resim yok
25 Nisan 2013 - 00:00

'6 Mantı' dizisinin 'Ayla'sı Burcu Binici: 'Bir Bulut Olsam' dizisinde çaycısından yönetmenine kadar herkes beni çalıştırdı. Şu an oyunculuk konusunda okulluyu cebimden çıkarabilirim; her şeyi biliyorum...

'Bir Bulut Olsam', 'Sensiz Yaşayamam' ve 'Dürüye'nin Güğümleri' başta olmak üzere birçok dizide rol alan Burcu Binici, pazar günleri TRT'de yayınlanan '6 Mantı' dizisinde oynadığı 'Ayla' karakteriyle dikkat çekiyor.

Oyunculuğa başlamadan önce bankacılık, ilaç mümessilliği ve dansçılık gibi çok farklı işlerde çalışan Binici'yle oyunculuğu konuştuk...

DOĞU'DA İLAÇ SATTIM

Oyunculuğa başlamadan önceki hikayeniz çok ilginç. Dansçılık, müzisyenlik, bankacılık, ilaç mümessilliği... Nasıl oldu bütün bunlar?

Biz 15 yıl Aydın'da kaldık. Ben dansçıyım ama ailem dansöz olacağım diye korkuyordu. Babam, Devlet Su İşleri'nde memur olduğu için Erzurum'a tayinimiz çıkınca, beni orada bankada işe soktular. Sürekli para sayıyordum. Rüyalarımda bile para görmeye başladım.

Bankadan o yüzden mi ayrıldınız?

Evet ama Erzurum'da bankacılık çok zor. Bankada çalışan sarışın bir kız düşünün! Hiç bana uygun bir iş değildi.
[reklam]
Peki ya sonra...


Altı ay bankacılık yaptıktan sonra hemen ehliyet alıp ilaç mümessilliğine başladım. Önce otobüsle, sonra arabayla her yere gittim. Tek başına arabayla Doğu'da eczaneleri gezen bir kadın için ilaç mümessilliği tehlikeli bir iş gibi görünüyor ama tam tersi; Doğu'da daha rahatsın. Kadına daha kibar davranıyorlar. Büyük şehirlerdeki gibi cesur olmuyorlar. "Yemeğe gidelim" gibi teklifler olmuyor. Ağrı, Iğdır ve Kars'ta ilaçlarımı çok güzel satabiliyordum.

ÇOK GÜZEL DEĞİLİM!

Oyunculuğa nasıl başladınız peki?

İstanbul'a arkadaşlarımın yanına gelmiştim. 2007 yılında beni Meral Abla'yla (Okay) tanıştırdılar. İşe onun sayesinde başladım. Bugün "Oyuncuyum" diyorsam, Meral Okay sayesindedir. 'Bir Bulut Olsam' dizisinin setine girdim ve orada çaycısından yönetmenine kadar herkes beni çalıştırdı. Şu an okulluyu cebimden çıkararım, çünkü işin her alanını biliyorum.

'6 Mantı' dizisinde oynadığınız 'Ayla' karakterini anlatır mısınız?

İzmirli bir kızı oynuyorum. Anne-babasını trafik kazasında kaybeden yeğenlerine bakan 'Ayla'; hayallerinden vazgeçmiş bir karakter.

Kendinizi oyunculukta nasıl buluyorsunuz?

Çok güzel değilim, hatta silik bir tipim ama ekranda çok değişiyorum.

 



EVLİLİKTEN KORKTUM

'Dürüye'nin Güğümleri' dizisi sırasında kısa süreli bir evlilik yaşadınız.


Evet, iki ay sürdü.


Neden o kadar kısa sürdü?

Evlenirken nedenini anlamıyorsun. Bir adamı seviyorsun, aynı evi paylaşıyorsun, sonra anlaşamadığını fark edip ayrılıyorsun. Olmayınca olmuyor.

Evlilikten korktunuz mu peki?

Evet, biraz korktum ama kısa süreli. "Asla evlenmem" diyemem. Aşık olmak istiyorum ben.

 

 

6 MANTI 26. bölüm fragmanını izlemek için tıklayın!
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin