resim yok
27 Mart 2012 - 00:00

Umur Turagay, Suskunlar dizisini ilk bölümünü çektikten sonra neden bıraktığını açıkladı

 

 

Orhan Atasoy’un Gemiler'inden, Tarkan’ın Kış Güneşi'ne, Mirkelam’ın Her Gece'sinden Kenan Doğulu’nun Çakkıdısı’na kadar Türkiye’deki birçok başarılı klibi yöneten, 1000'e yakın çektiği reklam filmiyle reklam sektöründe aranan bir isim olan Turagay, Marketing Türkiye’ye konuştu.

Son dönemin iddialı yapımlarından biri olan Suskunlar dizisinin ilk bölümünü çekerek gündeme yeniden oturan Turagay, neden Suskunlar’ı çekmekten vazgeçtiğini ilk defa açıkladı.

"Hiçkimsenin yanında çalışmadım, direk film çektim. Kamerayı da ben kullandım, yönetmenliği de ben yaptım, prodüksiyonu da ben yaptım. Kurguyu da ben yaptım..." diyen Turagay şöyle devam etti:

"Dizi çekmenin koşulları bana çok uygun gelmiyor. Biz ilk bölümü yirmi iki günde çektik. Ondan sonraki bölümler daha kısa sürede çekilmeye başlandı. 2. bölüm on günde, sonraki yüz on dakikalık bölümleriyse beş günde bitiriyorlar.

Benim böyle bir yeteneğim yok. Ayrıca yetenek bir yana beş günde çekilen bir filmde yönetmenin ne işe yaradığını hala kestiremedim. Mizansan, montaj, müzik için zaman ayıramıyorsunuz. O zaman da yönetmene vakit kalmıyor."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin