resim yok
02 Mayıs 2011 - 00:00

 

Geçen hafta 100. Bölümü geride bırakan Star TV'nin sevilen komedi dizisi 'Papatyam'da Metin Akpınar'ın idealist kızı Özge'yi canlandıran Billur Yazgan, "Metin ağabeyin bir bakışı yeter, bir eleştirisi eğitim" dedi. 
 
 Usta aktör Metin Akpınar'm başrolünü oynadığı sevilen komedi dizisi 'Papatyam" 100. bölümü geride bıraktı. Dizide Akpınar'ın idealist kızı Özge'yi canlandıran Billur Yazgan, başarısı ve güzelliğiyle genç kuşağın yeni yetenekleri arasında gösteriliyor, istanbul Üniversitesi Dil Edebiyat Bölümü'nde okurken gittiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk öğrenen 26 yaşındaki Yazgan, Tümay Özokur Ajans'a bağlı... 5 yıl önce "Acemi Cadı" dizisinde oynadığı kötü kalpli Tuğçe rolüyle oyunculuğa adım atan Yazgan'la konuştuk. 
 
 "Acemi Cadı" dizisiyle yıldızınız parladı. Daha sonra hangi işlerde yer aldınız? 
 
 Hülya Koçyiğit, Salih Kalyon ve Ali İl ile FOX'un "Aşk Eski Bir Yalan" dizisinde oynadım ama reyting kurbanı oldu. Daha sonra kadrosunda Ferdi Tayfur, Funda Postacı gibi isimlerin bulunduğu "Memur Muzaffer"de Ferdi bey ve Funda hanımın kızlarını oynadım ve en sonunda da şu an 100 bölümdür devam eden, kadrosunda başta Metin Akpınar gibi bir usta ve birbirinden değerli tiyatrocuların olduğu "Papatyam"'dayım. 
 
Şimdi oynadığınız Özge nasıl biri? 
 
 Özge dizideki diğer karakterlere göre daha eğitimli, ayakları üzerinde durabilen, kendi doğrularım savunan ve diziyi izleyen gençlere güzel örnek olabilecek bir karakter. Bildiğini okuyor, asi ve idealist.
 
Nasıl tepkiler geliyor? 
 
 Genelde iyi yönde yorumlar alıyorum. Daha o farkı görecek kadar popüler değilim. Ama "Acemi Cadı"daki rolümden dolayı çok fazla küçük hayranım varken bu projeden sonra yaş ortalaması yükseldi. 
 
  "Acemi Cadı"da oynadığınız Tuğçe, çok kötü bir kızdı. 'Papatyam" hayran kitlenizin size bakışını nasıl etkiledi
 
  Eskiden çocuklar gördükleri yerde çığlıklar atmaya başlarken şimdi orta yaşlı ya da 50 - 60 yaşın üstünde olanlar ailelerinden biriymişim gibi durdurup konuşuyorlar. Yani yaş ortalaması olarak fark var diyebilirim. Ekranda izlediğim her an kendimi eleştiriyorum. Şunu şöyle yapsaydım, öyle bakmasaydım, böyle tonlasaydım gibi... 
 
 Setteki arkadaşlıklarınızı sosyal yaşama da taşıdınız mı? Evet, hep beraber çıktığımız ekip yemekleri dışında dizide annemi oynayan Nilgün Kasapbaşoğlu, diziden ayrılan çeyrek gelin Çiğdem Batur, şu anda askerde olan dizide ağabeyimi canlandıran Can Verel ve daha önceden de arkadaşım olan Zeynep Demiral ile çok yakınım.
 
İş dışında kalan zamanınızda ne yapıyorsunuz?
 
  Düzenli olarak spor yapıyorum. Vizyonda olan filmleri takip ediyorum. Sık sık sinemaya gidiyorum. DVD izliyorum. Arkadaşlarımla görüşüyorum ve evde de vakit geçirmeye çalışıyorum. Şu anda daha rahatsızlık verecek kadar tanınmıyorum Allah'tan... Rahat ve salaş dolaşmayı seven biriyim. Ancak az da olsa biraz tanınıyorsanız bile insanlar böyle dolaştığınızda sanki hep bakımlı ve makyajlı dolaşmanız gerekiyormuş hissini veriyorlar. 
 
İlişkilerinizde en çok neye önem verirsiniz?
 
ilişkilerimde dikkat ettiğim şeyler hemen hemen her insanın dikkat ettiği gibi dürüstlük, güven, sevgi ve saygı... Bunlar olmadan ne arkadaşlığınız iyi olur, ne de özel hayatınızdaki ilişkiniz. Bunlar olmazsa olmaz. 
 
Sosyal sorumlulukprojeleriyle ilgilendiğinizi de biliyoruz, son dönemde içinde yer aldığınız bir proje var mı? 
 
 Bu tarz şeylerin anlatmasından çok hoşlanmıyorum. Ancak örnek olması açısından söyleyebilirim. Birkaç arkadaşımla Doğu'daki ilkokullara dönem dönem destek olmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar herhangi bir sosyal sorumluluk projesine önderlik yapma şansım olmadı. İlk fırsatta bir projede aktif olarak çalışmayı çok isterim. Şu sıralar "Mavi Kapak Kampanyasına destek olmaya çalışıyorum. 
 
Kimin oyunculuğunu beğeniyorsunuz? 
 
 Daha çok yolun başındayım. Oyunculuklar konusunda değerlendirme yapmak haddim değil. Ancak kariyerleri ve duruşları açısından çok beğendiğim ve örnek aldığım oyuncular; Güven Hokna, Tomris İncer, Selçuk Yöntem ve Şener Şen... Ayrıca Okan Yalabık ve Gökçe Bahadırın oyunculuklarını çok sade ve doğal buluyorum. 
   
"Mutlaka yapmalıyım" diyeceğiniz şey ne? 
 
 Arkamda kalıcı bir iz bırakmayı çok istiyorum. Tabii ki, iyi anlamda bir iz.
 
 Aslında az önce de belirttiğim gibi daha çok yeniyim. Bu sektör için 5 yıl çok kısa bir süre. İyi bir oyuncu olabilmek için birçok duygu ve tecrübe biriktirmek, ayrıca hiçbir zaman "Ben oldum" dememek gerekiyor.
 
Metin Akpınar'la çalışmak nasıl? 
 
 O kadar büyük bir usta ile çalışmak çok büyük bir şans. Metin ağabey okul gibi... Onun bir bakışı, bir eleştirisi benim için eğitim.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin