Osmanlı'da Derin Devlet'te İbrahim Paşa idam edildi!

Samanyolu TV'de ekrana gelen Osmanlı'da Derin Devlet dizisinde İbrahim Paşa'nın idam sahnesi izleyicisini ekran başına kilitledi.

resim yok
22 Haziran 2013 - 12:50
Magazin

Samanyolu TV'de ekrana gelen Osmanlı'da Derin Devlet dizisinde İbrahim Paşa'nın idam sahnesi izleyicisini ekran başına kilitledi.

Patrona Halil ve isyancıların isteklerine boyun eğen Sultan III. Ahmet, tahtan inerek yerini yeğeni Sultan Mahmut'u bıraktı.  

 

Darağacına gitti!


Damat İbrahim Paşa ise darağacına gitti.

Dizinin çekimleri sırasında rol gereği darağacına doğru giden Sadrazam Damat İbrahim Paşa rolündeki usta oyuncu Hazım Körmükçü, rolü ile ilgili şunları söyledi:

 

''Kolay değil!''


"Daha önce 'Ölümsüz Karanfiller' dizisinde vurulmuştum. Şimdiyse idama giden bir paşa rolündeyim.

Tabii ki bu sahneler kolay çekilmiyor. Hissettiğim mi? Açıkçası rol başka gerçek başka!

Bir dönem dizisi ve bu dönemde yaşanan gerçekler bunlar. Saatler süren bu çekimlerde bu kostümlerle, sıcakta çekim yapıyoruz. Ve seyirciye bunu yansıtmaya çalışıyoruz. Kolay olmadığını söyleyebilirim."

Dizi hakkında

Yapımcılığını ‘Herşey Film’in yaptığı, yönetmenliğini Kumral Pakel’in üstlendiği, senaryosunu ise ‘Nakkaş’ yazı grubunun kaleme aldığı ‘Osmanlıda Derin Devlet’, Patrona Halil isyanının perde arkasını anlatırken, bol aksiyon ve gerilim dolu sahneleriyle soluksuz izleniyor.
[reklam]
Orhan Kılıç, Devrim Saltoğlu, Hazım Körmükçü, Perihan Savaş, Özge Sezince, Sinem Öztufan, Mehmet Atay, Leyla Göksun, Cem Uçan, Adnan Koç, Yılmaz Şerif, Saydam Yeniay, Emrah Elçiboğa, Mehmet Aslan, Tuğçe Karaoğlan, Hasan Yağız, Nurettin Sönmez, Erkan Taşdöğen gibi birbirinden değerli, önemli isimlerin rol aldığı dizinin çekimleri, Kocaeli’inde başlamıştı. Kocaeli SEKA Kağıt Fabrikası’nda kurulan dev platoda sürdürülen çekimlerde yaklaşık 300 kişi görev alıyor… 36 bin metrekare kurulu dekorda, Osmanlı’nın, Lale Devri’nin ihtişamı, gerek dekor, gerekse kostüm olarak tasarım ekipleri tarafından birebir yansıtılıyor…

‘Lale Devri…’ ‘Patrona Halil’ isyanı… İsyanın perde arkasında neler oldu?.. Darbe, kim ya da kimler tarafından, kime karşı, nasıl gerçekleştirildi?.. Devlet içinde dost gibi görünen düşman kimdi? Nasıl hareket ettiler, karşılarında kimi buldular? Dizi, Lale Devri’ndeki ‘Patrona Halil’ isyanının içyüzünü, kimlerin, nasıl isyanı başlattığını, dönen komploları anlatıyor…

Bir devrin kapanmasına neden olan bu derin komplodan ise kimsenin haberi yoktur… Tek haberdar kişi kahramanımız Yeniçeri subayı Pehlivan Halil’dir. Gerçek tarihi bir kişiliktir… Pehlivan Halil İstanbul’da hazırlanan isyanı önlemek için Şeyh Mehmet Elif Efendi tarafından vazifelendirilir. Osmanlı’nın başındaki bu belayı defetmeye yemin eder. İşte soluksuz izlenecek olan macera da Pehlivan Halil’in İstanbul’a gelmesiyle başlar…

 

 

ÜNLÜ OYUNCU YENİÇERİ OLDU! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin