Nilgün Belgün'den oyunu ve özel hayatı hakkında açıklamalar!

Nilgün Belgün; hem oyununu, hem de özel hayatını anlattı...

resim yok
14 Kasım 2013 - 09:32
Röportaj

'Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi' isimli tek kişilik oyunla hayranlarıyla buluşan Nilgün Belgün: ''Yaşadığım gönül kırıklıkları beni daha başarılı yapıyor... Aşktan yüzüm gülmeyince işime sığınıyorum.''

Nilgün Belgün; 'İçimdeki Kadın-Aşk ve Komedi' adlı kitabından uyarladığı tek kişilik gösterisi 'Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi' ile bu yıl da hayranlarıyla buluşuyor.

 

Oyunda kendi hayatından kesitler anlatan ünlü oyuncuya, yurt içi ve yurt dışından turne teklifleri yağıyor. Nilgün Belgün; hem oyununu, hem de özel hayatını anlattı...


'Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi' isimli gösteriniz bu yıl da devam ediyor. Bu serüven nasıl başladı?


Uzun zamandır tek kişilik gösteri yapmak için teklif alıyordum. Ancak bana gönderilen tekslerin hiçbirini kendime uygun görmedim.


Neden?


O karakterler ben olamam; sahte ve yapmacık olur diye düşündüm. Benim oyunculuğum; doğallıktan ve samimiyetten besleniyor. Bu samimiyeti bozmak istemedim.

 

İYİ Kİ ALDATILMIŞIM!

Kendi yazdığınız kitaptan yola çıkma fikri nasıl oluştu?


Ali Poyrazoğlu, kitabımı oyuna dönüştürmemi önerdi. Bu bana çok mantıklı geldi. Serkan Budak'la birlikte yaklaşık üç yıl çalıştık. Çünkü hayatımı, dans ve şarkılar eşliğinde anlatmak istiyordum.


Hem dans edip şarkı söylemek, hem de bir şeyler anlatmak yorucu olmuyor mu?


Çok yorucu oluyor ama aynı zamanda çok keyifli. Anlattıkça çoşuyorum; seyirci de coşuyor. Her oyun birbirinden farklı aslında. Mesela bir gösteriye Emel Sayın geldi; onunla ilgili anımı paylaştım seyirciyle.


Hem ağlatıp, hem güldürüyorsunuz değil mi?


Evet. Hayatım hep güllük gülistanlık geçmedi. Benim de üzüntülerim oldu. Neyi anlatsam diye düşünürken, üçüncü eşim tarafından aldatılma hikayemi de oyuna dahil ettim. Öyle bir anlatıyorum ki, salya sümük ağlayanlar oluyor. O yüzden eşime çok teşekkür ediyorum; iyi ki aldatmış beni!


Öyle mi düşünüyorsunuz gerçekten?


Aldatılmak ilk başta beni çok sarsmıştı. Bu olayın etkisinden dört yıl kurtulamamıştım ama 'Her şerde bir hayır vardır' derler ya; ben de sonunda bu olayı pozitife çevirdim.


Nasıl başardınız bunu?

 

Zor oldu. Dimdik ayakta durmak kolay değil. Bende, Allah'ın bahşettiği güç ve özgüven var. Aksi halde başıma gelen her olumsuz olayda hayatımı zindana çevirebilirdim. Hiç yılmıyorum. Savaşmaya her zaman devam ettim. Ben başarıya endeksli bir kadınım.


Özel hayatınızda kendinizi başarılı görüyor musunuz?


Yaşadığım gönül kırıklıkları beni daha başarılı yapıyor. İşle aşkı dengelemek en güzeli. Aşktan yüzüm gülmeyince işime sığınıyorum.[reklam]

MUHTEŞEM YALNIZLIK İÇİNDEYİM

Şu an işinize mi sığınıyorsunuz?

Evet. Hem eğleniyorum, hem sevdiğim işi yapıyorum. Bu aralar aşka vaktim yok. Son 10 yılda bir ilişkim oldu; bunu da herkesle paylaştım. Aşk her an yaşanmıyor; yakaladığınız zaman kaçırmamalısınız. Ayrılık sonrası biraz bocaladım ama şu an kendimi iyi hissediyorum.


Hayatınızda biri var mı şu anda?


Hayır. Bu kadar çabuk hayatımdan birini çıkarıp diğerini koyamam. Muhteşem yalnızlık içindeyim. İlişki konusunda başarısız ve şanssız olduğumu kabul ediyorum.


Aşk kadını olmanıza rağmen bunu itiraf ediyorsunuz...


Evet ama ben aşık olmayı seviyorum. Herkes aşık olmak için uğraşıyor. Ne mutlu bana ki, ben uğraşmadan aşkı yaşayabiliyorum. Bir de uğraşıp uğraşıp aşık olamayanlar var. Ancak bana göre; aşkın içinde mutluluk yok. Aşk; daha çok adrenalini yüksek, içinde mutsuzlukları da olan bir şey. Aşk genelde imkansızı arzulamaktır.


Sizin için evlilik defteri kapandı mı?


Twitter'dan bile evlilik teklifleri alıyorum ama şu an evlilik benim için çok uzak. Günün birinde benim evlendiğimi görürseniz, bir 'erkek melek' buldum demektir. (Gülüyor) Benim bir erkekle aynı evde yaşama sorunum var. Bana göre iki insanın aynı evi paylaşması çok zor. Öncelikle düzenleri uymaz. İstediğin kadar aşık ol, yine de yalnız kalmak istersin. Kısacası aynı evde yaşamak zor.

 

ZOR BİRİYİM AMA KARŞIMDAKİNİ MUTLU EDERİM

Siz güçlü bir kadınsınız. Kendinizden daha güçlü birini bulmak zor mu?


Zor tabii. Ancak ben de kolay biri değilim. Aşırı detaycı ve mükemmeliyetçiyim ama bunu karşı tarafa hissettirmem. Bir ilişkiye girmişsem, sadece onu mutlu etmek için yaşarım. Kendi egomu geriye çekerim.


Sizi nasıl biri mutlu eder?


Benim için erkeğin parasından çok kendi işinde başarılı olması önemli. Loser'lara (kaybedenlere) tahammülüm yok. Çağdaş, hoşgörülü, kendine güveni olan, beni anlayabilecek biri beni mutlu eder.


Mutlu oldunuz mu hiç?


Oldum. Çok güzel sevgiler yaşadım. Bu bedeller mutlu olmak için ödeniyor.

 

 

NİLGÜN BELGÜN'DEN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin