resim yok
05 Kasım 2011 - 00:00

 

Haldun Taner’in ölümsüz eseri ‘Keşanlı Ali Destanı’, yıllar sonra yeniden izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Başrollerini Nejat İşler’le Belçim Bilgin’in paylaştığı dizinin yönetmeni Çağan Irmak.
 
* Kanal D’de yakında ekrana gelecek dizide, Keşanlı Ali’yi Nejat İşler, büyük aşkı Zilha’yı ise Belçim Erdoğan canlandırıyor. 
 
* 50’li yılların Türkiye’sinden bir kesitin anlatıldığı ‘Keşanlı Ali Destanı’nın prodüksiyonu D Yapım’a ait. Yönetmen koltuğunda Çağan Irmak var. Senaryo Özen Yula ve Özlem Havuzlu’nun kaleminden çıkıyor, dizinin müzik danışmanlığını Yalçın Tura üstleniyor.
 
* İşlemediği bir cinayet yüzünden hapis yatan Ali’nin kabadayıya dönüşme sürecini, Zilha’ya olan aşkını,         Sineklidağ Mahallesi’nde oturanların dayanışmasını, kavgalarını, dönemin sınıf çatışmalarını hem mizahi hem de duygusal bir dille anlatan dev eser için İstanbul Beykoz’da sıfırdan plato kuruldu. 
 
* İnşaatı yaklaşık 2 ay süren mahalle 12 evden oluşuyor. Ayrıca bir kahvehane ve lokalin yanı sıra manav, odun deposu ve kabzımal var. 
 
* Mahallenin yapımında 700 metrekare cam, 4 ton boya, döneme uygun aydınlatma ürünleri kullanıldı. 50’li yılları yansıtan kostümler dikildi, özel atölyede 4 bin metre kumaş harcandı. 
 
* Dizinin çekimleri halen özel platonun dışında İstanbul’un çeşitli semtlerinde devam ediyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin