resim yok
06 Mayıs 2012 - 00:00

 

Hakan Kurtaş için “Her yerde” diyebiliriz. Televizyonda ‘Bir Çocuk Sevdim’de, tiyatro sahnesinde ‘Süpernova’da izlediğimiz Hakan Kurtaş, Hatice Aslan’la başrolleri paylaştığı ‘Vücut’la, sinemadaki ilk sınavını veriyor. Film, önceki gün vizyona girdi
 
İngiltere’nin Stockport kentindeki özel bir okulda, altı arkadaşıyla birlikte kütüphanede otururken gözümüze çarptı. Diğerleri gibi onun da en büyük kaygısı, kendi aralarındaki hiyerarşik düzende yerini bulmaktı. Simon Stephens’ın ‘Punk Rock’ adlı oyunundan ve karşımıza ilk defa bu oyunda çıkan Hakan Kurtaş’tan bahsediyoruz. Mimar Sinan mezunu, 24 yaşındaki oyuncunun, ‘Punk Rock’taki rolünün aksine en ufak bir kaygısı yok. O, sadece ‘oynamak’ istiyor. Tiyatro sahnesi, beyazperde ya da televizyon ekranı fark etmez. ‘Bir Çocuk Sevdim’ dizisinde ve DOT oyunu ‘Süpernova’da rol alan Kurtaş, ‘Vücut’la beyazperdede boy gösteriyor.
 
* Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Sinema-TV ve Tiyatro bölümleri birer kapalı kutu gibidir ve bu kutudan birçok başarılı oyuncu çıkar. Sizin bu kutudan çıkışınız ve ‘Punk Rock’ta rol almanız nasıl oldu?
Kapalı bir kutu benzetmesi yerinde diyebilirim. Aslında o ‘kapalı’ dönemde iç dünyanızı ve hayattaki duruşunuzu seçmeye başlıyorsunuz. Bu kapalı kutu açıldıktan sonra dış dünyaya hazır oluyorsunuz. Konservatuarda son sınıftayken ‘Punk Rock’ oyunu için oyuncular aranıyordu ve aralarından biz seçildik. Okul bitmeden böyle bir şeyin olması beni çok mutlu etti.
 
* ‘Süpernova’daki rol arkadaşınız Tuğrul Tülek, DOT’u hayatının dönüm noktalarından biri olarak tanımlıyor. Sizin için de öyle mi?
DOT ile ‘Punk Rock’ oyuncu seçmelerinde yolum kesişti. Benim için de dönüm noktası oldu. Çünkü yeni ve çarpıcı bir metinle haftanın dört günü sahneye çıkmak, oyunculuğa yeni başlayan biri olarak kendinizi geliştirmenize olanak sağlıyor. Tiyatro yapmak sizi taze tutuyor.
 
“Hedef, ödül olmamalı”
 
* ‘Vücut’ filminde ‘İzzet’ rolüyle karşımıza çıkıyorsunuz. Bize biraz ‘İzzet’i anlatır mısınız?
İzzet, Balat’ta doğan büyüyen, bu sisteme ayak uyduramamış, hayata tutunmaya çalışan bir çocuk. Kenar mahallede büyümesi ve geçmişi, onun yaralarını derinleştirmiş. Hayata, tesadüfen karşılaştığı bir aşkla tutunmaya çalışan biri.
 
* ‘Vücut’ için, nevrotik karakterlerin tek bir bedende toplandığı bir film diyebilir miyiz?
Evet, aslında öyle düşünülebilir. İzzet, bu resimde kendi halinde gibiyken, inandıkları ve inanmadıkları onun isyanını daha da keskinleştiriyor. Tutunduğu aşk ve sardığı yaralar, onu hayata bağlıyor. Aynı şekilde yaraları da sarılıyor.
 
* Başrolleri Hatice Aslan’la paylaşıyorsunuz. Kendisiyle çalışmak nasıldı?
Hatice’yle çalışmak çok keyifliydi. İnsana çok şey katıyor. Eğer hikayesine inandığınız, her anının dürüst olduğunu hissettiğiniz bir filmde, tamamen inandığınız bir oyuncuyla oynuyorsanız, kendinizi çok şanslı hissediyorsunuz.
 
* ‘Vücut’taki performansınızla Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘Umut Veren Genç Erkek Oyuncu’ ödülünü kazandınız...
İnsanların umut verdiğinizi düşünmesi ve ödüllendirmesi mutluluk verici. Ama hedef, ödül olmamalı.
 
* İlk film deneyiminizden sonra sinemayla ilgili şu iki cümleden hangisini düşündünüz ve neden? 
“Kesinlikle bu sadece bir başlangıç, umarım daha pek çok sinema filminde rol alırım”, “Arada sinema filminde de rol almak isterim.” 
 
Kesinlikle ilk cümle. Çünkü oyunculuk yapmayı seviyorum.
 
* 24 yaşındasınız ve şimdiden bir sinema filminin ve dizinin başrolünde, iki tiyatro oyununda yer aldınız. Hiç “Acaba çok mu hızlı hareket ediyorum?” gibi bir düşünceye kapılıyor musunuz?
Durulması ve dinlenilmesi gereken zamanı insan zaten hisseder. Bunları erkenden yaşıyor olmak güzel bir durum.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin