resim yok
19 Nisan 2013 - 00:00

Samanyolu TV'de yayınlanan 'Osmanlı'da Derin Devlet' dizisinden dolayı kanal yönetimine protesto mektubu gönderildi.

Samanyolu Televizyon Kanalı’nda yayınlanan 'Osmanlı'da Derin Devlet' dizisine tepki gösteren İran’ın Ankara Büyükelçiliği, kanal yönetimine bir itiraz mektubu gönderdi.

İran’ın resmi haber ajansı İRNA ve devlet televizyonunun da yer verdiği itiraz mektubunda, dizide yer alan konuların “kışkırtıcı olduğu ve iki ülke halkı yararına olmadığı” kaydedildi.

İran Büyükelçiliği, dizide, “İranlılar ve Şii Müslümanların inançları ile ilgili doğru olmayan bilgilere yer verildiğini” savunarak, “Dini değerlere bağlı bu kanalda bu tip konuların yer alması beklenilmiyordu” diye kaydetti.

İran, daha önce de Kurtlar Vadisi dizisinde anti - İran propagandası yapıldığı suçlamasıyla RTÜK’e şikâyette bulunmuştu.

DİZİ, TRT'DEN SAMANYOLU'NA GEÇTİ

Geçtiğimiz aylarda TRT 1 ekranlarında “Bir Zamanlar Osmanlı” olarak yayınlanan dizi ekrandan kaldırılmıştı. Ancak Samanyolu TV diziyi transfer etti.

Yapımcılığını ‘Her şey Film’in yaptığı, yönetmenliğini Kumral Pakel’in üstlendiği, senaryosunu ise ‘Nakkaş’ yazı grubunun kaleme aldığı başrollerini Orhan KılıçPerihan Savaş, Hazım Körmükçü ve Sinem Öztufan paylaşıyor.
[reklam]
2. bölümde Acem casusu ortalığı fena karıştırdı!

Osmanlı'da Derin Devlet, dün akşam yine çok konuşulacak bir bölümle ekrana geldi. Lale Devri çöküşünün perde arkasında yaşananları konu alan dizinin ikinci bölümünde Acem Şahı'nın Osmanlı'nın başına ördüğü çoraplar konu edildi.

Acem Şahı'nın ajanları Osmanlı'nın kalbine kadar sızmıştır. Devleti yönlendirmektedirler. Kurdukları tuzak öyle büyüktür ki... Ajanlar, bir yandan iktidar sevdası ile yanıp tutuşanları kullanarak, insanları devlete karşı kışkırtırlar.

Acem Ajanları her şeyi planlamıştır. Kışkırtılan insanların başına kukla lazımdır. Patrona Halil bu iş için biçilmiş kaftandır. Onu da "Dilruba sevdasıyla" kullanırlar. Sarayın kılcal damarlarına kadar sızan Acem ajanları önlerinde engel gördükleri herkesi öldürmeye karar verirler. Alimleri iftiralarla darağaçlarına gönderirler. Osmanlı'yı yönetenleri birbirine düşürürler.

 

TIKLA-İZLE


 

OSMANLI'DAN İRAN!A TOKAT GİBİ CEVAP! İLK BÖLÜMDEN TARTIŞMA YARATAN GÖRÜNTÜLER BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin