.''


Ünlü oyuncu Mustafa Avkıran, hafta sonunda İpek Tuzcuoğlu'nun sunduğu 'Yüzleşme' programına konuk oldu.

Avkıran, kendisiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı:

 

TIP OKUMAK İSTİYORDUM

* Babam asker olduğu için Türkiye'de gitmediğim şehir kalmadı. Gaziantep'ten Diyarbakır'a, Trabzon'dan Antalya'ya Türkiye'nin dört bir yanına gittim. Hayatımda en güzel dereleri Şemdinli'de gördüm. Şemdinli benim için özel bir yerdi. İlkokulu bitirdiğimde ilk defa sahneye çıktım, ilk defa ata bindim, ilk kez ava Şemdinli'de gittim.


* Ailem benim tıp okumamı istiyordu. Gazeteci olabilirdim, ben öyle istiyordum. Arkeoloji okuyabilirdim, merakım hep vardı, hâlâ var. Ama 'Konservatuvara öğrenci alınacaktır' notunu gördüm ve hayatım değişti. "Katılmak istiyorum" dedim. "Tiyatro kitabı al, iki tirad ezberleyeceksin" dediler. 17 yaşındayım. Sadece iki tiyatro kitabı vardı. Reşat Nuri Güntekin'in 'Balıkesir Muhasebecisi' ve Reşat Nuri Güntekin'in 'Hülleci'si. Bunlar o kadar değerli ki, hâlâ duruyor. "Tirad nedir?" diye sordum. "Uzun konuşma" dediler. Okumadım bile. Neyse sonunda Reşat Nuri Güntekin'in tiradıyla sınava girdim.

 

TİYATRO İÇİN YAŞADIM

* Konservatuvara girdiğimde sadece Reşat Nuri Güntekin biliyordum. Zeliha Berksoy, Shakespeare ile başladı, "Ben tanımıyorum" dedim. Bütün sınıf baktı. Sonra ben Shakespeare oyunu sahneye koydum.[reklam]

* Geride kalma hissi tahammül edemediğim bir şeydir benim. O eksiklik hissini kapatmak için Shakespeare, Bretch gibi ne kadar tiyatro yazarı, tiyatro literatürü varsa okudum. Orada kazandıklarım, topladıklarım başka bir şeye evrildi.

 

* Hayatım boyunca hep neye gücüm olduğunu, ne kadarını gerçekleştirebileceğimi fark ederek yapmaya çalıştım her şeyi. Yani oyuncu olarak hiçbir zaman tutup da; Kıvanç Tatlıtuğ gibi yakışıklı olmadığımı bile bile jön oynamak, bütün kadınların peşinden koştuğu biri olmak istemedim.

 

Benim doldurduğum boşluğun farkına erken varabildim. Hayatımda 30 yıl boyunca tiyatro için yaşadım. Hayatımda başka bir şey de olmadı.

 

BABAM GÖZLERİMİN İÇİNE BAKIP 'SENİ SEVİYORUM' DEMEDİ

* 'Kuzey Güney' dizisinin hayatımda çok önemli bir yeri var. Benim babam da sevgisini göstermeyen bir adamdı. Dizide canlandırdığım 'Sami Tekinoğlu' da dokunamıyor, sevemiyordu. Bunu işle ilgili her röportajımda söyledim. Babam kızdı ama sonra barıştık. Benim babam gözlerimin içine bakarak hiçbir zaman "Seni seviyorum" demedi, ancak çok içtiğinde söylerdi.

 

 

 

KAÇAK'IN MAFYA BABASI YENİ PROJESİYLE ŞAŞIRTIYOR! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin