resim yok
14 Nisan 2013 - 00:00

İstanbul'un Fethini konu alan ve Fatih Sultan Mehmed dönemini anlatan Osmanlı Tokadı dizisi, ilk bölümüyle TRT 1 ekranlarında seyirciyle bir araya geldi.

 

YENİ ÇERİLER GELECEĞE IŞINLANIR

 

Başrollerini İsmail Hacıoğlu, Vildan Atasever, Uğur Çavuşoğlu, Alper Kul ve Mazhar Alanson'un paylaştığı yeni dizinin birinci bölümünde, Bizans surlarına bayrağı ilk dikecek kişi olmayı hayal ederken günümüze ışınlanan iki yeniçerinin başından geçen maceralar anlatıldı.

 

Dizinin karakterleri Doğan Bey ve Şahin Bey, İstanbul surlarına dayanan Osmanlı ordusunun birbirine tamamen zıt karakterde iki yeniçerisidir. Tek ortak yönleri ise surlara sancağı diken nefer olmak istemeleridir. Fakat olaylar hiç de bekledikleri gibi gelişmez. Sürekli birbiriyle didişip duran Doğan ve Şahin görev yerlerini terk ederler. Bu hatalarının bedeli pahalıya patlayacaktır; çünkü kötüler kötüsü Alexandros, Bizans'ın karanlıklarından çıkıp gelmiştir ve ne pahasına olursa olsun Fatih Sultan Mehmet'i öldürmek istemektedir. Bu uğurda güzeller güzeli kızı Konstantina'yı dahi feda etmekten çekinmeyen Alexandros amacına ulaşamadan kaçar ama Doğan ve Şahin, Akşemsettin Hazretleri'nin nazarından bir yere kaçamazlar. Görev yerlerini terk ettikleri için af ve aman dileyen yeniçeriler her şeye rağmen son bir fırsat isterler. Akşemsettin Hazretleri "o halde beyaz tavşanı takip edin" diyerek onlara hayatlarının fırsatını verir vee onları fırsatlar yüzyılına, 21. yüzyıla gönderir.

 

[reklam]

 

SOSYAL MEDYAYI SALLADI

 

TRT'de ekrana gelen dizi, gerek taşıdığı tarihi dokusu gerekse güncel esprileriyle izleyiciden tam not alırken Twitter'da da gecenin en çok konuşulan konularından oldu.

 

osmanlı tokadı 1. bölüm

 

İŞTE DİZİYLE İLGİLİ ATILAN BAZI TWİTLER

 

hasan kaçan @hetenketenabi

osmanlı tokadı harıka olmuş... herkesin eline emeğine sağlık... on üzerinden doksandokuz... aboneyiz artık... :)))

 

 

gokcetenekecisanci @gokcetenekeci

#OsmanlıTokadı çok begendimhiç bitmesin istedim,kimse izlemesin bi ben izliyim istedim.. @mazharalanson12 @hetenketenabi

 

 

ELİF Akpulat @elif502

#OsmanlıTokadı bana bu iki yeniçeriden farkın yok :D diyen oldu :D elif çeri diyolar :D bana :D off abi ya çok güzeldi :D

 

[reklam]

 

Gökhan Işık @GokhanIk92

#OsmanlıTokadı bence mükemmel bir dizi gülmekten yanaklarım ağrıdı :D

 

 

¦ Oktay Türesin ¦ @SevgiTilkisi

#OsmanlıTokadı değil de bir Mehteran gerçeği var.Şimdi bile yeri göğü titretiyorsa kim bilir o zamanlar ne yapıyordu

 

 

Uğur Denizoğlu @UgurDenizoglu

#OsmanlıTokadı Çidden çok başarılı, bilhassa adaşımın performanzı harikaydı... Çok sevdim.

 

altan @littleiv3

#OsmanlıTokadı ekşi sözlükte ilk gününde bir sürü olumlu entry girilen nadir gördüğüm dizilerden birisi oldu. Ekşi diyorsa tutar bu iş hacı.

 

 

R.T.E. LazYobaz @HakanKAZDALL

Trt 1 de Osmanlı Tokadı diye bi dizi başlamış izlemeyen çok şey kaçırır

 

 

Birol Güven @birolguven

Osmanlı Tokadı başladı . TRT1

 

 

Semra Aydın Avşar @SemraAydinAvsar

Trt1in kaliteli yapımı #OsmanlıTokadı tek kelimeyleÇOKgüzeldi.Senaryoya yedirilen ufak tarih bilgilerini beğendim. cast seçimi de başarılı.

 

 

Özge Demirer @Ozge_Demirer

#OsmanlıTokadı TRT1 harikasınız ya ^^ Çok süper , şirin bir dizi ^^ İzlemenizi öneririm *-*

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin