Nurgül Yeşilçay: Yollu mu olalım ne yapalım?

Isparta'da birlikte olduğu adamı kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle öldüren kadına müebbet verilmesine, Nurgül Yeşilçay tepki gösterdi.

resim yok
25 Mart 2015 - 17:15
Magazin

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde yaşayan Nevin Yıldırım, kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle akrabası Nurettin Gider'i öldürdü. Olaydan sonra köy meydanına inen kadın, "Namusumu temizledim" diye bağırdı. O zamanlar özellikle kadınların sosyal medyadan destek çıktığı Nevin Yıldırım'a ceza verilmemesi bile gündeme geldi.

 

SAVCI "TECAVÜZ YOK" DEDİ, KADIN MÜEBBET ALDI

 

Ancak davanın savcısı Osman Çabuk cinayetin "tecavüz" yüzünden olmadığını ve ikili arasında 3 yıllık bir ilişki bulunduğunu kaydetti.

 

Bu gelişme üzerine Nevin Yıldırım müebbet hapisle cezalandırıldı. Bu karara tepkiler de gecikmedi.

 

"ERKEK ÖLDÜRÜNCE İYİ HAL İNDİRİMİ KADIN ÖLDÜRÜNCE MÜEBBET"

Nurgül Yeşilçay;  eşlerini, sevgililerini öldüren erkeklerin, "namusum için öldürdüm" dedikleri için ya da mahkemede hakim karşısına takım elbise ile çıktıkları için iyi hal indirimi almaları ve birkaç yıl hapis cezasına çarptırılmalarına rağmen, sevgilisini öldüren kadının müebbet almasına tepki gösterdi.

 

Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacaksa başka türlü olmasını isteyen Yeşilçay, Twitter hesabından şunları söyledi: "Erkek tecavüz edip edip iyi hal indirimi alırken kadınlar tecavüzcüsünü öldürdüğünde ya hapishanede çürüyor ya da ölümü göze alıyor.

 

YOLLU MU OLALIM

Eğer pozitif ayrımcılık yapacaksanız pembe otobüsle değil kadına böyle bi durumda müebbet vermeyerek yapsanıza. Naapalım yollu mu olalım?!!!" yazdı.

 

Yeşilçay, daha sonra 2013 senesinde 40 yaşındaki bir adamla evlendirildiği gece genital bölgesindeki iç tahribattan ölen 8 yaşındaki Afganistanlı Rowan'ın fotoğrafını yayınladı ve ekledi: "Peki bu ve bunun gibi binlerce küçücük çocuğun sapıkça ölümünden bu zihniyet sorumlu değil mi?"

 

 

 

"YÜZÜNDEKİ TIRNAK İZİNDEN UTANANA KADAR"

Ünlü oyuncu Özgecan cinayetiyle ilgili de duygularını şöyle dile getirmişti; "Kara günlerin izini, pembe otobüs silmez! Bize sorulan ilk soru 'Korkmuyor musun?' olur!!! Tek başına yaşamaktan, tek başına dolaşmaktan, kadın başına çocuk büyütmekten? Hayır, korkmuyorum! Pek çok erkek yüzüne geçecek tırnak izinden utanana kadar korkmayı reddediyorum."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin