Nesrin Cavadzade'nin kariyerinin dönüm noktaları!

Cavadzade ile 'Kuzu'yu ve kariyerini konuştuk.

resim yok
03 Aralık 2014 - 11:04
Röportaj

Yeteneli oyuncu Nesrin Cavadzade ile çok özel bir söyleşi...

 

''Uzun mesafe koşucusuyum...''

Nesrin Cavadzade: ''Uzun yıllar bu işi yapacağımı biliyorum ama ne kadar tutarlı bir kariyer yapabilirim ondan çok emin değilim. Keşke 'hep daha iyi filmler yapacağım' diyebilsem...''


Nesrin Cavadzade, hiç şüphesiz neslinin en yetenekli isimlerinden biri. 'Dilber'in Sekiz Günü', 'Yangın Var', 'Güzel Günler Göreceğiz'deki performanslarıyla festivallerden ödüllerle döndü.

En son bu yılki Antalya Film Festivali'nde Kutluğ Ataman'ın yönettiği 'Kuzu'daki 'Medine', ona 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü getirdi.

Cavadzade ile 'Kuzu'yu ve kariyerini konuştuk.

'Kuzu'da 'Medine'yi canlandırma sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Kutluğ Ataman'ın o zaman henüz tanımadığım asistanı Tacım Açık beni arayıp Ataman'ın beni ne zaman arayabileceğini sordu; ama Açık'la sık sık konuşmamıza rağmen Ataman beni altı ay aramadı. O esnada ufak bilgiler geldi, bir sinopsis ve tretman yolladılar. Projenin 10 sayfasından haberim vardı ilk başta, o bile büyüledi, ''Bu bir başyapıt'' dedim. Türkiye'de böyle kadın kahramanlar pek yazılmıyor... Projeye dahil oldum, birden bire Erzincan'a çekime gittim.

''Türkiye'de böyle kadın kahramanlar yazılmıyor'' dediniz. Karakteriniz hakkında ne düşündünüz?

Çünkü her şeyi erkekler yapıyor. Biz de çoğunlukla bir erkeğin gözünden yazılmış kadınları oynamak zorunda kalıyoruz. O kadınlar genellikle bir erkek kahraman etrafında, onun bacısı, karısı, metresi, sevgilisi… Üstelik erkek bakış açısıyla ve erkek kahraman üzerinden tarif edilen kadınları oynadığımızda da, bu erkek bakış açısını çok içselleştirmiş haldeyiz, işbirliği içindeyiz. 'Medine'nin hikayesi ise bir statü atlama hırsı hikayesi. Ben 'Kuzu'yu genel olarak bir maske düşürme hikayesi olarak görüyorum.[reklam]

KENDİMİZİ OTOSANSÜRLÜYORUZ

Antalya'dan bir kez daha ödülle döndünüz? Ödüller sizin için ne ifade ediyor?

Keşke kariyer anlamında ''Ben bu ülkede çok tutarlı bir kariyer yapacağım, hep sinema oyuncusu olarak kalacağım, hep taş taş üstüne koyacağım, hep daha iyi filmler yapacağım'' diyebilsem... Ama ülkemiz böyle bir ülke değil. Bir uzun mesafe koşucusu olduğumu ve oyunculuk yapmaya devam edeceğimi de biliyorum ama ne kadar tutarlı bir kariyer yapabilirim, ondan çok emin değilim.

Jüri kararları tartışılmadı ama festivalde sansür tartışması vardı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Utanç vericiydi. Antalya gibi prestijli bir festivalde, belgesel bölümünün ne sebeple olursa olsun ortadan kalkmış olması bir rezalet. Muhafazakar bir toplum olarak kendimizi sürekli otosansürlüyoruz. 

 

'ANNEMiN ŞARKISI' NAiF BiR HiKAYE

Annemin Şarkısı vizyona girdi. Onun seti nasıl geçti?

Erol Mintaş çok yakın arkadaşım, kardeşim gibi. Bu yakınlığın avantajları olduğu kadar, dezavantajları da oldu. Senaryonun bütün versiyonlarını okuyup, ister istemez bütün geçirdiği değişiklikler de kafamda olduğu için çok zorlandım sette.

Annemin Şarkısı'nın Kürt meselesine yaklaşımında bir farklılık var mıydı sizce?

Erol Mintaş hiçbir politik çığırtkanlık yapmadan çok değerli bir şey yapmış oldu. Çok evrensel bir hikayeyi, çok evrensel bir histen yola çıkarak anlattı. Ben gerçekten filmi bir anne-oğul hikayesi olarak izliyorum.

 

 

NESRİN CAVADZADE'YE ÇİFTE DARBE! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin