Nihat Hatipoğlu'ndan Şefkat Tepe'nin tartışılan sahnelerine yorum!

Hatipoğlu'ndan skandal görüntüye ilk yorum!

resim yok
14 Şubat 2014 - 10:26
Magazin

Hatipoğlu'ndan skandal görüntüye ilk yorum!

Nihat Hoca'dan Şefkat Tepe tepkisi!

Sevilen ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Dosta Doğru programında Samanyolu TV'deki Şefkat Tepe dizisinde yer alan peygamber sahnesine sert tepki gösterdi.


İşte detaylar:

 

O SORUYA CEVAP VERDİ

Bir televizyonda canlı olarak yayınlanan ''Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru'' programında ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu soruları yanıtladı.

Nihat Hoca, STV'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisinde bir ışık huzmesi şeklinde peygamber sahnesinin yer almasıyla ilgili sorulan soruya cevap verdi.

 

DOĞRU MU?

İşte Hatipoğlu'nun "Peygamber efendimizin bir ışık huzmesi şeklinde gösterilmesi doğru mudur?" sorusuna yanıtı;

"Çok şık olmadığının kanaatindeyim. Mesela Çağrı filmi yayınladığında, hazırlandığında El Ezher Üniversitesi'ne sahabenin resmedilmesi ne kadar doğrudur diye sorduklarına, El Ezher bu konuda fetva vermedi.

Bu nedenle dikkat ederseniz 4 Halifeyi göstermediler. Sadece Hz. Hamza'yı gösterdiler. Seyrettik hepimiz. Doğrusu o bile içimize sinmedi.

Ama niye içimize sinmedi? Çünkü Hz. Hamza ne zaman aklımıza gelse, onu oynayan Anthony Quinn gelir aklımıza. Hiç kimse Hz Hamza gibi olamaz. Hz Hamza muhteşem bir insandır.[reklam]

Mesela Peygamberler tarihi ve Peygamber filmleri varıdır. Hz Yusuf yayınlandı. Açık söyleyeyim. Hepimiz seyrettik ama hiç birimizin içine sinmedi. Çünkü bir Peygamberin resmedilmesi mümkün değildir.

Hiç kimse onun gibi oynayamaz. Onun gibi güzel olamaz. Hz Musa ve Hz İbrahim aleyhisselamın filmlerini çevirdi yabancılar. Hepsinde aynı endişeyi hep taşıdık.

 

'ŞIK DEĞİL''

Ne Hz Peygamberin ne de diğer Peygamberlerin, özellikle 4 Halifenin resmedilmesi, oynanması ve gölge gibi görünmesi, hiç biri şık değildir.

Biz bunlara dikkat etmek zorundayız."

 


 

ŞEFKAT TEPE'DEKİ PEYGAMBER SAHNESİNE İSTİFALI TEPKİ! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin