Osmanlı polisiyesi 'Filinta' için geri sayım sürüyor!

İlk Osmanlı polisiyesi Filinta çekimlere başladı...

resim yok
20 Ekim 2014 - 15:12
Magazin

TRT'nin dizisi için geri sayım sürüyor!

 

Yeni dizi projelerinden haberler gelmeye devam ediyor...

 

İlk Osmanlı polisiyesi 'Filinta' çekimlere başladı.

Osmanlı polisiyesi üzerine ilk polisiye dizisi olma özelliği taşıyan 'Filinta' motor dedi. Filinta'nın çekimleri için dünyaca ünlü dizi Lost'un yönetmeni Bobby Roth İstanbul'a geldi.


Es Film yapımcılığında ve Kudret Sabancı yönetmenliğinde çok yakında TRT 1 ekranlarında başlayacak son dönemlerin en iddialı dizisi 'Bir Osmanlı Polisiyesi Filinta', çekimlerden aylarca önce başlanan aksiyon eğitimleri ile Türk televizyon dizilerinde aksiyon alanında büyük bir eksikliği giderecek.

 

AKSİYON SAHNELERİ İÇİN SPIDER MAN EKİBİ DEVREDE

Hollywood filmleriyle yarışacak aksiyon sahneleri yazılan ve planlanan dizi için Spider Man'in aksiyon sihirbazı Dusan Hyska ve ekibi seçildi. Alanının dünya starı Hyska, Titanic, Er Ryan'ı Kurtarmak ve Spider Man gibi birçok Hollywood yapımının 'second unit' uzmanı.

 

FİGÜRAN EKİBİNE YUMRUK DERSİ

Hyska ve ekibinin, uzun zamandır günde en az 5 saat süren aksiyon eğitimi verdiği ifade ediliyor. Hyska başrol oyuncularıyla ilgilenirken, yardımcısı figüran ekibe 'nasıl yumruk alınacağı', 'nasıl düşüleceği' gibi temel aksiyon eğitimlerini veriyor.

İzmit'teki 300,000 m2 alanda 40,000 m2 inşa edilen setinde, eski Pera'nın, tramvayına varana kadar birebir kopyasının inşa edildiği Avrupa'nın en büyük dizi platosunda çekilen dizinin makyajları ise, yine alanının dünya starı David Craig Forest ve ekibine emanet edildi. Forest, Lorenzo'nun Yağı, Çarli'nin Melekleri, Temel İçgüdü, Jaws 3 gibi birbirinden önemli onlarca filmin makyajlarını gerçekleştirmiş bir isim.[reklam]

ÖZEL SAHNELER İÇİN LOST'UN YÖNETMENİ İSTANBUL'DA

Ayrıca Lost, Fringe, Revenge gibi dizilerin yönetmenliğini yapan Bobby Roth, Filinta dizisine özel sahneler çekmek üzere Dizinin yönetmeni Kudret Sabancı ve yapımcıların daveti ile İstanbul'a geldi. Aynı zamanda dizinin danışmanlığını yapan Roth, Ortadoğuda sevilen Türk dizilerinin Batı'ya açılımı için de destek olacağını belirtiyor.

 

FİLİNTA'NIN KONUSU

Kadı Gıyasettin Hatemi, Mustafa için idam kararını verdikten sonra Padişah'ın huzuruna çıkar ve Mustafa'nın affını ister. Mustafa'dan emindir, suçu o işlememiştir. Sultan ilk önce buna izin vermese de hocasına güvenir, bir ara yol bulur. Mustafa'ya suçsuzluğunu kanıtlaması için 1 yıl süre verir. Eğer suçsuz olduğunu kanıtlayamazsa, bu 1 yılın sonunda idam edilecektir. Sultan’ın da Kadı Gıyasettin’den bir isteği vardır. Her türlü suçun kol gezdiği Galata'ya Kadı olacak ve orayı temizleyecektir. Mustafa, suçsuzluğunu kanıtlamak için çabalarken Boris'in kızı Katya ile karşılaşır. İkisi birbirlerine aşık olurlar. Ama arada Boris engeli vardır. Boris’in İstanbul bürokrasisini kontrol etmek için güvendiği bir kişi daha vardır: Azize! Acımasız bir karaktere sahip olan bu kadın, tam anlamıyla melek yüzlü bir şeytandır. Alamet-i farikası ise, zehirleyerek öldürmektir. Bir taraftan karakterlerimizin ilginç hikayesi, öte yandan her bölüm birbirinden farklı polisiye olayların işleneceği Filinta, türünün ilk örneği olarak Türk TV dünyasını sarsacak.

 


Mustafa ve Gıyasettin, engerek yılanlarıyla dolu bu ortamda her bölümde bir olayı aydınlatırlarken, aynı zamanda hayatta kalma mücadelesi vereceklerdir. Geçen her dakika Mustafa'nın boynundaki ilmik daha sıkılaşmasına rağmen, Kadı Gıyasettin ve Filinta Mustafa dirayetli tutumları ve zekice çözümleriyle kolay kolay yenilmeyeceklerini ve adaletin savaşçıları olduklarını herkese göstereceklerdir.

 

FİLİNTA TANITIM VİDEOSU

 

 

 

 

YENİ TREND: KORE DİZİLERİNİN TÜRKÇE UYARLAMASI

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin